Joseph Morgan's carrière is veel groter dan Klaus en de originelen

Inhoudsopgave:

Joseph Morgan's carrière is veel groter dan Klaus en de originelen
Joseph Morgan's carrière is veel groter dan Klaus en de originelen
Anonim

Voor een heel bijzondere generatie tieners en jongvolwassenen in de jaren 2010 is het gezicht van Joseph Morgan vrij onvergetelijk. De in Engeland geboren acteur werd een wereldwijde sensatie dankzij zijn vertolking van de meedogenloze vampier Klaus Mikaelson in The Vampire Diaries en later in The Originals.

Klaus werd al snel het soort schurk dat desalniettemin erg geliefd is bij fans; Morgan's briljante vertolkingen in de rol - en zijn onmiskenbare knappe uiterlijk - droegen hier in hoge mate aan bij. Het kost Morgan wat moeite om zijn associatie met Klaus te overtreffen in de huid van een ander personage, maar tegelijkertijd zou het oneerlijk zijn om zijn carrière door die ene rol te definiëren.

9 Joseph Morgan deed auditie voor een rol in Harry Potter

Joseph Morgan wist al vroeg welke richting hij op wilde met zijn professionele leven, wat tot uiting kwam in zijn keuze om de BTEC-opleiding Podiumkunsten op de universiteit te volgen. Na zijn afstuderen begon hij auditie te doen voor rollen in verschillende producties.

In een bericht uit 2012 op Twitter onthulde hij dat zijn allereerste auditie was voor een personage genaamd Tom Riddle in Harry Potter en de Gevangene van Azkaban. Hij kwam niet in de film terecht, maar dit was in het begin van de jaren 2000 en zijn carrière stond op het punt van start te gaan.

8 Joseph Morgan was een vaste klant op de Britse televisie

Voor zijn uiteindelijke uitstapje naar Hollywood, moest Joseph Morgan zijn acteerprestaties op televisie in zijn geboorteland Engeland echt aanscherpen. Hij speelde eerst een personage genaamd Reverend Parr in een spionagedrama getiteld Spooks, uitgezonden op BBC One.

De acteur zou dan te zien zijn in andere Britse shows, zoals Hex, William and Mary en The Line of Beauty. De meest uitgebreide rol daarvan was in Sky One's Hex, waar hij een personage speelde dat bekend stond als Troy.

7 Wat was de eerste rol van Joseph Morgan in Hollywood?

De eerste keer dat Joseph Morgan te zien was in een grote Hollywood-productie was samen met Russell Crowe, zij het in een ondersteunende rol in het epische oorlogsdrama uit 2003, Master and Commander: The Far Side of the World.

Gebaseerd op drie romans van auteur Patrick O'Brian, won de film tien Academy Award-nominaties en won hij er twee. Het personage van Morgan heette William Warley, Kapitein van de Mizzentop.

6 Inside Joseph Morgan's Time On The Vampire Diaries And The Originals

De naam Klaus Mikaelson was al een beetje een legende geworden in The Vampire Diaries voordat Joseph Morgan voor het eerst op het scherm verscheen als het personage in aflevering 19 van het tweede seizoen.

Hij zou in 51 afleveringen van de show optreden, terwijl hij ook overstapte naar de eerste van twee TVD-spin-offs, The Originals. In totaal verscheen Morgan in 92 afleveringen van deze tweede reeks, tussen 2013 en 2018.

5 Joseph Morgan speelde een terugkerende rol in Animal Kingdom

Kort nadat de laatste aflevering van The Originals in 2018 werd uitgezonden, zorgde Joseph Morgan voor zijn eerste tv-optreden na TVD-wereld. Hij voegde zich bij de cast van Animal Kingdom op TNT, voor een terugkerende rol in het vierde seizoen van de show.

Het personage dat aan Morgan werd overhandigd in de Jonathan Lisco-serie heette Jed, beschreven als "onstabiel", en heeft "de reguliere samenleving verworpen en [gekozen] om geïsoleerd te leven op een landelijke compound met zijn belegerde vrouw en drie kinderen.

4 Joseph Morgan werd ook gecast in Brave New World op Peacock

In juni 2019 werd Joseph Morgan officieel bevestigd als een van de castleden van een nieuwe sci-fi-serie genaamd Brave New World. Het verhaal speelt zich af in New London, 'een utopische samenleving die vrede en stabiliteit heeft bereikt door het verbod op monogamie, privacy, geld, familie en geschiedenis zelf'.

Morgan speelde het personage CJack60 / Elliott en speelde in elk van de negen afleveringen van de show. Brave New World werd geannuleerd na één seizoen op NBCUniversal's Peacock-netwerk.

3 Joseph Morgan wordt een vaste waarde in DC's Titans

In januari van dit jaar werd in een rapport over Deadline bevestigd dat, naast andere sterren, Joseph Morgan zich bij DC's Titans zou voegen in het komende vierde seizoen van de show op HBO Max.

Op passende wijze gaat hij de hoofdschurk, Sebastian Blood / Brother Blood spelen, 'een introvert met een sterke intelligentie en een verborgen donkerder karakter.'

2 Joseph Morgan keert voor de laatste keer terug naar The Vampire Diaries World

Klaus Mikaelson-fans die dachten de laatste van hun favoriete schurk te hebben gezien, stonden de afgelopen dagen voor een aangename verrassing. In de aanloop naar de seriefinale van Legacies op 16 juni werd aangekondigd dat Joseph Morgan zal terugkeren naar de rol voor die ene, laatste aflevering.

De opwinding onder de fans bereikt een hoogtepunt, aangezien ze anticiperen op deze laatste zwanenzang van het excentrieke personage.

1 In welke andere films speelde Joseph Morgan?

Met de hoofdrol als Klaus Mikaelson in The Vampire Diaries en The Originals, speelde Joseph Morgan ook in een aantal films, waaronder Immortals, Armistice en 500 Miles North.

In 2017 schreef, regisseerde en produceerde hij een korte film met de titel Carousel.

Aanbevolen: