Jared Leto heeft op de meest ongezonde manier 114-pond gekregen voor de Dallas Buyers Club

Inhoudsopgave:

Jared Leto heeft op de meest ongezonde manier 114-pond gekregen voor de Dallas Buyers Club
Jared Leto heeft op de meest ongezonde manier 114-pond gekregen voor de Dallas Buyers Club
Anonim

Voorbereid zijn op een filmrol kan acteurs naar onverwachte plaatsen brengen, en dit is niet altijd een goede zaak. Terwijl sommigen volkomen tevreden zijn met karakterstudie, gaan anderen tot het uiterste om in karakter te komen. Of het nu gaat om een hoop gewicht verliezen, door de stad sluipen terwijl ze onopgemerkt blijven, of iets daar tussenin, sommige acteurs bereiden zich op extreme manieren voor.

Jared Leto is geen onbekende in extreme voorbereiding, en voor zijn rol in Dallas Buyers Club speelde hij een gevaarlijk spel om karakter te krijgen.

Laten we eens kijken hoe Jared Leto zijn uiterlijk veranderde voor zijn Oscar-winnende optreden in Dallas Buyers Club.

Jared Leto is een populaire acteur

Jared Leto dateert uit de jaren negentig en is een constante aanwezigheid in film- en televisieprojecten. Hoewel het hem enkele jaren kostte om blijvend succes in het bedrijf te vinden, veranderde Leto uiteindelijk in een ster, en sindsdien verdient hij geld.

De acteur heeft behoorlijk wat televisiewerk gedaan, waarbij zijn tijd in My So-Called Life een hoogtepunt was in zijn carrière op het kleine scherm. Hij heeft zich echter grotendeels gericht op het grote scherm en heeft onderweg een aantal geweldige credits verzameld.

Het laatste deel van de jaren negentig zorgde ervoor dat Leto's filmcarrière echt op gang kwam, met films als Urban Legend, The Thin Red Line, Fight Club en Girl, Interrupted die allemaal een handje hielpen. De jaren 2000 brachten de zaken naar een ander niveau en hij is sindsdien alleen maar groter geworden.

Leto heeft niet alleen succes gevonden in acteren, maar ook in de muziekwereld. Zijn rockband, 30 Seconds to Mars, had een behoorlijk stevige roem en liet een heel andere kant van de artiest zien.

Leto heeft veel bijval gekregen voor zijn werk, en dit was vooral het geval in een drama van bijna tien jaar geleden.

Hij speelde in 'Dallas Buyers Club'

In 2013 ging de Dallas Buyers Club van een film met een klein budget naar een prijsuitreiking, lieveling, nadat mensen konden proeven van het ongelooflijke filmmaken in de meesterlijke uitvoeringen die de film tot leven brachten.

Met Matthew McConaughey, Jared Leto en Jennifer Garner in de hoofdrol, had de film een minuscuul budget, maar dankzij de positieve mond-tot-mondreclame en de buzz die het kreeg na het prijsuitreikingsseizoen, kon de film een make-over maken $ 50 miljoen aan de kassa. Het was een succes, en terecht.

Ongelooflijk, Matthew McConaughey en Jared Leto wonnen allebei Academy Awards voor hun optredens in de film. McConaughey nam de prijs voor Beste Acteur mee naar huis, terwijl Jared Leto de prijs voor Beste Mannelijke Bijrol mee naar huis nam. De film was in de maak voor verschillende andere Oscars, waaronder die voor Beste Film, hoewel de andere die mee naar huis ging Beste Make-up en Haarstyling was.

Zoals je kunt zien aan zijn Oscar-overwinning, gaf Jared Leto een geweldige prestatie in de film. Leto's fysieke uiterlijk werd aangepast aan het personage, maar de meeste mensen hadden geen idee hoe extreem de acteur eruit moest zien.

Hoe hij afviel voor de film

Dus, hoe heeft Jared Leto een ton afgeschoren voor Dallas Buyers Club? Welnu, in plaats van een professional in te huren om te helpen bij het afslanken, nam de acteur het op zich om zich in een gevaarlijk gebied te wagen.

"Ik stopte met eten. Het was 30 of 40 pond. Na een tijdje stopte ik met tellen", vertelde Leto aan TheWrap.

Dat klopt, Leto koos ervoor om voedsel te dumpen om een hoop gewicht te verliezen voor zijn personage in de film. Niet bepaald de gezonde keuze.

De site merkte op dat de ster daalde tot een skelet van 114 lbs. en dat hij zei: "Het verandert de manier waarop je loopt, de manier waarop je zit, de manier waarop je denkt."

Leto was echter niet de enige ster die een hoop gewicht verloor voor de film

Zijn tegenspeler, Matthew McConaughey, verloor 50 pond. voor de film, hoewel hij daarvoor een dieet gebruikte.

"Ik gaf mezelf 5 maanden. Ik kreeg een dieet waarbij ik mijn tapiocapudding of wat dan ook zou hebben, drie eiwitten in de ochtend. Vijf uur ons vis, een paar groenten voor de lunch, 5 ons van vis een paar groenten voor het avondeten, zoveel wijn als ik wilde drinken. En ik viel 2,5 pond per week af, geen enkele oefening zoals een uurwerk, "zei McConaughey.

Aan het eind van de dag verloren beide hoofdrolspelers in Dallas Buyers Club een hoop gewicht voor hun rollen. Het grote verschil is echter dat de een een strategisch dieet volgde, terwijl de ander helemaal stopte met eten.

Aanbevolen: