Deze beroemdheden kwamen op tegen de loonkloof tussen mannen en vrouwen

Inhoudsopgave:

Deze beroemdheden kwamen op tegen de loonkloof tussen mannen en vrouwen
Deze beroemdheden kwamen op tegen de loonkloof tussen mannen en vrouwen
Anonim

Hoewel Hollywood en roem voor sommigen misschien een droom lijken, betekent dat niet dat het onfeilbaar is voor de stereotypen en seksisme die de rest van de wereld ziet. Veel Hollywood-actrices noemen vaak de behoefte aardig gevonden te worden als excuus om in het verleden lagere lonen te accepteren, en onderwerpen zich aan lagere lonen in vergelijking met hun mannelijke tegenhangers, gewoon omdat ze het nodig hebben - ze hebben de baan nodig. Hoewel in het verleden de notie van loon onder het tapijt werd geveegd als iets schandelijks en taboes, hebben de laatste jaren een toename gezien in het erkennen van hoe groot de kloof tussen de geslachten is geworden. De beweging heeft een reeks namen opgepikt, maar deze beroemdheden zijn synoniem geworden met de beweging voor gelijk loon voor gelijk werk.

9 Sandra Bullock

Sandra Bullock is tegen meer dan alleen de loonkloof tussen mannen en vrouwen. De Our Brand is Crisis-actrice heeft keer op keer openlijk het flagrante seksisme van Hollywood erkend en opgeroepen tot tijden om te veranderen. Bij het bespreken van de loonverschillen tussen mannen en vrouwen in de industrie, heeft Bullock verklaard dat de loonkloof deel uitmaakt van een groter probleem - om een verandering in de lonen te zien, moet de wereld de perceptie van vrouwen als minder dan mannen veranderen in het algemeen.

8 Emmy Rossum

In 2018 nam Shameless-ster Emmy Rossum een standpunt in voor zichzelf en trad af uit de show waar ze om principiële redenen zo dol op was. Als leidende figuur in de show geloofde Rossum dat ze, na zeven seizoenen met een lager loon dan co-ster William H. Macy, een hobbel verdiende. Nadat haar verzoek om een hoger salaris dan Macy was afgewezen (om de verloren jaren goed te maken), vestigde ze zich uiteindelijk bij het netwerk en kwam ze terug voor een nieuw seizoen met meer enthousiasme dan ooit.

7 Emma Watson

Sinds ze uit haar Harry Potter-dagen komt, is Emma Watson tot haar recht gekomen als pleitbezorger voor vrouwenrechten op elk niveau. Watson gebruikte haar naam en status om haar steentje bij te dragen en verwierf bekendheid in het onderwerp van de loonkloof tussen mannen en vrouwen tijdens haar toespraak in 2014 bij de Verenigde Naties, waarin ze opriep tot gelijke beloning, rechten en respect voor vrouwen in alle sectoren. Nu een VN-ambassadeur voor wereldwijde goodwill, staat Watson achter haar organisatie, HeForShe, en gebruikt ze elk platform om het probleem aan de orde te stellen en terug onder de aandacht van het publiek te brengen.

6 Benedict Cumberbatch

Hoewel veel mannen hebben gesproken over de problemen rond loonverschillen tussen mannen en vrouwen, hebben maar weinigen daadwerkelijk een standpunt ingenomen om te pleiten voor verandering. In 2018 kondigde Marvel-ster Benedict Cumberbatch aan dat hij toekomstige projecten zou weigeren waarin vrouwelijke co-sterren minder werden aangeboden dan hun mannelijke tegenhangers. Na zijn oproep tot actie drong de Doctor Strange-acteur er bij anderen in de industrie op aan zijn voorbeeld te volgen en films af te wijzen die de loonkloof bevorderden en ondersteunden.

5 Emma Stone

Rondom het filmen en de release van Battle of the Sexes, scheen Emma Stone's publiciteitstournee niet alleen de film zelf in de schijnwerpers, maar ook het grotere thema van de film dat in de hele samenleving te zien is - wijdverbreid seksisme. Stone sprak openlijk over het ervaren van gebrek aan respect en seksisme tijdens het filmen. Verwijzend naar de kwestie van het loon, merkte ze op dat ze, wanneer ze werkt met mannen die binnenkomen met een hogere offerte of een standaardtarief, hen vraagt om een deel te nemen, zodat ze hen kan matchen om haar eigen offerte te verhogen in toekomstige projecten. Hoewel ze geen namen noemt, erkent ze dat veel mannen bereidwillig de stap hebben genomen om de zaken recht te zetten.

4 Patricia Arquette

Een van de meer publieke standpunten ten aanzien van eerlijk loon kwam van Patricia Arquette die het platform gebruikte dat ze in 2015 had gekregen - een Oscar-acceptatietoespraak. Bij het winnen van de beste vrouwelijke bijrol voor Boyhood, gebruikte de actrice haar karakter als een goed voorbeeld, waarbij ze stelde dat de alleenstaande moeder een heel ander leven zou hebben geleid als ze had betaald voor de volledige verdiende dollar. Sinds haar toespraak heeft ze haar krachten gebundeld met UN Women om initiatieven rond economische empowerment op gang te brengen.

3 Michelle Williams

Michelle Williams mag dan een iconisch figuur zijn voor haar vertolkingen, variërend van Anne Weying in Venom tot mevrouw Marilyn Monroe zelf in My Week with Marilyn, maar haar kampioensstatus komt niet alleen voort uit fictieve portretten. Na de onthulling dat Williams minder dan $ 1.000 verdiende voor re-shoots van All The Money in the World in vergelijking met Mark Wahlberg's $ 1,5 miljoen, nam de actrice een standpunt in tegen het schaamteloze seksisme door de strijd aan te gaan naar Capitol Hill. Williams, een open pleitbezorger voor gelijke beloning, citeert Jessica Chastain als haar inspiratie om de schoorsteenmantel op te pakken en verder te gaan met de zaak.

2 Jennifer Lawrence

Als een van de eersten die sprak over het onderwerp seksisme en loonverschillen in de filmindustrie, begon Jennifer Lawrence een essay te schrijven en publiceren over haar behandeling in Hollywood en de lagere lonen op te roepen. Met de titel 'Waarom verdien ik minder dan mijn mannelijke co-sterren', zorgde het essay voor veel opschudding online, waarbij het de duidelijke loonkloof in de sector en het ongemak en de onzekerheid rond het vechten voor een hoger loon aan de kaak stelde.

1 Jessica Chastain

Chastain staat bovenaan deze lijst vanwege haar constante steun voor een eerlijke beloning voor vrouwelijke acteurs. Chastain is al lang voorstander van gelijke beloning en spreekt niet alleen over hoe de loonkloof kan worden veranderd, maar doet er ook een bewuste poging de aandacht op te vestigen en dingen daadwerkelijk te laten gebeuren. Van het onderhandelen over vijf keer het oorspronkelijke loon voor zichzelf en Octavia Spencer tot het verzekeren dat de vijf hoofdrolspeelsters van haar thriller 355 gelijk loon kregen voor hun werk, deze actrice praat niet alleen, ze zet haar acties door.

Aanbevolen: