Deze verwijderde 'Return Of The Jedi'-scène had een enorm mysterie kunnen oplossen

Inhoudsopgave:

Deze verwijderde 'Return Of The Jedi'-scène had een enorm mysterie kunnen oplossen
Deze verwijderde 'Return Of The Jedi'-scène had een enorm mysterie kunnen oplossen
Anonim

Als misschien wel de meest geliefde franchise in de geschiedenis, heeft Star Wars het spel in de jaren 70 veranderd en sindsdien niet meer achterom gekeken. De originele trilogie maakte de weg vrij voor de volgende films, en op dit moment heeft Star Wars elke vorm van media veroverd, inclusief televisie met The Mandalorian.

Return of the Jedi is een van de meest populaire films in de geschiedenis van de franchise, en één scène in deze film heeft mensen altijd op het verkeerde been gezet. Een verwijderde scène die online is opgedoken, voegt echter wat diepte toe en een veel betere uitleg, wat een enorm mysterie zou hebben opgelost.

Laten we de betreffende scène eens bekijken.

Waarom heeft Obi-Wan Luke niet over zijn vader verteld?

Obi Wan en Luke
Obi Wan en Luke

Er zijn een aantal momenten in de geschiedenis van Star Wars waar mensen na al die jaren nog steeds hun hoofd aan krabben, maar weinigen komen in de buurt van het feit dat Obi-Wan de waarheid over Vader voor Luke verborgen hield. Zelfs Luke was stomverbaasd dat Obi-Wan de waarheid over Vader voor hem verborgen hield, maar gelukkig zette dit de relatie die ze ontwikkelden niet onder druk.

Zoals we in de films zagen, liet Obi-Wan Luke weten dat hij zijn vader kende, maar hij liet het lijken alsof Anakin en Vader twee totaal verschillende mensen waren. Obi-Wan was in het begin bereid om Luke te trainen voordat hij uiteindelijk werd uitgeschakeld in A New Hope. Snel vooruit naar Empire, en Luke komt eindelijk achter de waarheid dat Vader zijn vader is op een van de meest iconische momenten in de filmgeschiedenis.

In de volgende film confronteert Luke Obi-Wan echter met waarom hij hem niet vertelde dat Vader zijn vader was. De reactie van Obi-Wan ging helemaal over perspectief, en Luke was niet al te blij dat Obi-Wan de waarheid voor hem verborg. We kunnen het hem niet echt kwalijk nemen, aangezien dit een behoorlijk groot probleem was waar Luke waarschijnlijk van had moeten weten.

Deze onthulling had eigenlijk een veel betere uitleg in een verwijderde scène die dingen had kunnen ophelderen.

Het was Yoda die het stopte

Yoda en Luke
Yoda en Luke

Dus, waarom hield Obi-Wan de waarheid voor Luke achter? Welnu, een verwijderde scène uit de film onthult dat Yoda degene is die Obi-Wan heeft verteld om die informatie geheim te houden! Dat klopt, Yoda was er zelf verantwoordelijk voor dat Luke van de waarheid werd gehouden, en het zou waarschijnlijk een goed idee zijn geweest om deze scène in de film op te nemen.

Tijdens de scène zegt Yoda: Obi-Wan zou het je lang geleden hebben verteld als ik hem had toegelaten. Nu, een grote zwakte die je draagt. Vrees voor jou, ik wel.'

Het is zo'n eenvoudige scène, maar er is zoveel gewicht hier. Het weglaten was een fout die gemakkelijk had kunnen worden vermeden als George Lucas het had volgehouden. Hij lijkt van plan een aantal dingen op te nemen elke keer dat er een nieuwe versie van de films uitkomt, en het is interessant dat hij heeft besloten deze in het duister te houden.

Er zijn tal van andere interessante momenten die uit de films zijn geknipt, en veel van deze scènes hebben door de jaren heen de aandacht van het fandom getrokken. Sommigen zouden zelfs liever hebben dat deze scènes in een deel van de film eindigen, maar de kans dat dat gebeurt is niet waarschijnlijk.

Waar de scène te vinden

Luke luchtloper
Luke luchtloper

Dus, waar is deze beruchte scène te vinden? Volgens IGN kwam de clip zelf eigenlijk uit de LaserDisc-versie van de film, maar hij heeft zijn weg online gevonden voor mensen om te zien. Het speelt zich af vlak voordat Yoda één wordt met de Force, en het voegt in slechts een paar woorden zoveel toe aan het verhaal.

Het is heel logisch dat Obi-Wan Luke over zijn vader had willen vertellen. De twee bouwden een solide relatie op tijdens hun tijd samen, en het moet een enorme last zijn geweest voor Obi-Wan om met hem rond te lopen. In plaats van deze scène te krijgen en dingen logisch te maken, worden we opgezadeld met een versie waardoor Obi-Wan er behoorlijk slecht uitziet.

De Obi-Wan Kenobi-show voor Disney+ zal plaatsvinden terwijl Luke een kind is, en we moeten ons afvragen of ze elkaar ooit zullen kruisen. Yoda leeft ook nog in deze tijd, dus we kunnen mogelijk de scène zien waarin Obi-Wan met Yoda praat over het vertellen van Luke de waarheid over zijn vader. Het is een uitstekende gelegenheid om dit onrecht te helpen rechtzetten en meer diepte aan de originele scène toe te voegen.

Een simpele scène had een enorm verschil kunnen maken in Return of the Jed i, maar het heeft nooit zijn weg gevonden naar de uiteindelijke versie van de film.

Aanbevolen: