Deze covernummers waren groter dan de originelen

Inhoudsopgave:

Deze covernummers waren groter dan de originelen
Deze covernummers waren groter dan de originelen
Anonim

Muzikanten kunnen de stijl of betekenis van een nummer veranderen door hun eigen vertolking. Een geweldige remake kan een nummer transformeren, soms zo erg dat het de definitieve opname van het nummer wordt. Muzieklegendes als Elvis Presley, Cyndi Lauper, Sinead O'Connner en Madonna hebben één ding gemeen: ze hebben allemaal muziek die eerder door andere artiesten is opgenomen opnieuw gemaakt en er hun eigen ding van gemaakt.

Je zult misschien geschokt zijn als je ontdekt dat sommige van je favoriete nummers eigenlijk covers zijn. Er zijn honderden populaire nummers die eerder zijn opgenomen en vervolgens opnieuw zijn opgenomen en beroemd zijn gemaakt door andere artiesten. Hier is een korte lijst van dergelijke nummers. Vanwege hun aanvankelijke en blijvende populariteit, invloed en bijval, evenals hun culturele impact, worden deze covers/remakes als succesvoller beschouwd dan de originele versie. Van hoeveel van deze hits wist je dat het remakes waren?

8 Jimi Hendrix' 'Hey Joe' werd eerst gezongen door The Leaves

Oorspronkelijk opgenomen in 1965 door een Californische garagerockband genaamd The Leaves, is "Hey Joe" een van de populairste platen van Jimi Hendrix.

Hendrix nam zijn versie van het nummer op in 1966 in het Verenigd Koninkrijk en in 1967 in de Verenigde Staten. Het nummer kreeg een legendarische status toen elektrische gitaargod het speelde om het meerdaagse muziekfestival Woodstock af te sluiten. Het talent dat hij bezat, overstijgt zijn vroegtijdige dood in september 1970.

7 Cyndi Lauper was niet de eerste die 'Girls Just Want To Have Fun' zong

Dit Girl Power Anthem uit de jaren 80 werd meteen een hit na de release. 'Girls Just Want to Have Fun' piekte op nummer 2 op Billboard, maar blijft een klassieker, ook al werd het oorspronkelijk geschreven en opgenomen in 1979 door een man genaamd Robert Hazard. Lauper coverde ook "All Through The Night" van Jules Shear en "I Drove All Night" van Roy Orbison.

6 UB40's 'Red Red Wine' was eerst een nummer van Neil Diamond

“Red Red Wine” werd in 1967 geschreven en uitgevoerd door Neil Diamond. In 1983 coverde UB40 het nummer in een lichte reggaestijl en het stond bovenaan de Billboard 100.

Oorspronkelijk in kaart gebracht op nummer 73, bereikte het origineel nummer 62 in de tweede week voordat het van de kaart verdween. Diamond heeft verklaard dat het een van zijn favoriete covers is; hij speelde het nummer vaak in de UB40-stijl in plaats van de originele versie.

5 De Fugees-versie van 'Killing Me Softly' is de derde opname voor het nummer

Dit nummer werd oorspronkelijk opgenomen in 1971 door Lori Liberman, maar werd later gecoverd door Roberta Flack in 1973 en bereikte nummer 1 in de internationale hitlijsten. The Fugees gaven het klassieke nummer een derde levenscyclus en wonnen in 1997 een Grammy voor Beste R&B optreden van een duo of groep met zang.

4 Beyonce is niet de eerste persoon die 'If I Were A Boy' zingt

Queen Bey gaf "If I Were A Boy" een tweede kans. De popballad is in 2008 geschreven en opgenomen door een jonge artiest genaamd BC Jean. Jean presenteerde het aan haar platenlabel, die nee zei tegen haar om het mogelijk op een album uit te brengen.

Een producer van het nummer, Toby Gad, gaf het aan Beyonce, die het opnam en op haar album I Am … Sasha Fierce opnam. Het nummer werd een groot succes.

3 David Bowie rockt 'China Girl', maar Iggy Pop zong het eerst

David Bowie nam Iggy Pop's "China Girl" en deed het zo goed als hij kon. Er is een griezelige gelijkenis tussen de twee. Uitgebracht op Let's Dance, het commercieel meest succesvolle album van David Bowie, kreeg het nummer meer bekendheid. Bowie's versie bereikte in 1983 een week nummer 2 in het VK, terwijl het nummer 10 in de VS bereikte.

2 Aretha Franklin's 'Respect' behoorde eerst toe aan Otis Redding

Veel mensen weten niet dat Otis Redding voor het eerst 'Respect. Het nummer werd van Aretha Franklin toen ze de teksten veranderde en haar eigen flair toevoegde. Het was haar eerste nummer 1-hit. Redding grapte later dat 'Respect' 'een nummer was dat een meisje van me afnam'.

1 Whitney Houston's 'I Will Always Love You' was de eerste Dolly Parton's

Het nummer is oorspronkelijk geschreven en uitgevoerd door Dolly Parton in 1974. Haar eenvoudigere, countryversie van het nummer kwam dat jaar op nummer 1. De iconische vertolking van Houston, opgenomen in de soundtrack van de film The Bodyguard, gaf het nummer een nieuw leven.

Whitney's versie schoot omhoog naar de top van de Hot 100 en bleef daar 14 weken. Tijdens de GRAMMY's van 1994 won het prijzen voor Record Of The Year en Best Pop Vocal Performance, Female. Het werd een van de grootste verkopers aller tijden.

Aanbevolen: