20 vroege Netflix-originelen die iedereen was vergeten

Inhoudsopgave:

20 vroege Netflix-originelen die iedereen was vergeten
20 vroege Netflix-originelen die iedereen was vergeten
Anonim

Tegenwoordig staat Netflix aantoonbaar meer bekend om zijn originele inhoud dan om het even welke inhoud die het in licentie geeft van andere bedrijven - en Netflix-managers hopen zeker dat mensen het op die manier bekijken. Vooral omdat Netflix langzaam oude standbys zoals Friend's, The Office, Disney-films en andere begint te verliezen aan concurrerende streamingdiensten, zullen de originele films en series uiteindelijk de primaire identiteit worden.

In de begindagen dat Netflix streaming aanbood, was dit niet het geval. Het idee van een "Netflix Original" leek aanvankelijk bizar, en toen er een nieuw origineel ding op de dienst kwam, was het een groot probleem. Deze lijst gaat in op enkele van die originelen uit de eerste jaren van Netflix met originelen die sindsdien waarschijnlijk verloren zijn gegaan in de shuffle van de nieuwe, originele inhoud die nu wekelijks de service overspoelt. Aangezien Netflix doorgaans geen originelen uit de lijst ha alt, kun je deze nog steeds opzoeken en bekijken.

20 Kleine Steven gaat naar Noorwegen

Hoewel het technisch debuteerde op aardse televisie in Noorwegen, wordt Lilyhammer nog steeds beschouwd als de allereerste "Netflix Original" omdat het de eerste keer was dat de service exclusieve content in licentie gaf en de enige manier was om de show in de VS te zien. en Canada. De serie kwam al in 2012 op Netflix, toen veel mensen Netflix nog voornamelijk gebruikten om dvd's te huren.

19 Een sitcom voor de 1%

Netflix realiseerde zich al snel - net als de rest van de entertainmentindustrie - dat reboots en revivals vaak gemakkelijker waren dan het bedenken van een gloednieuw, volledig origineel idee. Een van de eerste in zijn soort voor de dienst was Richie Rich, de nieuwste aanpassing van het personage dat oorspronkelijk dateert uit zijn stripboekverschijningen in de jaren 50.

18 Leg gewoon je kleine hand in de mijne…

Om de zoveel tijd probeert iemand een nieuwe variétéshow te maken in de stijl van degenen die in de jaren '60 en '70 op hun hoogtepunt waren op televisie. Komedielegende Bill Murray riep een stel van zijn beroemde vrienden op en liet ze zich bij hem voegen voor een speciale kerstspecial in de vorm van A Very Murray Christmas in 2015.

17 Hot Shots Golf

Netflix Originals zijn niet alleen fictieve films en series - er zijn ook veel documentaires en realityprogramma's beschikbaar gekomen, met als een van de eerste The Short Game, een film over echte kindergolfers die strijden in de 2012 U. S. Kids Golf World Championship, geproduceerd door Justin Timberlake en Jessica Biel.

16 Pretty Little Lakers

Het staat niet ter discussie welke Sam & Cat-aluin meer succes heeft gehad sinds het einde van hun Nickelodeon-dagen, aangezien Ariana Grande een meervoudig platina, Grammy-winnende popster is. Ondertussen was Jennette McCurdy's grootste rol voor volwassenen in de grotendeels vergeten Netflix-sci-fi-serie Between.

15 Wijnstok, wijnstok, overal een wijnstok

Herinner je je Vine nog? Het is bijna alsof de video-hostingservice er maar zes seconden was. Alle grappen terzijde, Vine was een tijdlang enorm groot en maakte internetberoemdheden van een paar van zijn contentmakers, waaronder Cameron Dallas, die de ster was van de één-seizoen Netflix-realityserie Chasing Cameron.

14 Een dunne lijn tussen "lachen met" en "lachen om"

Een tijdlang leek het alsof Ricky Gervais de Midas-touch had. Eerst was er de veelgeprezen originele versie van The Office, daarna de enorm succesvolle Amerikaanse remake van die show waarvan hij uitvoerend producent was, en daarna de ook veelgeprezen Extra's. Netflix Original Derek was de eerste keer dat een show gemaakt door en met in de hoofdrol Gervais geen algemeen geprezen succes was.

13 Een proefprogramma dat nergens heen ging

Netflix hoopte waarschijnlijk op een eigen Chappelle's Show toen het de serie The Characters uitbracht, een serie waarin acht opkomende comedians elk zijn of haar eigen schetsshow van 30 minuten kregen. Maar wat waarschijnlijk bedoeld was als een pilotprogramma voor een of meer volwaardige sketchshows, viel grotendeels tegen en Netflix trok de stekker uit het concept na slechts één seizoen.

12 Voormalige Mythbusters doen het alleen

Een van de meest geliefde en langstlopende realityshows in de geschiedenis is Mythbusters, en velen waren verdrietig om te zien dat de show in 2018 afscheid nam na een indrukwekkende 17 seizoenen. In de hoop een deel van dat succes te repliceren, schakelde Netflix een deel van het "bouwteam" van die show in om hun eigen serie met hetzelfde thema, White Rabbit Project, te leiden, maar gaf het slechts één seizoen.

11 Plukken bij AMC's restjes

In een andere beweging die nu vrij gebruikelijk is, maar ooit als ongebruikelijk werd gezien, nam Netflix een serie die ergens anders liep maar niet zou worden vernieuwd en bracht deze via streaming over om verder te leven. In dit geval was het AMC's The Killing, dat de kans kreeg om Netflix af te ronden voor een vierde en laatste seizoen van zes afleveringen.

10 Kurt Russell's verrassende familiegeschiedenis

Je weet waarschijnlijk dat Kurt Russell een voormalig kindsterretje was, maar kende je de familiebanden van zijn familie met honkbal? Niet alleen zijn neef, Matt Franco, een gepensioneerde MLB-speler, maar Russell's vader, Bing, was een sleutelfiguur in de minor leagues in de jaren '70, waarvan de laatste de focus is van de over het hoofd geziene Netflix-documentaire The Battered Bastards of Baseball.

9 Niet-DreamWorks-tekenfilms hoeven niet van toepassing te zijn

Het lijkt alsof bijna elke originele Netflix-cartoon automatisch minstens twee of drie seizoenen krijgt, vooral als de cartoon een bewerking is van een DreamWorks-animatiefilm. De crimineel onderschatte Justin Time GO! had niet zoveel geluk, maar kreeg slechts één seizoen in de dienst om mee te gaan met de vorige twee die op kabeltelevisie werden uitgezonden.

8 Veertigers die tieners spelen

De cultkomedie Wet Hot American Summer uit 2001 zat vol met huidige en toekomstige sterren, met een castlijst met onder meer Paul Rudd, Bradley Cooper, Elizabeth Banks, Christopher Meloni, Janeane Garofalo, Amy Poehler en meer. Verbazingwekkend genoeg kwamen ze allemaal weer bij elkaar voor de Netflix-exclusieve prequel First Day of Camp, waarbij ze jongere versies van hun personages speelden, ondanks dat ze op dat moment vier jaar oud waren.

7 OMG, het is S. T. E. M

Het v alt niet te ontkennen dat we meer jonge vrouwen nodig hebben die geïnteresseerd zijn in wetenschap en geloven dat er kansen voor hen zijn in op wetenschap gebaseerde loopbaantrajecten. Met dat in gedachten had het kortstondige Netflix Original Project Mc² het hart op de juiste plaats, gericht op meisjes en het promoten van STEM-velden en lessen voor hen.

6 Jaagt nog steeds op David Brent Glory

Om Ricky Gervais niet te blijven pesten, maar het v alt niet te ontkennen dat hij nog een personage moet creëren dat zo iconisch is als David Brent van The Office. In zijn verdediging heeft echter bijna niemand een personage gecreëerd dat zo iconisch is als David Brent. Maar wetende dat hij daartoe in staat is, maakt zwakke inspanningen zoals zijn Netflix Original-film Special Correspondents des te teleurstellender.

5 Chelsea Handler voordat de politiek haar brak

Een dagelijkse talkshow in late night-stijl was een interessant experiment voor Netflix, en Chelsea had zeker potentie, maar door de teleurstelling van presentatrice Chelsea Handler over de resultaten van de verkiezingen van 2016 leek ze niet echt meer geïnteresseerd in komedie, en de show viel uit elkaar. Om meer klassieke Chelsea op Netflix te zien, vind je haar pre-Chelsea-serie specials genaamd Chelsea Does.

4 Er zijn letterlijk geen woorden…

Een in wezen dialoogvrije show in de jaren 2010? Natuurlijk waarom niet? Dat is wat Pompidou in 2015 naar Netflix bracht voor een periode van één seizoen en zes afleveringen (oorspronkelijk uitgezonden op BBC Two in het eigen VK). Als je je deze show niet meer herinnert, ben je beter af - het is tot nu toe een van de laagst beoordeelde Netflix Originals in de geschiedenis van de service.

3 Adam Sandler zal niet stoppen

Hoewel Adam Sandler momenteel hoog scoort met een Independent Spirit Award-overwinning voor zijn veelgeprezen rol in Uncut Gems, is hij de laatste jaren nog steeds het best bekend om zijn reeks kritisch beschimpte (maar veel bekeken) Netflix Original-films. Zijn zeker lucratieve contract met de dienst begint met The Ridiculous 6, een film die misschien wel de slechtste is die hij ooit heeft gemaakt.

2 The Wachowskis: Reloaded

Hoewel The Wachowskis nog steeds niet de populariteit of het commerciële succes van The Matrix hebben overtroffen - en waarschijnlijk ook nooit zullen doen - hebben mensen toch de neiging om op te letten wanneer ze een nieuw project uitbrengen. Sense8, hun eerste kennismaking met televisie, werd zwaar gehyped maar al snel vergeten door iedereen behalve een kleine (hoewel zeer gepassioneerde) fanbase na de eerste release op Netflix in 2015.

1 Het boek van Eli (Roth)

De door Eli Roth gemaakte horrorserie Hemlock Grove kreeg aanvankelijk veel aandacht als een van de eerste spraakmakende Netflix Originals, maar werd al snel overschaduwd door House of Cards en Orange is the New Black, die beide hetzelfde jaar uitgebracht. De show slaagde er nog steeds in drie seizoenen, hoewel het nooit helemaal in brand vloog zoals zijn twee collega's deden en nu grotendeels vergeten is.

Aanbevolen: