Anderson Paak x BTS en andere geweldige muziekcollabs die fans niet zagen aankomen

Inhoudsopgave:

Anderson Paak x BTS en andere geweldige muziekcollabs die fans niet zagen aankomen
Anderson Paak x BTS en andere geweldige muziekcollabs die fans niet zagen aankomen
Anonim

Voor muzikanten zijn samenwerkingen essentieel om twee artistieke richtingen te vermengen en de fans een frisse wind in de wereld te brengen. Het hielp ook opkomende artiesten naar de massale aantrekkingskracht te tillen. Bruno Mars werd bijvoorbeeld beroemd na een samenwerking met B.o. B. in "Nothin' on You" en Travie McCoy in "Billionaire", speelde Dr. Dre Snoop Dogg op zijn "Deep Cover"-soundtrack voordat hij zijn grote doorbraak bereikte, en de lijst gaat maar door.

Maar dat gezegd hebbende, sommige van deze samenwerkingen waren om vele redenen verrassend, goed of slecht. Anderson Paak x BTS? Eminem x Rihanna? Young Thug x Elton John? Hier zijn enkele van de vreemdste muziekfans die muziekfans niet zagen aankomen, en of ze werkten of getankt.

8 Anderson. Paak x BTS

Om het 9-jarig jubileum van BTS te vieren, voegden Silk Sonic-crooner en drummer Anderson. Paak zich bij de Zuid-Koreaanse sensaties voor hun live uitvoering van de relaxte R&B-ballad "Yet to Come" tijdens hun Proof Live-feest.. Paak, die van gemengd Afrikaans-Amerikaans en Koreaans erfgoed is, deelde zelfs enkele backstage-momenten tijdens een Silk Sonic-optreden in Las Vegas in april van dit jaar.

7 Snoop Dogg x Akshay Kumar

Snoop Dogg is een begrip over de hele wereld die geen onbekende is voor enkele van de meest bizarre connecties, dus toen hij zich bij de Indiase acteur Akshay Kumar voegde voor de Bollywood-hit "Singh is Kinng" uit 2008, was het een gegarandeerde hit. Toch voegde hij zich in 2019 bij de Vietnamese popster Sơn Tùng M-TP voor de door reggaeton en tropische house beïnvloede hit "Give It to Me", en er is geen belemmering voor hem om samen te werken met een muzikant van welk genre dan ook.

6 Eminem x Rihanna

Eminem's pop-rap-aantrekkingskracht in de jaren 2010 had zijn carrière naar een ander hoogtepunt gekatapulteerd, vooral nadat hij die oude 'Slim Shady'-personage achter zich had gelaten in 'Love the Way You Lie' van het Recovery-album. Wat deze samenwerking echter zo schokkend maakte, was de timing; Eminem was, en is nog steeds, de koning van de controverse met lastige teksten tegen vrouwen en Rihanna, die net uit haar Chris Brown-aanvalszaak kwam.

5 Bruno Mars x Gucci Mane x Kodak Black

Niemand zag dit aankomen voordat het werd uitgebracht, maar wie had gedacht dat een match tussen Gucci Mane, Kodak Black en Bruno Mars het beste volkslied van 2018 zou zijn? "Wake Up in the Sky" was een monumentaal carrièremoment voor al deze artiesten: het was Kodak's eerste opname na het uitzitten van zijn gevangenisstraf, en Mars & Mane's tweede link-up nadat de rapper zijn zang had ingezet voor de remixversie van de zanger van " Daar hou ik van."

4 Lil Nas X x Billy Ray Cyrus

In 2019 beklom de uitgesproken rapper Lil Nas X net de hitlijsten met zijn westerse rap 'Old Town Road', maar Billboard verwijderde zijn nummer controversieel van de country-hitlijsten omdat hij 'niet country genoeg was'. Om dat op te lossen, rekruteerde hij de legendarische countryster Billy Ray Cyrus voor zijn remixversie, wat het een memorabel anthem van 2019 maakte!

3 Young Thug x Elton John

Elton John hield zo veel van de muziek van Young Thug dat hij zich wilde aansluiten voor een project, maar het was pas toen producer Stelios Phili een acapella-versie van zijn hit "Rocket Man" uit 1972 vond die hij kon opbouwen rond het deuntje en ontwikkelde "High", een nummer van Thugs EP On The Rvn uit 2018. Dit is niet de eerste keer dat de Rocket Man samenwerkt met een hiphopmuzikant. Hij sloot zich ook aan bij Eminem voor een iconische uitvoering van "Stan" op het podium van de Grammy Awards van 2001.

"Ik bedoel, ik heb Marshall [Mathers] het zien doen in Detroit, maar ik heb nog nooit iemand als Thug binnen zien komen om dat te doen," vertelde Elton John aan Billboard."Uiteindelijk moest ik vertrekken omdat ik denk dat hij zich een beetje geïntimideerd voelde dat ik daar was, en ik wilde gewoon dat hij zou ontspannen. Maar het is gewoon een geweldig moment in mijn muzikale leven."

2 Jay-Z x Linkin Park

Wat gebeurt er als twee legendarische muzikanten op hun eigen manier samenwerken? Het antwoord is "Numb/Encore" van Linkin Park en Jay-Z De twee stonden in de jaren 2000 aan de top van de wereld toen ze voor het eerst samenwerkten als onderdeel van een MTV-show. Zanger Mike Shinoda onthulde echter aan MTV dat ze Jay's verzen opnieuw hebben opgenomen, en het resultaat is een gezamenlijke EP genaamd Collision Course, die ditzelfde nummer bevat. Daar hebben ze zelfs een Grammy voor gewonnen.

1 Justin Bieber x Busta Rhymes

Justin Bieber was toen nog een tienersterretje in de vroege jaren 2010, dus toen de legendarische rapper Busta Rhymes, die bekend staat om zijn bizarre en harde levering, samenwerkte voor het kerstalbum van Biebs uit 2011, bracht het veel op van wenkbrauwen. Desalniettemin was het album zelf, Under the Mistletoe, een succes, het verdiende dubbel platina-certificering van de RIAA en maakte Justin Bieber de vierde artiest die in de Billboard 200 onder de 18 jaar in de hitlijsten kwam te staan., twee keer!

Aanbevolen: