Deze enorme sterren keuren de koninklijke familie af - hier is waarom

Inhoudsopgave:

Deze enorme sterren keuren de koninklijke familie af - hier is waarom
Deze enorme sterren keuren de koninklijke familie af - hier is waarom
Anonim

De Britse koninklijke familie wordt niet alleen aanbeden door de Britten, maar ook door duizenden mensen van over de hele wereld. Van willen weten wat voor soort voedsel ze eten, wat de koninklijke kinderen cadeau doen voor Kerstmis, de kleding die ze dragen en zelfs samenzweren over geheime koninklijke zwangerschappen, het publiek kan geen genoeg krijgen van de Britse monarchie. Ondanks hun substantiële wereldwijde steun, is de koninklijke familie niet onbekend met controverses zoals het Meghan Markle- en Prins Harry-debacle en de ernstige beschuldigingen waarmee prins Andrew te maken heeft.

Ondanks dit blijft de meerderheid van het Britse publiek (en grote massa's buitenlandse supporters) hun liefde en toewijding aan de familie tonen. Het platina-jubileum van koningin Elizabeth II toonde de aanbidding die zowel het publiek als een breed scala aan beroemdheden koesteren voor de koningin en haar familie, terwijl sommigen genoten van een feestelijke avond voor de lange regeerperiode van Hare Majesteit. Velen delen dit sentiment echter niet, aangezien verschillende leden van het Britse publiek zichzelf als "anti-royalistisch" beschouwen. Veel beroemdheden zouden zichzelf dit ook bestempelen, omdat verschillende zich op beroemde wijze hebben uitgesproken tegen de monarchie. Laten we dus eens kijken naar enkele van de grootste namen van beroemdheden die het sterk oneens zijn met de koninklijke familie.

8 Comedian en acteur Russell Brand is erg uitgesproken

Als eerste komen we met de Britse komiek en acteur Russell Brand. Bekend om zijn uitgesproken karakter en geen BS-houding, is Brand nooit verlegen geweest om zijn ietwat impopulaire mening over de koninklijke familie van zijn land te uiten. In 2014 veroorzaakte Brand een immense nationale controverse nadat hij de koningin en de koninklijke familie expliciet had berispt in zijn boek Revolution.

In het boek [Via: The Daily Mail] benadrukte Brand: "Ik bedoel, in Engeland hebben we in godsnaam een koningin. We moeten haar dingen als 'Majesteit' noemen alsof ze allemaal majestueus is. Ze is gewoon een mens." Ook toevoegend: 'Uwe Hoogheid'! Wat is dat verdomme? Wat, ze is hoog boven ons, aan de top van een klassenpiramide op een plank met geld met haar eigen gezicht erop.'

7 Acteur Colin Firth heeft een probleem met ongekozen functionarissen

Een grote Britse beroemdheid die sommigen misschien geschokt zullen zien op deze lijst, is de Academy Award-winnende acteur Colin Firth. Ondanks dat hij uitstekend werk heeft geleverd door de vader van koningin Elizabeth II, koning George VI, te portretteren in The King's Speech, heeft de acteur zich eerder uitgesproken over zijn scrupules met de aard van de koninklijke familie. Tijdens een CNN-interview met Piers Morgan benadrukte Firth hoe hij, ondanks hun goede zeden, het gewoon niet eens kon zijn met de totalitaire manier waarop het koningshuis aan de macht kwam.

De acteur verklaarde: "Ik hou echt van stemmen, het is een van mijn favoriete dingen." Voordat hij later toevoegde hoe niet-gekozen lichamen een "probleem" voor hem waren.

6 Regisseur Danny Boyle gelooft dat de monarchie moet worden afgeschaft

Een andere grote Britse naam in de film die publiekelijk zijn wensen voor een gekozen nationale heerser uitte, was Academy Award-winnende regisseur Danny Boyle. Terwijl hij in 2013 met The Guardian sprak, benadrukte de regisseur hoe hij geloofde dat de monarchie "afgeschaft" moest worden en dat als het Britse publiek nog steeds een koninklijke familie wenste, de enige eerlijke manier om dat te doen een openbare verkiezing zou moeten zijn..

Boyle verklaarde: Ik denk dat de druk op hen volkomen onmogelijk is, zoals recente gebeurtenissen laten zien. Het is een belachelijke schijnwerpers waar ze onder staan. Je kunt nog steeds een koninklijke familie hebben als je wilt … maar eigenlijk een gekozen staatshoofd hebben.”

5 Komiek en aspirant-politicus Eddie Izzard houdt niet van de monarchie

Een ander Brits icoon dat de mening van Boyle en Firth over verkiezingen deelt, is komiek en aspirant-politicus Eddie Izzard. In 2014 sprak Izzard over haar onenigheid over 'erfelijk voorrecht' tegen The Independent toen ze haar beweringen tegen de koninklijke familie deed.

Izzard verklaarde: Ik hou niet van monarchie. Erfelijk voorrecht is gek voor mij. We zouden de genenpool moeten vergroten en een staatshoofd moeten kiezen voor vijf jaar.”

4 The Smiths Frontman Morrissey bestempelde de koningin als "The Ultimate Dictator"

Vervolgens hebben we het Britse muziekicoon Morrissey die zijn minachting voor de koninklijke familie beroemd heeft gemaakt tijdens zijn uitgebreide carrière in de publieke belangstelling. Naast het uitbrengen van wat kan worden beschouwd als een van de meest anti-royalistische nummers van zijn tijd "The Queen Is Dead", heeft Morrissey zich ook publiekelijk uitgesproken over de specifieke redenen waarom hij het ontelbare keren zwaar oneens is met de Britse monarchie. Tijdens een interview met The Telegraph in 2011 bestempelde de frontman van The Smiths de koningin als 'de ultieme dictator', omdat hij expliciet zijn anti-royalistische meningen uiteenzette.

Morrissey verklaarde: “Als het Britse volk morgen zou besluiten dat de koningin moet gaan, dan zou de koningin niet aarzelen om haar tanks op het Britse volk te richten. Het zou gebeuren."

3 Oasis-frontman Noel Gallagher is geen fan van de Royals

Een andere Britse beroemdheid die bekend staat om hun controversiële en uitgesproken karakter is Noel Gallagher, frontman van de iconische Britse band Oasis. Net als Brand is de Mancuniaanse zanger nooit verlegen geweest om de koninklijke familie publiekelijk te bashen zonder bang te zijn voor de controverse die zijn beweringen zouden kunnen veroorzaken. In een komisch artikel gepost door Rolling Stone waarin de uitgebreide lijst wordt beschreven van dingen waar Gallagher boos op is geweest, staat een citaat van hem waarin hij zijn gewelddadige wensen voor de koninklijke familie schetst.

De zangeres verklaarde: Ik zou de koninklijke familie niet dood wensen, alleen ernstig verminkt. Ik zou een paar benen afdoen.'

2 Harry Potter zelf, Daniel Radcliffe, is een patriot maar geen royalist

Als volgende hebben we het Britse icoon en Harry Potter-ster Daniel Radcliffe. Ondanks dat hij het grootste deel van zijn leven in de openbaarheid heeft geleefd, heeft de 32-jarige acteur altijd een welbespraakte en respectvolle houding getoond bij het delen van zijn politieke meningen. Hoewel Radcliffe het misschien niet eens is met het concept van een monarchie, heeft hij dit op een beroemde manier uitgedrukt op een nuchtere en respectvolle manier. Een interview in 2017 met Daily Beast is hier het perfecte voorbeeld van, aangezien hij verklaarde dat zijn patriottisme niets te maken had met de koninklijke familie.

Radcliffe verklaarde: Ik ben geen royalist. Helemaal niet. Ik ben absoluut een republikein in de Britse zin van het woord. Ik zie het nut van de monarchie gewoon niet in, hoewel ik een felle patriot ben. Ik ben er trots op dat ik Engels ben, maar ik denk dat de monarchie veel symboliseert van wat er mis was met het land.”

1 TV-persoonlijkheid Stacey Solomon begrijpt de obsessie niet

Bekend om haar komische kijk en iconische lach, heeft tv-persoonlijkheid Stacey Solomon onlangs de krantenkoppen gehaald nadat beelden van haar kritiek op de koninklijke familie opdoken net op tijd voor het platina-jubileum van de koningin. De clip van 2018 toonde Solomon op de Britse dagshow, Loose Women, waarin ze haar verwarring uitte over waarom zoveel mensen "geobsedeerd" zijn door de koninklijke familie, terwijl ze in werkelijkheid gewoon "precies hetzelfde" zijn als elke andere persoon.

Solomon zei: "Ik begrijp niet waarom we zo geobsedeerd zijn door deze mensen die precies hetzelfde zijn. We kunnen met z'n vieren daar zitten, ik snap het gewoon niet." Later voegde ze eraan toe: "Ik zou hard werken als het land zou betalen voor mij om ongeveer 12 huizen te hebben en heel hard te werken."

Aanbevolen: