Deze 'Stranger Things'-sterren'-carrières buiten Netflix

Inhoudsopgave:

Deze 'Stranger Things'-sterren'-carrières buiten Netflix
Deze 'Stranger Things'-sterren'-carrières buiten Netflix
Anonim

Stranger Things, het Netflix origineel gemaakt door de Duffer Brothers, neemt het publiek mee terug naar de jaren 80 in het fictieve stadje Hawkins na een reeks bovennatuurlijke gebeurtenissen. Bij de release van het eerste seizoen vergaarde Stranger Things een stel waanzinnige fans, met gemiddeld meer dan 14,07 miljoen volwassenen in de leeftijd van 18-49 jaar in de Verenigde Staten binnen de eerste 35 dagen na de release.

Dankzij Stranger Things zijn we ook getuige van een nieuwe generatie talent in Hollywood. Het bevat een reeks nieuwe jonge talenten: Finn Wolfhard, Gaten Matarazzo, Caleb McLaughlin, Noah Schnapp, Millie Bobby Brown en meer. In totaal heeft de serie ook meer dan 31 Primetime Award-nominaties verzameld, waarvan er zes werden gewonnen. Terwijl Millie Bobby Brown en vrienden zich voorbereiden op hun vierde seizoen, is hier een blik op het leven van de castleden van Stranger Things buiten de serie.

8 Winona Ryder

Met Stranger Things benaderde de 50-jarige Golden Globe-winnende actrice Winona Ryder de laatste fase van haar carrière en dreef haar naam naar een jonger publiek. Ten tijde van de première van de serie was Ryder al een begrip met twee Golden Globe-trofeeën en twee Academy Award-nominaties en een carrière die generaties overspande. Ondanks een loopbaanonderbreking van vier jaar van 2001 tot 2005, beleefde ze haar heropleving met The Darwin Awards en A Scanner Darkly.

7 David Harbour

David Harbor, vooral bekend om zijn vertolking van de chef van sheriff Jim Hopper, heeft door de jaren heen een trouwe fanbase opgebouwd. Vóór Stranger Things had de in New York woonachtige acteur een overvloed aan spannende titels in zijn filmografie. Hij speelde samen met Jake Gyllenhaal in Brokeback Mountain, Daniel Craig in Quantum of Solace, Denzel Washington in Black Mass en Margot Robbie in Suicide Squad. Hij portretteert ook de titulaire held van Hellboy in 2019.

6 Finn Wolfhard

Sinds hij zijn acteerdoorbraak maakte met Stranger Things, verheft Finn Wolfhard zijn naam. Hij maakte zijn filmdoorbraak als Richie in de verfilming van Stephen King's It en het vervolg uit 2019, It: Chapter Two. Hij waagde zich ook aan stemacteren door stemwerk te leveren voor Pugsley Adams in The Addams Family in 2019.

Over stem gesproken, de acteur lanceerde ook zijn indierockband genaamd Calpurnia met oude vrienden Malcolm Craig, Ayla Tesler-Mabe en Jack Anderson. Ze tekenden in 2017 bij het Canadese indie-label Royal Mountain Records en brachten een jaar later hun debuut-EP Scout uit, voordat ze in 2019 uit elkaar gingen.

5 Millie Bobby Brown

Geprezen als een van 's werelds meest invloedrijke mensen van 2018 door Time Magazine, was de impact van Millie Bobby Brown buiten haar acteerwereld meeslepend. De tweevoudig Emmy Award-genomineerde actrice maakte haar speelfilmdebuut naast O'Shea Jackson Jr.in Godzilla: King of the Monsters, en het lijkt alsof ze kan ontsnappen aan die schaduw van een ster van een grote show als Stranger Things. Daarnaast houdt ze zichzelf ook bezig als een succesvolle cosmetische zakenvrouw met haar beautylijn florence by mills.

4 Gaten Matarazzo

Voordat hij internationaal beroemd werd met Stranger Things, maakte Gaten Matarazzo naam in theaters. Hij begon zijn carrière op Broadway als Benjamin in Priscilla, Queen of the Desert, en als Gavroche in Les Misérables. Matarazzo, een fervent woordvoerder van het bewustzijn van cleidocraniale dysplasie (CCD), heeft openlijk gesproken over zijn toestand en geld ingezameld voor CCD Smiles, een NGO die zich richt op het geven van geldelijke hulp aan CCD-patiënten voor hun kaakoperaties.

3 Caleb McLaughlin

Dankzij Stranger Things won Celeb McLaughin zijn eerste Screen Actors Guild Award-overwinning voor uitstekende prestaties door een ensemble in een dramaserie. Een andere voormalige Broadway-podiumspeler, hij heeft eerder Young Simba geportretteerd in de muzikale versie van The Lion King in het Minskoff Theatre. McLaughlin had ook een paar interessante stemrolprojecten in zijn filmografie, waaronder als Ghost op Cartoon Network's Summer Camp Island. Zijn speelfilmdebuut naast Idris Elba, Concrete Cowboy, werd net uitgebracht in 2020.

2 Charlie Heaton

Naast acteren is Charlie Heaton behoorlijk in beslag genomen door zijn vaderschap. Hij ontmoette Natalia Dyer, zijn mede-ster van Stranger Things die zijn vriendin op het scherm portretteerde, op de set en voedde zijn zoon Archie op, die hij had uit zijn eerdere relatie met Akiko Matsuura. Heaton waagde zich ook aan een superheldenfilm in de X-Men-spin-off The New Mutants.

"Ik had dit turbulente, gekke jaar, en toen kwam de show uit in 2016, en het was als volgt", herinnerde hij zich zijn gekke nieuw gevonden roem in een interview met GQ, meer specifiek toen hij werd vastgehouden bij de LAX wegens cocaïnebezit.

1 Cara Buono

Voor Stranger Things was Cara Buono ook een grote naam. Ze heeft terugkerende rollen in The Sopranos en Mad Men, evenals filmoptredens in Hulk en Let Me In. Ze heeft haar privéleven voornamelijk in de downlow gehouden en woont comfortabel met haar man en haar dochter in Greenwich Village in Lower Manhattan.

Aanbevolen: