De waarheid over hoe Maika Monroe beroemd werd en waarom ze haar naam veranderde

Inhoudsopgave:

De waarheid over hoe Maika Monroe beroemd werd en waarom ze haar naam veranderde
De waarheid over hoe Maika Monroe beroemd werd en waarom ze haar naam veranderde
Anonim

Stranger Things-fans lijken een onlesbare dorst naar Joe Keery te hebben. Ze willen alles weten over zijn leven, inclusief zijn relatie. Een snelle Google-zoekopdracht onthult dat de Netflix-ster al bijna vijf jaar een relatie heeft met Maika Monroe. Terwijl fans misschien op zoek zijn naar informatie over Joe, zullen ze waarschijnlijk onmiddellijk de vrouw herkennen die zo vaak om zijn schouders wordt gedrapeerd.

Maika Monroe (niet haar oorspronkelijke naam) is een sensatie op zich. Hoewel haar vriend de grotere ster lijkt te zijn, is Maika een van de meest productieve acteurs van haar generatie. Hoewel ze nog aan het begin staat van haar geweldige carrière als acteur, is ze al in een aantal behoorlijk opmerkelijke projecten verschenen, waarbij ze elke keer de show steelt. Dit is hoe ze echt beroemd werd en waarom ze haar naam veranderde…

Waar komt Maika Monroe vandaan en hoe werd ze beroemd?

Maika Monroe werd geboren als een bouwvakker en tolk in gebarentaal in Santa Barbara, Californië. Op 17-jarige leeftijd besloot ze naar de Dominicaanse Republiek te verhuizen om te trainen in kitesurfen. Hoewel ze toen nog op de middelbare school zat, domineerde Maika's passie voor vliegeren alles. Zelfs haar liefde voor acteren die ze al was begonnen na te streven. Ze volgde haar acteerwensen echter pas echt toen ze naar Los Angeles verhuisde na een korte tijd in Cabarete, Dominicaanse Republiek.

Het lijdt geen twijfel dat haar eerste grote doorbraak was in de Kate Winslet-film uit 2013, Labor Day. Maar ze had al een paar kleine rollen gespeeld in projecten als The Bling Ring met Emma Watson en Denis Quaid's sportfilm At Any Price. Na haar werk in Labor Day werd Maika een van de drukste jonge acteurs in Hollywood. Al snel kreeg ze grote rollen in twee extreem populaire horrorfilms, It Follows en The Guest. Hier viel ze echt op als artiest.

Tijdens een interview met Vulture in 2018 legde Maika uit dat ze er geen controle over had om achter elkaar in twee horrorfilms te worden gecast. Natuurlijk kan het nemen van twee horrorfilms gemakkelijk een acteur ertoe brengen om getypecast te worden.

"Als acteur heb je veel uit handen, en als je begint, neem je elke baan die je kunt krijgen. Je moet geld verdienen, huur betalen, jezelf voeden. twee films, ik had geen idee dat ze zo succesvol zouden zijn als ze waren, dus mijn enige gedachte was: ik kan maar beter iets vinden om te doen! Maar in termen van algemene richting voor mijn werk, probeer ik op dit moment gewoon te werken met regisseurs die me inspireren, "zei Maika. "Ik vermijd dit genre of dat genre niet. Ik zal doen wat cool lijkt."

Since It Follows en The Guest werd Maika samen met Nick Robinson en haar vriendin Chloe Grace Moretz gecast in The 5th Wave, Independence Day: Resurgence, Hot Summer Nights met Timothee Chalamet, I'm Not Here, Greta, After Everything, en de veelgeprezen indiefilm Honey Boy van Shia LaBeouf. Maika zal ook in drie nieuwe grote films verschijnen; Waarnemer, significante ander, en God is een kogel.

Er is gewoon geen rem op haar carrière. Maika schrijft een deel van haar succes toe aan het feit dat ze zo gedisciplineerd is. Dit is een eigenschap die volgens haar is ontwikkeld tijdens het leren kitesurfen.

"Kiteboarden heeft me geholpen de vastberadenheid te vormen die me door veel van mijn acteerwerk heeft geholpen. Als je een nieuwe truc probeert te leren, moet je het steeds opnieuw doen voordat je kan het landen. Dat is niet zo anders dan een scène draaien totdat je het onder de knie hebt, terwijl je weet dat je het echt kunt spijkeren. Het is ook een beetje zoals auditie doen, waar je 50 keer nee moet horen voordat je ja hoort, waar je niets anders te doen hebt dan jezelf op te rapen en jezelf erop te blijven storten. Ze geven je allebei een harde huid."

Natuurlijk is een harde huid een noodzaak in een meedogenloze business als film. Gelukkig heeft Maika veel geweldige mensen in haar leven, waaronder haar beroemde vriend Joe Keery.

Hoe ontmoette Maika Monroe Joe Keery?

Hoewel sommige bronnen beweren dat Maika en Joe elkaar ontmoetten op de set van After Everything in 2017, vertelde Joe aan GQ dat het paar elkaar rond dezelfde tijd op een Hollywood-feest ontmoette. Ze vielen al snel voor elkaar en zijn anno 2022 nog steeds samen.

Hoewel het paar uiterst privé is over hun relatie, zijn ze samen op tal van evenementen gezien. Niet alleen dit, Joe verwijst voortdurend naar Maika in interviews. Hoewel meestal op een charmante, zelfspot, zoals niet begrijpen waarom ze hem leuk vindt.

Waarom veranderde Maika Monroe haar echte naam?

Het blijkt dat Maika Monroe eigenlijk de echte Lady Bird is. Althans, ze leek gevleid door die vergelijking tijdens haar interview met Vulture in 2019. Net als Lady Bird in de Saoirse Ronan-film, besloot Maika uiteindelijk om haar eigen voornaam te kiezen. Ze werd geboren als Dillion Monroe Buckley, maar dat was niet de naam die ze wilde gebruiken. Maika veranderde haar naam niet om carrièreredenen, zoals waarom Bruno Mars zijn naam veranderde. Natuurlijk hebben zoveel beroemdheden aan het begin van hun carrière soortgelijke beslissingen genomen. Maar niet Maika. Ze identificeerde zich gewoon niet met haar geboortenaam toen ze een klein kind was.

"De afspraak was dat ik bij mijn geboorte Dillon heette, en toen ik 7 jaar oud was, vroeg ik mijn moeder wanneer ze me een naam gaf. Ze vertelde me dat ze verscheurd was tussen Dillon en Maika, en Ik zei tegen haar: 'Maika is bedoeld om mijn naam te zijn.' Toen ik zeven was, in de eerste klas, ging ik naar mijn klas en zei: "Ik reageer niet meer op Dillon. Ik ben nu Maika." Vertelde mijn buren, mijn ouders steunden het, iedereen. Sinds die dag ben ik gewoon Maika."

Aanbevolen: