Fight Club' heeft zojuist een bizar nieuw einde gekregen in China

Inhoudsopgave:

Fight Club' heeft zojuist een bizar nieuw einde gekregen in China
Fight Club' heeft zojuist een bizar nieuw einde gekregen in China
Anonim

De jaren negentig zaten vol geweldige jaren, waaronder een episch 1994 dat sommigen beschouwen als het beste jaar voor films aller tijden. 1999 is een andere topkandidaat voor het beste jaar aller tijden, en het was in dat jaar dat de door Brad Pitt geleide Fight Club werd uitgebracht.

De film was controversieel en de eerste release werd beïnvloed door tragische gebeurtenissen. Het is een cultklassieker geworden en mensen leren nog steeds nieuwe details over de film. Een recent detail was een grote verandering in het einde van de film, waardoor er een hernieuwde belangstelling voor de klassieker uit de jaren 90 is ontstaan.

Laten we Fight Club eens nader bekijken en hoe de film opnieuw de krantenkoppen haalde.

'Fight Club' is een cultklassieker

1999's Fight Club, gebaseerd op de gelijknamige roman van Chuck Palahniuk, werd uitgebracht tijdens een van de beste jaren in de filmgeschiedenis. Die legendarische line-up uit 1999 was tot de nok toe gevuld met toekomstige klassiekers, en Fight Club, hoewel geen kassa-trekking, is een van de meest memorabele films geworden die uit die line-up is voortgekomen.

Met Edward Norton en Brad Pitt was Fight Club een fantastische film die briljant werd uitgevoerd door regisseur David Fincher. De regisseur gaf zeker zijn eigen draai aan bepaalde dingen uit de roman, maar over het algemeen slaagde hij erin om Palahniuks woorden goed op het scherm te vangen.

Na de release zorgde Fight Club voor veel conversatie. De film was nogal controversieel, waardoor mensen er niet over uit konden blijven. Het verdiende $ 100 miljoen aan de kassa, waardoor het een bescheiden succes was in vergelijking met zijn budget. Het gesprek rond deze film hield echter aan, waardoor het een cultklassieker werd die een grote impact had op de popcultuur.

Op dit moment is de film een echte klassieker van zijn tijd, en onlangs brak er wat nieuws uit dat opnieuw veel conversatie veroorzaakte rond de film.

Het einde van de 'Fight Club' is veranderd voor China

Een belangrijk stuk filmnieuws dat onlangs de krantenkoppen haalde, was de verandering van het einde van Fight Club in het buitenland in China.

Volgens NBC News, "Daar verijdelt de politie het plan van de hoofdpersoon van Edward Norton dankzij zijn denkbeeldige alter-ego Tyler Durden, gespeeld door Brad Pitt, die naar een "gekkenhuis" wordt gestuurd in plaats van te worden vermoord door Norton's karakter. Het is een alternatief einde dat maatschappelijke ineenstorting verruilt voor een meer Peking-vriendelijke conclusie."

Dit is al bizar genoeg voor oude fans van de film, maar dit is niet de enige verandering die is aangebracht in de conclusie van de film.

"In een schijnbaar bewerkte versie van de film op het Chinese streamingplatform Tencent Video, wordt de scène van de gebouwen die uit elkaar vallen vervangen door een zwart scherm met wit Engels schrift dat luidt: "De politie heeft snel het geheel ontdekt plan en arresteerde alle criminelen, waarbij met succes werd voorkomen dat de bom ontplofte', meldt NBC.

Dit verandert de zaken drastisch voor de verhaallijn. Het is een einde dat de overheid veel controle geeft, een boodschap die duidelijk belangrijk is in het buitenland.

Er zijn veel reacties online geweest over dit einde van filmfans, maar verrassend genoeg vinden sommigen het goed, of accepteren ze het gewoon sarcastisch.

Het einde van 'Fight Club' in China ligt dichter bij het boek

Chuck Palahniuk, de auteur van de roman zelf, ging naar sociale media om te zeggen: "Dit is SUPER geweldig! Iedereen krijgt een happy end in China!"

De auteur zou ook tegen TMZ zeggen: "De ironie is dat … ze het einde bijna precies hebben uitgelijnd met het einde van het boek, in tegenstelling tot het einde van Fincher, dat het meer spectaculaire visuele einde was. Dus in een manier, de Chinezen brachten de film een beetje terug naar het boek."

Een beetje sarcasme in de eerste verklaring, natuurlijk, maar het is interessant om te leren hoe dit nieuwe einde voor het Chinese publiek dichter bij wat er in het boek gebeurt, ligt. Desalniettemin maakten veel mensen bezwaar tegen de wijzigingen die aan Finchers einde waren aangebracht.

Dit is natuurlijk niet de eerste keer dat een film is veranderd wanneer hij naar het buitenland gaat.

Zoals op Reddit-gebruiker opmerkte: "Ironman 3 heeft hele extra scènes waarin hij wordt behandeld door Chinese artsen om de boogreactor te verwijderen (en ook productplaatsingsfoto's voor Chinese melk waardoor iRobot er subtiel uitziet)."

Niet zo drastisch als het veranderen van het einde van een film, maar toch een voorbeeld van een film die veranderingen aanbrengt voor overzeese markten.

Het nieuwe einde van Fight Club in China heeft online voor veel opschudding gezorgd. Filmfans zullen zeker uitkijken naar andere films die soortgelijke veranderingen doorvoeren.

Aanbevolen: