Een ovatie van 27 seconden van het studiopubliek op vrienden veranderde alles voor de romantische verhaallijn van Chandler en Monica

Inhoudsopgave:

Een ovatie van 27 seconden van het studiopubliek op vrienden veranderde alles voor de romantische verhaallijn van Chandler en Monica
Een ovatie van 27 seconden van het studiopubliek op vrienden veranderde alles voor de romantische verhaallijn van Chandler en Monica
Anonim

Terugkijkend hadden Friends een aantal iconische momenten, grotendeels dankzij de reacties van het publiek. Tom Selleck moest zijn debuut in de show opnieuw opnemen zonder publiek, aangezien de ovatie te overweldigend was.

Er zouden ook bewerkingen plaatsvinden om het publiek buiten te sluiten, dit was duidelijk tijdens Rachel's niet-gescripte ''s werelds ergste kater'-regel, een regel die veel gelach veroorzaakte bij het publiek.

Dit specifieke moment was iconisch in de geschiedenis van Friends, hoewel er in werkelijkheid geen concrete plannen waren om het zo lang te laten duren als het deed.

Laten we terugkijken op hoe de liefdesverhaallijn van Monica en Chandler organisch groeide in de show dankzij het publiek.

Monica and Chandler Getting Together werd voor het eerst gepitcht in seizoen 3

Al in seizoen 3 werd het idee om Monica en Chandler samen te krijgen in de schrijverskamer gegooid. Het zorgde meteen voor veel opwinding. Volgens Vulture hebben de schrijvers er echter tegen besloten, omdat het als te vroeg werd beschouwd.

"Mensen raakten enthousiast over het idee", zegt hij, inclusief hijzelf in die groep. Goldberg-Meehan vond het echter gewoon te vroeg in het leven van de show om nog een stel te introduceren."

Gezien wat er met Ross en Rachel was gebeurd, had het misschien wanhopig overgekomen om een nieuwe liefdeshoek te beginnen. Toen dit eenmaal ter sprake kwam, werd het idee afgewezen.

"Zij was degene die zei: 'Ik heb gewoon het gevoel dat het op dit moment een beetje wanhopig zou voelen'", herinnert Silveri zich. “We waren enthousiast geworden over de verhalen die we konden vertellen, maar toen ze dat eenmaal zei, schaamden we ons allemaal en renden weg. Het werd duidelijk dat het te vroeg was om zoiets te onderzoeken.”

De show zou de verhaallijn opnieuw bekijken, maar de bedoeling was op dat moment lang niet in de buurt van de lange termijn.

Monica en Chandler aansluiten was alleen bedoeld om een opwindende reactie te geven voor de aflevering van een uur

Seizoen 4 eindigde met 'The One with Ross's Wedding'. In de typische Friends-stijl wilden ze tijdens de aflevering een shocker van de minder bekende variant laten zien. Natuurlijk lieten fans Ross de verkeerde naam zeggen bij het altaar, maar bovendien was Monica en Chandler samen in bed een enorme vonk die de fans op gang bracht.

Op dat moment was het doel niet iets op de lange termijn, in plaats daarvan lag de focus alleen op het krijgen van een schokkende reactie en het geven van een extra schok aan de aflevering.

“Het doel vanaf het begin was om de ontmoeting van Monica en Chandler als een verrassing te behandelen, een schok in de tweede helft van de aflevering van een uur om wat energie en plezier toe te voegen”, zegt Silveri.

“Het enige echte debat ging over hoe we Monica en Chandler daar die ochtend zouden krijgen, hoeveel kruimels we moesten laten vallen om het publiek en de personages naar het moment te leiden, allemaal in de hoop dat het feit dat ze eindigden die ochtend in bed liggen zou niet ongemotiveerd en vals voelen.”

De reactie op dat iconische moment veranderde alles, niet alleen voor het traject van Monica en Chandler, maar ook voor de show in het algemeen.

De fans lieten de romantiek tussen Monica en Chandler tot bloei komen

Volgens IMDb zorgde de hele ovatie voor de scène voor serieuze bewerkingen. Het duurde 27 seconden, met schok en pure vreugde van het live-publiek. "Chandler en Monica waren bedoeld om maar voor één nacht te zijn. Maar fans in het publiek vonden het zo leuk dat ze de lakenscène zevenentwintig seconden lang toejuichten. Het bracht de makers ertoe om er een koppel van te maken."

In termen van een verbintenis na het moment, was daar echt niets van. Deze rest was volledig organisch, omdat de schrijvers niet besloten wat er daarna zou gebeuren. Het was allemaal een echt proces om te voelen hoe de fans zouden reageren.

"Dus met Monica en Chandler: "Er waren plannen, maar er was geen [definitieve] beslissing", zegt hij. "Het was altijd: 'We gaan zien hoe het voelt… We gaan zien hoe het speelt voor het publiek, ' en ga dan verder vanaf daar. Het was geluid produceren van hun kant."

We weten inmiddels allemaal dat fans het helemaal hebben opgegeten. De show wilde wijselijk niet dat de romantiek zou aanvoelen als de Ross en Rachel-boog, daarom was dat de reden voor het rondsluipen in het begin.

De formule werkte, duidelijk.

Aanbevolen: