Waarom de dood van Elvis Presley een mysterie blijft

Inhoudsopgave:

Waarom de dood van Elvis Presley een mysterie blijft
Waarom de dood van Elvis Presley een mysterie blijft
Anonim

Als de nieuwe film van Baz Luhrmann, toont Elvis het glamoureuze leven van Elvis Presley via Austin Butler's veelgeprezen vertolking, fans kunnen niet anders dan zich afvragen wat de echte reden is waarom de King of Rock 'n' Roll stierf.

Zijn "vervloekte" dood is sinds 1977 omgeven door complottheorieën. De waarheid is echter niet zo veelbewogen als zijn controversiële leven. Dit is het tragische verhaal achter het overlijden van Presley.

Hoe stierf Elvis Presley?

Volgens geruchten stierf Presley op het toilet in zijn landhuis in Graceland. Maar zijn overlijdensakte vermeldt dat hij stierf in het Baptist Memorial Hospital in Memphis, Tennessee op 16 augustus 1977. De toenmalige verloofde van de 42-jarige, Ginger Alden, bevestigde dat de hitmaker van de Hound Dog inderdaad op de badkamervloer stierf.

"Ik stond verlamd toen ik de scène in me opnam", schreef ze in haar tell-all 2014 Elvis en Ginger. "Elvis zag eruit alsof zijn hele lichaam volledig bevroren was in een zittende positie tijdens het gebruik van de commode en vervolgens naar voren was gevallen, in die vaste positie, recht ervoor." Ze voegde eraan toe dat het gezicht van de zangeres "vlekkerig was, met paarse verkleuring."

Na de dood van de muzikant voerden drie artsen Eric Muirhead, Jerry Francisco en Noel Florredo een autopsie uit. Het was echter pas twee maanden later dat hun bevindingen werden gepubliceerd. Maar de dag na de tragedie deelde Francisco al voorlopige rapporten tijdens een persconferentie, waarin hij zei dat Presley stierf aan een hartaanval, maar dat ze de oorzaak niet konden achterhalen.

Er waren ook veronderstellingen dat zijn dood eigenlijk werd veroorzaakt door een overdosis drugs. Francisco legde uit dat ze geen drugs hebben ontdekt, behalve diegene die zijn voorgeschreven door de persoonlijke arts van de zanger, Dr. George Nichopoulos A. K. A Dr. Nick.

Later onthulde het toxicologisch rapport dat er aanzienlijke hoeveelheden barbituraten, sedativa, depressiva, enz. werden gevonden in het systeem van Presley. Francisco werd vervolgens beschuldigd van liegen over de doodsoorzaak van de Jailhouse Rock-artiest. Tot 1994 geloofden velen dat Presley stierf aan een overdosis.

Waarom nam Elvis Presley medicijnen op recept?

In 1967 zocht Presley de hulp van Dr. Nick omdat hij last had van zadelpijn veroorzaakt door jarenlang paardrijden. In de daaropvolgende jaren ging de zanger meer naar de dokter, en deze keer voor verschillende andere problemen, zoals dezelfde zweren en slapeloosheid.

Tegen 1970 werkte Dr. Nick al fulltime voor de Tickle Me-ster. In 1981 opende de arts zijn relatie met zijn patiënt en zei dat hij "ervan overtuigd" was dat hij medicijnen nodig had. "Elvis was er vast van overtuigd dat er voor alles een medicijn was", vertelde hij aan American Medical News.

"Weet je hoe sommige mensen niezen en denken dat ze een pil nodig hebben, of spierkramp krijgen en verlichting willen, of naar de tandarts gaan en een pijnstiller nodig hebben?" hij ging verder. "Anderen hebben er geen last van.

Elvis was ervan overtuigd dat hij drugs nodig had. Dr. Nick liet de medische raad weten dat hij Presley meerdere soorten medicijnen voorschreef, waaronder amfetaminen, barbituraten en kalmerende middelen. Aangezien barbituraten constipatie veroorzaken, speculeerden sommigen dat de zanger zich inspande terwijl hij het nemen van een nummer twee kan die hartaanval hebben veroorzaakt.

In 1980 werd Dr. Nick aangeklaagd op 14 tellingen van te veel voorschrijven van drugs aan 14 muzikanten, waaronder Presley en Jerry Lee Lewis. Hij werd uiteindelijk vrijgesproken door een jury. Maar volgens E! In 1995 bleek hij door de medische raad "grove wanpraktijken en onethisch gedrag te hebben begaan met 13 patiënten, waaronder Jerry". ", zei een bestuurslid destijds."Dat is zeker onethisch."

De arts zei dat hij alleen 'te veel om hem gaf'. In 2009 vertelde hij aan The Daily Beast: "Niemand begrijpt dat Elvis zo ingewikkeld was. Ik heb zo hard gewerkt om de boel bij elkaar te houden en toen draaiden ze de rollen om nadat hij stierf en besloten dat ik de schuldige was."

Waar is Elvis Presley begraven?

Presley werd op 18 augustus 1977 in zijn huis in Graceland te ruste gelegd. Maar tot op de dag van vandaag geloven velen niet dat hij dat jaar echt was gestorven. Volgens een complottheorie werkte de kunstenaar als een undercover FBI-agent die vanwege zijn betrokkenheid bij de maffia in de getuigenbescherming ging. Er is niet genoeg bewijs om de theorie te ondersteunen, maar hij had zeker banden met de FBI.

"Presley was het doelwit van vele afpersingspogingen die door de FBI werden onderzocht", verklaarde de regering in federale documenten. "Reacties op zijn muziek en toneelpresentatie brachten bezorgde burgers ertoe om de FBI te schrijven waarin ze suggereerden dat ze Presley zouden onderzoeken; wij niet."

Er waren ook geruchten dat de acteur lid was van de maffia. Nogmaals, daar is niet genoeg bewijs voor. Zijn ex-vrouw Priscilla Presley schreef echter in haar memoires dat "hij elk land legaal kon binnenkomen, zowel met wapens als met alle drugs die hij wenste", velen ervan overtuigend dat hij banden had met de georganiseerde misdaad.

Aanbevolen: