Gossip Girl en andere geweldige shows die begonnen als boeken

Inhoudsopgave:

Gossip Girl en andere geweldige shows die begonnen als boeken
Gossip Girl en andere geweldige shows die begonnen als boeken
Anonim

Waar komen geweldige tv-shows en series vandaan? Ze ontstaan niet zomaar uit de strakblauwe lucht! Sommige van de beste shows die er zijn, zijn gebaseerd op boeken. Er zijn tal van geweldige tv-programma's die begonnen als romans of boekenreeksen en we zijn hier om enkele van de meest ongelooflijke op te sommen!

Het is geweldig als een boek kan worden omgezet in een film, maar helaas kunnen films in één keer worden bekeken. Films duren meestal niet langer dan twee uur en het hele verhaal wordt daar uitgelegd. Wanneer een boek wordt omgezet in een tv-programma, betekent dit dat we het verhaal in stappen van 30 minuten tot uren kunnen zien ontvouwen!

15 Pretty Little Liars– Nieuwe serie geschreven door Sara Shepard

Pretty Little Liars is zonder twijfel een van de grootste shows van deze generatie. Het gaat over vier tienermeisjes die liegen… Veel. Omdat ze zoveel liegen, moeten ze gekke dingen doen om hun leugens geheim te houden. Deze show is gebaseerd op een reeks romans geschreven door Sara Shepard.

14 Gossip Girl– Nieuwe serie geschreven door Cecily Von Ziegesar

Gossip Girl is een van de grootste tv-shows ooit en het was gebaseerd op een reeks jeugdromans geschreven door Cecily von Ziegesar. Ze had haar boeken gepubliceerd tussen 2002 en 2011. De boeken en een show richten zich op tieners in Manhattan die zeer rijk zijn, zeer goede connecties hebben en erg betrokken zijn bij drama.

13 13 redenen waarom– Boek geschreven door Jay Asher

Als het gaat om de originele tv-shows van Netflix, wordt 13 Reasons Why vaak beschouwd als een van de meest controversiële shows die er bestaan! Het is een show gebaseerd op een boek geschreven door Jay Asher. Het boek werd in 2007 gepubliceerd, maar de show ging pas in 2017 in première. De laatste aflevering gaat in première in 2020.

12 The Vampire Diaries– Nieuwe serie geschreven door L. J. Smith & J. L. Miller

The Vampire Diaries is weer een geweldige tv-show om naar te kijken over vampiers, weerwolven, heksen, dubbelgangers en andere bovennatuurlijke elementen. De show is gebaseerd op een nieuwe serie van L. J. Smith en J. L. Miller. De boeken vallen in vele genres … horror, fictie, fantasie en romantiek. De show behoudt diezelfde energie.

11 JIJ van Netflix– Boek geschreven door Caroline Kepnes

Een ander origineel Netflix-tv-programma waar veel mensen tegenwoordig op afstemmen, heet YOU en speelt Penn Badgley in de hoofdrol. De eerste aflevering ging in première in 2018 en we wachten met ongeduld op het derde seizoen. Het is gebaseerd op een boek dat is geschreven door Caroline Kepnes. Het derde seizoen zou hopelijk net zo intens moeten zijn als de eerste twee seizoenen.

10 Game Of Thrones– Boekenreeks geschreven door George R. R. Martin

Natuurlijk moeten we Game of Thrones op deze lijst zetten! Het is serieus een van de grootste en beste shows ooit (behalve het einde natuurlijk)… De bestverkochte boekenreeks van George R. R. Martin, A Song of Ice and Fire, is wat HBO's Game of Thrones inspireerde om in de eerste plaats tot leven te komen.

9 De 100– nieuwe serie geschreven door Kass Morgan

The 100 is een nieuwe serie geschreven door Kass Morgan. Er zijn in totaal vier boeken, uitgebracht tussen 2013 en 2016. De boekenreeks inspireerde de gelijknamige tv-show! De boeken en de show gaan over wat er met de beschaving op aarde zou gebeuren als er een kernoorlog zou plaatsvinden. Tot nu toe zijn er zeven seizoenen geweest.

8 Gids voor vriendinnen om te scheiden– Boek geschreven door Vicki McCarty Iovine

Girlfriends Guide to Divorce is een geweldige show om naar te kijken omdat het zo herkenbaar is. Het is zo logisch voor ons dat deze show is gebaseerd op een boek, omdat de titel zelf klinkt als de titel van een boek. De show is gebaseerd op boeken geschreven door Vicki McCarty Iovine. De show praat over alles, van ouderschap tot zwangerschap en echtscheiding.

7 Orange Is The New Black– Memoir Geschreven door Piper Kerman

Orange is the New Black is een van de meest geweldige originele Netflix-tv-programma's die er bestaan en het is gebaseerd op een boek geschreven door een vrouw genaamd Piper Kerman. Interessant genoeg deelt de hoofdpersoon in de show dezelfde naam als de vrouw die het boek heeft geschreven. Het boek was eigenlijk haar memoires en het werd uitgebracht in 2010.

6 Shadowhunters– Boekenreeks geschreven door Cassandra Clare en Joshua Lewis

Shadowhunters is een andere geweldige show die is gebaseerd op een boekenreeks. De auteurs zijn Cassandra Clare & Joshua Lewis en in totaal schreven ze zes boeken. Het eerste boek werd uitgebracht in 2007 en het laatste boek werd uitgebracht in 2014. Het feit dat ze hebben kunnen samenwerken en zoveel boeken hebben geschreven, is erg indrukwekkend.

5 vers van de boot– Memoir geschreven door Eddie Huang

Op zoek naar een hilarische show om naar te kijken? Vers van de boot is waarschijnlijk een goede optie. Het is een show die is gebaseerd op een memoires van Eddie Huang. De memoires werden in 2013 gepubliceerd en waren zo succesvol dat er een tv-show van werd gemaakt! Dit is een van die tv-programma's waar je zeker om kunt lachen.

4 Big Little Lies– Boek geschreven door Liane Moriarty

Big Little Lies is een show gebaseerd op een boek dat is geschreven door Liane Moriarty. Het boek werd in juli 2014 uitgebracht door uitgeverij Penguin Group. Het feit dat ze dit geweldige boek heeft kunnen schrijven en genomineerd is voor prijzen is erg indrukwekkend! De show zelf is ook behoorlijk verslavend.

3 Een reeks ongelukkige gebeurtenissen– Boekenreeks geschreven door Lemony Snicket

A Series of Unfortunate Events is een show gebaseerd op boeken geschreven door Lemony Snicket. De boeken zijn op dit moment misschien wel populairder dan de show, omdat de boeken zo episch en geweldig waren. Ze waren gevuld met zoveel meer details dan de show kon bieden.

2 Sweetbitter– Roman geschreven door Stephanie Danler

Sweetbitter kan worden bekeken op Amazon prime en is gebaseerd op een boek dat is geschreven door auteur Stephanie Danler. Ze schreef het boek op basis van haar ware ervaringen als serveerster in New York City. De show richt zich op een 22-jarig meisje dat naar New York City verhuist en een baan krijgt als serveerster in een spraakmakend restaurant.

1 Het verhaal van de dienstmaagd– Boek geschreven door Margaret Atwood

The Handmaid's Tale is weer een geweldige show die we niet van deze lijst konden laten. Het is gebaseerd op een boek geschreven door de Canadese schrijfster Margaret Atwood. Het boek werd helemaal in 1985 gepubliceerd en werd pas in 2017 een tv-show. We zijn verheugd om meer van deze show te zien omdat het zo intrigerend is.

Aanbevolen: