‘Dallas Buyers Club’ en ‘Little Lies’-regisseur Jean-Marc Vallée dood op 58-jarige leeftijd

Inhoudsopgave:

‘Dallas Buyers Club’ en ‘Little Lies’-regisseur Jean-Marc Vallée dood op 58-jarige leeftijd
‘Dallas Buyers Club’ en ‘Little Lies’-regisseur Jean-Marc Vallée dood op 58-jarige leeftijd
Anonim

Jean-Marc Vallée, de regisseur van de met een Oscar bekroonde film Dallas Buyers Club en tv-shows Big Little Lies en Sharp Objects, stierf plotseling op 58-jarige leeftijd. Een vertegenwoordiger bevestigde dat hij stierf in zijn hut buiten Quebec City. De oorzaak is momenteel onbekend.

Geboren in 1963 in Montreal, begon Vallée met het maken van korte films aan de Université du Québec à Montréal. De in Quebec geboren regisseur begon zijn regiecarrière met het maken van muziekvideo's voordat hij in 1995 de filmwereld betrad, met zijn debuutthriller Black List, gevolgd door de veelgeprezen coming-of-age-film C. R. A. Z. Y. uit 2005.

In 2009 verdiende zijn film The Young Victoria, met in de hoofdrollen Emily Blunt en Paul Bettany, vier Academy Award-nominaties, waarvan één voor Costume Design.

Awards favoriet sterft plotseling op 58-jarige leeftijd in Canada

Hij zou regelmatig een Oscar-avond blijven en de Dallas Buyers Club en Wild regisseren, wat een groot aantal nominaties opleverde. De Dallas Buyers Club uit 2013 werd genomineerd voor zes Oscars, waaronder die voor Beste Film, met Matthew McConaughey en Jared Leto die wonnen voor Beste Acteur en Beste Mannelijke Bijrol voor hun rol als rodeo-cowboy met de diagnose aids en een transvrouw die aan de ziekte lijdt.

In 2014's Wild regisseerde hij zowel Laura Dern als Reese Witherspoon naar Academy Award-nominaties. De film was gebaseerd op de bestverkochte memoires over een voormalige heroïneverslaafde die zichzelf probeert te herontdekken door te backpacken en te wandelen over de Pacific Crest Trail.

Hij maakte een succesvolle overstap naar tv en regisseerde, produceerde en monteerde zowel Big Little Lies als Sharp Objects voor HBO. De Emmy en Golden Globe-winnende show, een verfilming van Liane Moriarty's bestseller, speelde Laura Dern, Nicole Kidman, Zoë Kravitz en Shailene Woodley als vijf Californische vrouwen met schijnbaar idyllische levens die verwikkeld raken in een moord. Hij was niet betrokken bij de plannen voor seizoen 3 van de show.

Directeur zal erg worden gemist door vrienden en collega's

"Jean-Marc stond voor creativiteit, authenticiteit en dingen anders proberen", zegt Nathan Ross, productiepartner van Vallée, in een verklaring aan The Hollywood Reporter. “Hij was een echte artiest en een gulle, liefdevolle man. Iedereen die met hem werkte, kon het niet helpen, maar zag het talent en de visie die hij bezat. Hij was een vriend, creatieve partner en een oudere broer voor mij. De maestro zal erg gemist worden, maar het is een troost te weten dat zijn prachtige stijl en impactvol werk dat hij met de wereld deelde, zal voortleven.”

In een aparte verklaring sprak HBO over de regisseur: Jean-Marc Vallée was een briljante, fel toegewijde filmmaker, een werkelijk fenomenaal talent dat elke scène doordrenkt met een diep viscerale, emotionele waarheid.

Vallée wordt overleefd door zijn broers en zussen Marie-Josée Vallée, Stéphane Tousignant en Gérald Vallée, en twee zonen, Alex Émile.

Aanbevolen: