Hoe Love Island seizoen 8 verschilt van de vorige seizoenen

Inhoudsopgave:

Hoe Love Island seizoen 8 verschilt van de vorige seizoenen
Hoe Love Island seizoen 8 verschilt van de vorige seizoenen
Anonim

In juni 2022 keerde de populaire Britse datingshow Love Island terug naar onze schermen voor zijn achtste seizoen. Het uitgangspunt van de show volgt hete jonge singletons die voor de zomer van hun leven naar een luxe villa worden gebracht terwijl ze proberen de ware liefde te vinden. Alles is echter niet zo eenvoudig als het lijkt, aangezien de eilandbewoners worden getest door middel van dramatische herkoppelingen, vurige bombshells en lastige uitdagingen. Terwijl sommige eerdere Love Island-koppels de serie hebben verlaten en ware liefde hebben gevonden, lijken anderen de tand des tijds niet te hebben doorstaan.

De catalogus van afgelopen seizoenen en deelnemers is echt een allegaartje van controverses, eilandhuwelijken en zelfs een paar Love Island-baby's. Ongeacht of de vorige deelnemers het onderwerp van publieke lof of kritiek hebben gekregen na het verlaten van de villa, het is veilig om te zeggen dat hun tijd op het eiland enorm vermakelijk was voor het publiek over de hele wereld. Met het achtste seizoen van de show die momenteel aan de gang is, hebben velen een aantal behoorlijk grote veranderingen opgemerkt die in de show zijn aangebracht. Dus laten we eens kijken naar enkele van de grootste manieren waarop Love Island seizoen 8 verschilt van de seizoenen die eraan voorafgingen.

8 Een gloednieuwe villa

Een van de belangrijkste kenmerken van Love Island is de dromerige vakantievilla in het zonnige Mallorca, waar de deelnemers aan de show hun dagen vol drama kunnen doorbrengen. In 2017, tijdens het derde seizoen van de show, zag de Love Island-villa een enorme verandering toen deze een grote renovatie onderging. Fast-forward vijf jaar en de villa zag opnieuw een enorme omschakeling en keerde terug voor het achtste seizoen van de show, groter en beter dan ooit. Tijdens een gesprek met RadioTimes.com, de uitvoerend producent van Love Island, Mike Spencer, sprak over de redenering achter deze verandering, met name gericht op het slaapkameraspect.

Spencer verklaarde: "Dus eigenlijk was het idee hierachter dat we het terug wilden brengen naar wat het was in de vroege serie, waar ze tegenover elkaar staan. Dus ja, het heeft dat omdat ik denk dat er zoveel meer geklets als je boos bent en 's avonds naar bed gaat."

7 Het publiek kiest de eerste koppels

In alle voorgaande seizoenen van Love Island is de eerste aflevering meestal degene met de langste speelduur naast de finale. Elk seizoensdebuut zien de eilandbewoners voor het eerst een koppel vormen tijdens hun serie. Terwijl de meisjes naar voren kunnen stappen voor elke man die binnenkomt die ze aantrekkelijk vinden, zijn het de jongens die de macht hebben, omdat ze kunnen kiezen met welk meisje ze willen paren bij hun binnenkomst in de villa. In het achtste seizoen van 2022 was het echter het publiek dat voor het begin van de show de eerste koppels koos.

6 meer afleveringen en een langer seizoen

Door de jaren heen is de populariteit van Love Island gestaag blijven groeien, omdat het publiek geen genoeg kan krijgen van de dramatische recouplings, de vurige bombshells en het drama dat zich afspeelt in de Love Island-villa. Terwijl het eerste seizoen het publiek slechts zes weken Love Island gaf met vijf afleveringen per week, kan het publiek nu genieten van een langere acht weken van de show met zes afleveringen per week en een speciale Love Island Unseen Bits-aflevering tijdens de zaterdagpauze.

5 De regels voor roken

In de eerdere seizoenen van Love Island konden de deelnemers die rookten deelnemen aan de activiteit in de villa en voor de camera, zoveel en wanneer ze maar wilden. Vanwege de aanzienlijke klachten van het publiek hebben de showrunners achter Love Island hier echter een verandering in aangebracht en strikte regels ingevoerd met betrekking tot roken tijdens de tijd van de deelnemers in de villa. In de aanloop naar het Love Island-seizoen 2018 onthulde een woordvoerder van ITV aan RadioTimes.com dat roken niet langer op het scherm zou worden getoond en dat er een aangewezen rookruimte zou zijn weg van de hoofdvilla.

De woordvoerder verklaarde: "Er zal dit jaar niet worden gerookt in de Love Island-villa of de villatuin."

4 Een verschuiving naar meer PG-inhoud

Een andere grote verandering die Love Island heeft gezien in termen van wat er op het scherm wordt getoond, is het temmen van de ranzigere acts waar de eilandbewoners mee bezig zijn. In vorige seizoenen van de show werden enkele vrij expliciete acts wekelijks uitgezonden, zoals het seizoen 2's Emma Woodhams en Terry Walsh's over-the-covers ravotten. Naarmate de jaren vorderden, werd de getoonde expliciete inhoud echter aanzienlijk verminderd.

3 Geen Fast Fashion-sponsoring meer

In de jaren voorafgaand aan seizoen 8 van 2022 werden de Love Island-deelnemers getrakteerd op een garderobe vol outfits van fast fashion merken zoals I Saw It First. Seizoen 8 zag echter een grote verandering in de kleding die de eilandbewoners dragen en maakte een overstap naar een veel duurzamere kledingcatalogus. Na een samenwerking met eBay voor het achtste seizoen, moeten de Love Island-deelnemers tweedehands kleding dragen om de duurzaamheid van de mode aan te moedigen.

2 De dood van de voedseluitdagingen

Een specifiek onderdeel van Love Island waar het publiek elk jaar bang voor was, waren de walgelijke voedseluitdagingen waaraan de deelnemers moesten deelnemen. Deze uitdagingen hielden vaak in dat de eilandbewoners voedsel in de mond van hun paar spuwden in een gruwelijke vertoning. Uitvoerend producent Spencer bevestigde echter aan Reddit-gebruikers dat de serie dit jaar een pauze zou nemen van de rommelige en onaangename uitdaging.

Spencer verklaarde: "We stappen weg van de voedseluitdagingen zoals we die kennen."

1 Een stap naar inclusiviteit en representatie

Een ander zeer positief ding dat uit het achtste seizoen van Love Island is voortgekomen, is de opname en weergave van dove deelnemers op het scherm. Het achtste seizoen van 2022 verwelkomde deelnemer Tasha Ghouri als onderdeel van de startopstelling van dames die de villa binnenkwamen. Zoals al vroeg in het seizoen werd aangetoond en besproken, werd Ghouri volledig doof geboren en draagt ze nu een cochleair implantaat om haar gehoor te helpen.

Aanbevolen: