Deze beroemdheden kwamen in de problemen na hun SNL-uiterlijk

Inhoudsopgave:

Deze beroemdheden kwamen in de problemen na hun SNL-uiterlijk
Deze beroemdheden kwamen in de problemen na hun SNL-uiterlijk
Anonim

Saturday Night Live is een vaste waarde van NBC sinds het in 1975 werd uitgezonden. Dick Ebersol en Lorne Michaels creëerden de show en Michaels blijft werken als uitvoerend producent en schrijver. Het format van de show is door de jaren heen ongewijzigd gebleven: het ensemble van komische castleden speelt sketches met de gastgastheer en heeft een muzikale gast. Bovendien leidde het live filmen van de show met een studiopubliek tot vele onvergetelijke momenten en zelfs enkele controverses.

Hoewel veel beroemdheden zich aan het script houden en een reguliere aflevering opnemen, zijn er gevallen geweest waarin de gastpresentator, castleden of muzikale gasten off-script zijn gegaan en opmerkingen hebben gemaakt die controverse en terugslag hebben opgeleverd. Van schetsen en spooftrailers tot openingsmonologen die hosts verbannen hebben, laten we eens kijken naar beroemdheden die in de problemen kwamen vanwege hun optreden op Saturday Night Live.

10 Elon Musk

Dogecoin werd in 2021 een van de meest populaire cryptocurrencies na een boost van Elon Musk. Hij presenteerde in dezelfde tijd Saturday Night Live, waarin hij zich bij Michael Che en Colin Jost voegde voor het Weekend Update-segment. Nadat de tech-miljardair het een bijzaak noemde op live televisie, kelderde de prijs van Dogecoin met 80%.

9 Ashlee Simpson

Ashlee Simpson's SNL Musical Performance is misschien wel de meest herinnerde uitvoering in de geschiedenis van de show. De zangeres werd geboekt om twee nummers uit te voeren, en terwijl de eerste single, Piece of Me, probleemloos werd voltooid, begonnen de problemen toen ze voor de tweede single verscheen. De band begon de zang te spelen voor het eerste nummer en het publiek realiseerde zich dat ze lip-synchroon was met de muziek. Ze pauzeerde in shock en deed een paar danspasjes voordat ze het podium afliep.

8 Martin Lawrence

Martin Lawrence, vooral bekend van de Bad Boys-serie, werd verbannen uit SNL na zijn openingsmonoloog tijdens zijn optreden in 1994. Hij maakte grappen over vrouwelijke genitaliën en de hygiëne van vrouwen die voor opschudding zorgden, en het netwerk ontving 200 klachten belt. Als gevolg hiervan mocht de acteur niet meer op het NBC-netwerk verschijnen.

7 Norm Macdonald

Legendarische komiek Norm Macdonald presenteerde vier jaar lang de Weekend Update van de show tot 1998. Helaas viel zijn tijd als gastheer van de show samen met het proces van O. J Simpson. Als gevolg daarvan maakte hij vaak grappen over het proces die de NBC Executives en het publiek niet bevielen. De show ontsloeg hem uiteindelijk in 1998 vanwege de grappen, maar hij keerde terug om de show te hosten in 1999.

6 Robert Blake

Als SNL een presentator kiest, is het gebruikelijk dat deze een week voor de opnames van de show de repetities bijwoont met de cast. Helaas, toen Robert Blake in 1982 aankwam voor de repetities, misbruikte hij de castleden van de show en duwde hij zelfs de scripts naar een van de schrijvers. Als gevolg hiervan mocht Blake niet meer terugkeren naar de show.

5 Christoph W altz

Christoph W altz is misschien wel de minst controversiële beroemdheid in Hollywood, maar hij werd een deel van een terugslag nadat hij de show in 2013 had gepresenteerd terwijl hij zijn film Django Unchained promootte. Hij speelde als Jezus in een spooffilmtrailer genaamd Djesus Uncrossed die de religieuze groeperingen Christian Watchdog en de islamitische anti-lastergroep beledigde.

4 Kanye West

Kanye West heeft zijn deel van controversieel drama op live televisie gehad. In 2016 was hij opnieuw een doelwit van kritiek na zijn verschijning op de seizoenspremière van SNL. Hij was geboekt voor drie optredens en zijn verschijning kreeg meer aandacht toen hij een Make America Great Again-pet droeg, waarmee hij zijn steun voor Donald Trump betuigde. Hij hield zelfs een toespraak die werd afgebroken en werd uitgejouwd door enkele toeschouwers.

3 Louis C. K

Comedian Louis C. K is niet één maar twee keer onder vuur komen te liggen voor zijn controversiële SNL-monologen. Hij heeft de show vier keer gepresenteerd en tijdens zijn derde optreden in de show in 2015 maakte hij grappen over racisme en kinderverkrachters die voor opschudding zorgden. In 2017 keerde hij terug om te hosten met een nieuwe reeks edgy racistische grappen die online een reactie kregen.

2 Jenny Slate

Jenny Slate voegde zich in 2009 bij de cast van SNL en haar eerste optreden in de show wordt door iedereen goed onthouden toen ze de F-bom liet vallen tijdens haar sketch met Kristen Wiig. Helaas werd de komiek na dat seizoen uit de show ontslagen omdat haar komische timing niet overeenkwam met die van andere castleden, maar ze had na de show een succesvolle carrière.

1 Rainn Wilson

Hoewel de meeste tegenslagen het gevolg zijn van off-script momenten, werd deze specifieke sketch gescript en gerepeteerd voordat hij op het podium werd uitgevoerd. Rainn Wilson, als gastgastheer, speelde samen met Will Forte, Bill Hader en Jason Sudeikis in een sketch die een grap maakte over het syndroom van Down die veranderde in een controverse die zo groot was dat de CEO van de National Down Syndrome Society een brief van Lorne opstelde Michaels en de uitvoerende producenten.

Een andere opmerkelijke beroemdheid die in controverse raakte, was Sinéad O'Connor, die van de show werd verbannen nadat ze de foto van paus Johannes Paulus II had gescheurd tijdens haar muzikale optreden. Nu de wereld echter merkt dat ze gevoelig is voor sociale kwesties, probeert SNL te voorkomen dat ze het middelpunt wordt van een controverse die overal voor opschudding kan zorgen.

Aanbevolen: