Wat is de achternaam van prins Harry en waarom verschilt deze van die van William?

Inhoudsopgave:

Wat is de achternaam van prins Harry en waarom verschilt deze van die van William?
Wat is de achternaam van prins Harry en waarom verschilt deze van die van William?
Anonim

Als roy alty geboren worden komt met een gegarandeerde lijst van privileges. Terwijl degenen met koninklijke titels toegang hebben tot rijkdom, luxe en kansen waar het gewone volk alleen maar van droomt, is er één ding waar ze standaard geen toegang toe hebben: een achternaam. Het Britse koningshuis heeft wel een achternaam die bepaalde leden gebruiken, maar wie deze gebruikt en wanneer hangt af van een groot aantal factoren. Als het gaat om Prins Harry, de kleinzoon van de koningin en de zesde in lijn met de Britse troon, wordt de achternaam ingewikkeld.

Er werd gespeculeerd dat de officiële naam van prins Harry zou veranderen nadat hij en zijn vrouw Meghan Markle teruggetreden waren als senior leden van de koninklijke familie, maar prins Harry zette de titel van Zijne Koninklijke Hoogheid nog steeds op de geboorteakte van zijn dochter Lilibet. Lees verder om erachter te komen wat de volledige naam van prins Harry is en waarom die zo anders is dan die van zijn broer prins William.

Heeft prins Harry een achternaam?

Het concept van achternamen is voor de meeste mensen vrij eenvoudig, tenzij je een koninklijke bent. Bij de Britse koninklijke familie is het onderwerp achternamen ingewikkeld.

De koninklijke familie heeft wel een officiële achternaam, namelijk Mountbatten-Windsor. Historisch gezien waren de voorouders van koningin Elizabeth II de familie Windsor, maar ze voegde Mountbatten aan de naam toe uit respect voor haar overleden echtgenoot, prins Philip, de hertog van Edinburgh.

De naam Mountbatten is de verengelste versie van Battenberg, aangezien zijn moeder prinses Alice van Battenberg was en zijn grootvader van moeders kant de naam Louis Mountbatten had aangenomen toen hij in Engeland woonde.

Hoewel Mountbatten-Windsor de achternaam is van de koninklijke familie, gebruikt niet elk familielid het. The Independent legt uit dat de afstammelingen van de koningin die de stijl van Koninklijke Hoogheid en de titel Prins/Prinses dragen, doorgaans niet de achternaam Mountbatten-Windsor zullen gebruiken.

Prins Harry, die een prins is, gebruikt de achternaam niet. Op de geboorteakte van zijn zoon Archie vermeldde hij zijn volledige naam als Zijne Koninklijke Hoogheid Henry Charles Albert David, hertog van Sussex. De titel van hertog van Sussex werd door de koningin aan prins Harry gegeven bij zijn huwelijk met Meghan Markle.

De publicatie wijst erop dat Prins Harry niet langer de titel ZKH gebruikt (en Kate Middleton vervult nu veel van zijn vroegere rollen), en kan ervoor kiezen om Mountbatten-Windsor in officiële documentatie te gebruiken als hij dat wil. Hij gebruikte de naam echter niet op de geboorteaktes van zijn kinderen.

Tijdens zijn legerdienst nam prins Harry de achternaam Wales aan. Zijn vader Charles is de prins van Wales en toen wijlen zijn moeder Diana met zijn vader getrouwd was, werd ze de prinses van Wales genoemd.

Wat is de nieuwe achternaam van Meghan Markle?

Als de achternaam van prins Harry zo ingewikkeld is, waar blijft zijn vrouw Meghan Markle dan over?

Elle meldt dat op Archie's geboorteakte de naam van Meghan was opgenomen als Hare Koninklijke Hoogheid de Hertogin van Sussex. Sinds zijn geboorte in 2019 zijn de hertog en hertogin van Sussex echter teruggetreden als senior leden van de koninklijke familie.

Op de geboorteakte van hun dochter Lilibet staat dat Meghan's naam Rachel Meghan Markle is, zoals het document om haar geboortenaam vroeg.

De naam van Meghan wordt echter officieel beschouwd als Meghan, de hertogin van Sussex.

Zowel Archie als Lilibet hebben de naam Mountbatten-Windsor op hun geboorteakten, aangezien de kinderen afstammelingen zijn van koningin Elizabeth II, maar momenteel geen koninklijke titels hebben, die zijn voorbehouden aan de kleinkinderen van de zonen van dergelijke Soeverein in de directe mannelijke lijn (behalve de oudste nog levende zoon van de oudste nog levende zoon van de Prins van Wales).”

Dingen kunnen veranderen wanneer Prins Charles de troon besteeg, maar Archie en Lilibet kunnen koninklijke titels weigeren die aan hen worden gegeven, omdat dat hun vertrouwelijkheid als privéburgers zal waarborgen.

Waarom is de achternaam van prins William anders?

Prins Harry's oudere broer Prins William, een ander lid van de koninklijke familie die de titel Prins draagt, heeft eveneens een complexe situatie als het gaat om zijn achternaam. Net als zijn broer gebruikt prins William meestal Mountbatten-Windsor niet.

Volgens Yahoo is de officiële naam van William Zijne Koninklijke Hoogheid Prins William Arthur Philip Louis Hertog van Cambridge, zoals te zien is op de geboorteakte van zijn dochter prinses Charlotte.

De titel van hertog van Cambridge werd aan prins William gegeven bij zijn huwelijk in 2011 met Kate Middleton. Zijn achternaam is dus technisch anders dan die van prins Harry omdat ze verschillende titels hebben.

Echter, net als prins Harry, heeft prins William ook de naam Wales gebruikt. Hij gebruikte de naam toen hij bij de Royal Navy en de Royal Air Force werkte en op school.

Het is bekend dat prins William af en toe Mountbatten-Windsor gebruikte, zoals toen hij het Franse tijdschrift Closer aanklaagde voor het publiceren van topless foto's van de hertogin van Cambridge.

De kinderen van Prins William staan op school bekend onder de achternaam Cambridge, wat een weerspiegeling is van de titels van hun ouders.

Aanbevolen: