Hoe de dood van Dean Miller in station 19 verschilt van andere uitgangen van Shondaland

Inhoudsopgave:

Hoe de dood van Dean Miller in station 19 verschilt van andere uitgangen van Shondaland
Hoe de dood van Dean Miller in station 19 verschilt van andere uitgangen van Shondaland
Anonim

Spoilers voor Station 19 seizoen vijf vooruit. Een spin-off van het langlopende medische drama Grey's Anatomy, Station 19 heeft verschillende personages zien sterven gedurende de vijf seizoenen.

Net als bij de hoofdshow onder leiding van Ellen Pompeo's Meredith Gray, hebben fans gekozen voor Station 19 - gericht op het professionele en persoonlijke leven van een groep brandweerlieden in Seattle - en andere series geproduceerd onder Shonda Rhimes' Shondaland-vlag hun kaken van de vloer met een aantal echt tragische uitgangen.

Een van de meest schokkende vertrekken van seizoen vijf gebeurde een beetje anders dan andere, omdat het de acteur was die producenten benaderde om zijn bunkeruitrusting achter te laten.

Waarom stierf Dean Miller in station 19?

Hamilton-ster Okieriete Onaodowan speelde vijf seizoenen van Station 19 en verscheen in het eerste seizoen in de rol van brandweerman Dean Miller.

Dapper en charismatisch, Dean had een behoorlijke boog gedurende de vijf seizoenen van de show. Zijn evolutie verliep via verschillende verhaallijnen: van het ervaren van het vaderschap tot het reflecteren op systemisch racisme na de dood van George Floyd in 2020.

Na vier bevredigende seizoenen als Dean, besloot Onaodowan dat het tijd werd dat hij andere carrièremogelijkheden nastreefde. Volgens verschillende bronnen benaderde de acteur het creatieve team, waaronder Station 19 en Grey's Anatomy showrunner Krista Vernoff en uitvoerend producent Paris Barclay, om hen te vragen zijn personage af te schrijven (via Deadline).

Onaodowan stemde ermee in om de hoofdrol te spelen in de eerste paar afleveringen van seizoen vijf, die in september 2021 in première ging, om het verhaal van Dean af te ronden.

Dean Miller sterft tijdens een crossover-evenement met Grey's Anatomy

In aflevering vijf "Things We Lost In The Fire" (die het begin markeerde van een crossover-evenement met Grey's Anatomy), sterft Dean aan de verwondingen die hij opliep tijdens een gasexplosie.

Eerder in de aflevering reageert het personage op een telefoontje met Vic Hughes (Barrett Doss) en de rest van de groep. Terwijl hij ter plaatse is, raken hij en Vic allebei gewond en worden ze naar het Gray Sloan Memorial Hospital vervoerd.

Vic's ambulance arriveert als eerste, terwijl Dean's volgt met zijn sirenes uitgeschakeld, wat betekent dat de patiënt aan boord is overleden. Dean overlijdt na het delen van een ontroerend moment met Ben Warren (Jason George).

Na Dean's dood herinnerde Ben zich een belofte die hij zijn vriend had gedaan: hij had ermee ingestemd om voor zijn dochter Pruitt te zorgen als hem iets zou overkomen. Hoewel aarzelend, stemt Bens vrouw, Miranda Bailey (Chandra Wilson), ermee in om Pruitt in huis te nemen.

Dean Miller en andere personages die werden afgeschreven van Shondaland-shows

Hoewel Dean's dood voor veel doorgewinterde Shondaland-shows geen verrassing zou moeten zijn, is de dynamiek van het vertrek van Onaodowan een beetje ongewoon omdat hij werd vermoord nadat hij specifiek had verzocht om te vertrekken.

Veel andere acteurs hebben Shondaland-shows verlaten om meer werkmogelijkheden na te streven. Terwijl sommigen van hen hun personages hebben zien sterven, net zoals Onaodowan deed, overkwam het Grey's Anatomy's Cheryl Leigh (Lexie Grey) en T. R. Anderen Knight (George O'Malley), waaronder Bridgerton-ster Regé-Jean Page (Simon Basset) en Grey's veteraan Sara Ramirez (Callie Torres) en Sandra Oh (Cristina Yang), werden gewoon afgeschreven zonder de emmer te schoppen.

Andere acteurs werden echter ontslagen vanwege verhaallijnredenen, waaronder Jessica Capshaw en Sarah Drew op Grey's, zonder inspraak te hebben in het lot van hun personages, maar de deur open te laten voor een mogelijke terugkeer.

In een show die relatief minder doden heeft gezien onder de hoofdcast in vergelijking met andere Shondaland-series, was het waarschijnlijk de juiste beslissing voor Station 19 om zo'n tranentrekkende uitgang te hebben.

"Het was een genoegen om Dean te zijn. Ik moet Shonda Rhimes, Stacy McKee, Krista Vernoff, Paris Barclay en ABC bedanken dat ik hem tot leven heb kunnen brengen", zei de acteur in een verklaring aan Deadline in November vorig jaar.

"Ik ben dankbaar dat ik heb mogen werken met de meest liefdevolle, vriendelijke en toegewijde crew in netwerk-tv. En het allerbelangrijkste, dank aan de fans voor het tonen van zoveel liefde aan Dean. Ik hoop dat hij je heeft geïnspireerd om te veranderen jouw wereld ten goede. Wees de verandering!"

What Station 19 Showrunner Krista Vernoff denkt aan Dean Miller-acteur Okieriete Onaodowan

Onaodowan bedankte ook showrunner Vernoff en uitvoerend producent Paris Barclay "voor het uitdagen van me, het luisteren naar me en het toestaan van mij om te groeien en te leren, en altijd de geweldige kennis te bieden die jullie allebei hebben vergaard."

Van haar kant plaatste Vernoff een oprecht eerbetoon aan Onaodowan, waarbij hij zijn talent erkende en hem het beste wenste bij toekomstige inspanningen.

"Ik ben een betere artiest en mens omdat ik de kans heb gehad om met Okieriete Onaodowan te werken. Ik ben diepbedroefd door het verlies van Dean Miller en dat ik niet langer voor Oak mag schrijven", zei Vernoff over de acteur.

"Eik heeft een expansieve geest en was klaar voor en snakte naar nieuwe artistieke horizonten - en ik kan echt niet wachten om te zien wat hij hierna gaat doen. Het zal krachtig zijn, het zal diep zijn en het zal moedig zijn want eiken is al die dingen."

Na zijn stint op Station 19 is Onaodowan gecast in de onlangs aangekondigde serie Damascus, een serie van een half uur over het leven als een gewone zwarte man in het Amerika van vandaag.

Aanbevolen: