Wie is de rijkste van de vele kinderen van Bob Marley?

Inhoudsopgave:

Wie is de rijkste van de vele kinderen van Bob Marley?
Wie is de rijkste van de vele kinderen van Bob Marley?
Anonim

Bob Marley is misschien wel een van de beroemdste reggaemuzikanten die ooit heeft geleefd. Hij is iconisch als muzikant en als vertegenwoordiger van de Jamaicaanse cultuur en het Rastafarianisme, een religie en levensstijl die draait om de winst Hailee Selassie.

Toen Marley in de jaren tachtig aan kanker stierf, liet hij een fortuin van minstens 30 miljoen dollar na, maar sommigen schatten dat zijn landgoed dankzij zijn postume succes tot 500 miljoen dollar waard is. Hij liet ook zijn vrouw en hun 11 kinderen achter. Sommige van zijn kinderen zijn in de voetsporen van hun vader getreden en werden beroemde reggaemuzikanten, terwijl anderen ervoor kozen om zich onopvallend op te stellen en vast te houden aan normale dagelijkse banen. Elk van hen kreeg een stukje van Marley's immense landgoed, maar wie is vandaag de rijkste Marley?

12 Makeda Jahensta Marley - Nettowaarde onbekend

Makeda Jahensta Marley is een van de Marley-kinderen die buiten de schijnwerpers bleef, althans dat probeerde ze. Ze was het onderwerp van roddels in 2010 toen ze in Engeland werd gearresteerd voor het kweken van marihuana. Dat mag niemand verbazen, Bob Marley is een van de meest beruchte stoners die ooit heeft geleefd. Vanaf 2022 blijft haar vermogen onbekend.

11 Karen Marley - Nettowaarde onbekend

Karen Marley koos ook voor een carrière buiten de showbusiness, maar ze is een succesvolle creatieve consultant en een promotor voor beauty- en lifestyle-merken. Volgens haar website: "Als dochter van reggaelegende Bob Marley deelt ze zijn visie op een gezond, gelukkig en vredig leven." Haar vermogen is onbekend, maar ze verdient duidelijk een gezond leven.

10 Sharon Marley - $1 miljoen tot $2,5 miljoen

Het exacte bedrag van Sharon Marley's rijkdom is ook onbekend, maar de meeste vermogende websites schatten het ergens tussen de $ 1 miljoen, maar niet hoger dan $ 5 miljoen. De meeste websites schatten haar rijkdom in het midden van dat bereik, met een maximum van $ 2,5 miljoen. Sharon is niet bloedverwant van Bob Marley, ze was de dochter van Rita Marley uit een eerdere relatie. Ze werd echter geadopteerd door de reggaezangeres toen Rita en Bob trouwden. Ze is nu zangeres en zat vroeger in de band van haar broer Ziggy.

9 Julian Marley - $1 miljoen

Julian is een succesvolle reggaezanger en gitarist en had het geluk om twee Grammy-nominaties te verdienen. Julian is een toegewijde rastafari en neemt het geloof zeer serieus. Hij is niet de rijkste van de Marleys, maar hij is wel een van de meest filantropische en is de leider van een van de liefdadigheidsinstellingen van de familie, de Ghetto Youths Foundation.

8 Cedella Marley - $3 miljoen

Cedella is een succesvolle zangeres in het thuisland van de familie, Jamacia. Net als haar zus Sharon maakte ze deel uit van Ziggy Marley's band, Ziggy Marley en The Magic Makers. Terwijl met de groep, won ze drie Grammy Awards. Net als Julian beoefent ze filantropie en leidt ze de Bob Marley Foundation.

7 Ky-mani Marley - $5 miljoen

Ky-mani was de atleet van het gezin en leek als kind waarschijnlijk een voetballer of voetbalster te worden. Als tiener begon hij met dj'en en rappen. Zijn carrière begon in 1996 toen hij een hit opnam van Eddy Grant's klassieker 'Electric Avenue'. Hij heeft samengewerkt met verschillende populaire rappers, waaronder XXXTentacion en Shaggy.

6 Ziggy Marley - $10 miljoen

Ziggy Might is waarschijnlijk een van de beroemdste Marleys, maar hij is niet de rijkste. Hij is echter nog steeds erg rijk. Dankzij het succes van zijn band Ziggy Marley en The Magic Makers verzamelde hij verschillende Grammy's en miljoenen dollars. Hij kwam in 2012 in juridische problemen toen de IRS de non-profitstatus van een van zijn goede doelen afwees. Of dat zijn vermogen beïnvloedde, is onbekend, maar hij is nog steeds een gezonde $ 10 miljoen waard.

5 Rohan Marley - $20 miljoen

Rohan is een van de weinige Marleys die zich niet in de muziek verdiepte, maar in plaats daarvan een sportster werd. Tijdens zijn studie aan de Universiteit van Miami was hij een ster linebacker en leidde hij het team in tackles. In plaats van pro te worden, begon hij verschillende bedrijven, waaronder een koffieplantage en een koptelefoonlijn.

4 Stephen Marley - $20 miljoen

Stephen Marley heeft het voorrecht om zowel een van de rijkste nakomelingen van Bob Marley te zijn als degene met de meeste Grammy-overwinningen. Hij won er drie als soloartiest, twee als producer voor de albums van zijn broer Damian en nog drie keer toen hij bij Ziggy Marley en The Magic Makers was.

3 Robert Marley - $20 miljoen

Robert Marley is genoemd naar zijn vader, maar is beter bekend als Robbie Marley. Hij ging niet in de muziek zoals de rest van zijn familie en concentreert zich in plaats daarvan op kunst en poëzie. Hoewel hij zich onopvallend opstelt, is hij vaak te zien in documentaires over zijn vader, Jamacia en Afrika.

2 Stephanie Marley - $20 miljoen

Er is niet veel bekend over Stephanie Marley, van al haar broers en zussen is zij misschien wel de minst bekende en blijft ze het verst van de schijnwerpers. Wat ze doet voor de kost is onbekend, maar het is veilig om aan te nemen dat ze haar erfenis van haar vader goed beheerde, vermogende sites schatten dat ze tot $ 20 miljoen waard is.

1 Damian Marley - $20 miljoen

Samen met Ziggy Marley is Damian Marley waarschijnlijk de beroemdste van alle kinderen van Bob Marley. Hoewel hij pas 2 jaar oud was toen zijn vader stierf, deed hij behoorlijk goed werk in zijn voetsporen treden. Hij heeft tot nu toe vier Grammy's op zijn naam staan en heeft samengewerkt met onder meer Nas, Skrillex, Bobby Brown, Cypress Hill, Common en Shawn Paul. Hij combineert zowel dancehall als reggae om zijn unieke geluid te creëren.

Aanbevolen: