De gekke reden waarom Liam Neeson de rol van zijn leven verloor aan een van de grootste filmsterren ooit

Inhoudsopgave:

De gekke reden waarom Liam Neeson de rol van zijn leven verloor aan een van de grootste filmsterren ooit
De gekke reden waarom Liam Neeson de rol van zijn leven verloor aan een van de grootste filmsterren ooit
Anonim

De afgelopen jaren is Liam Neeson een controversieel figuur geworden sinds hij opmerkingen maakte waardoor sommige mensen zich afvroegen hoe hij zich nog steeds gedraagt. Lang daarvoor was Neeson echter een van de meest gevierde en beroemde acteurs ter wereld. Als gevolg van het respect dat Neeson had in de branche en bij de fans, heeft hij veel gedenkwaardige rollen gekregen.

Gezien het feit dat Liam Neeson speelde in een Star Wars-film, is hij een gedenkwaardig onderdeel van een van de beste filmfranchises aller tijden. Wanneer een acteur een van de meest gewilde rollen aller tijden kan krijgen, kan het moeilijk zijn om je voor te stellen dat ze andere rollen missen waar ze naar op zoek waren. Desondanks blijkt dat hij al vroeg in Neesons carrière de rol van zijn leven verloor omdat in plaats daarvan een van de grootste filmsterren ooit werd gecast.

De rol die Liam Neeson verloor aan een legende

Van eind jaren 70 tot midden jaren 80 was Liam Neeson bezig zijn acteercarrière van de grond te krijgen. Gecast in films als Excalibur, Krull en The Innocent tijdens de vroege jaren 80, viel niet te ontkennen dat de carrière van Neeson veel stoom begon op te nemen. Toch had Neeson de rol die hem echt tot een begrip maakte nog niet gevonden en het bleek jaren te duren voordat dat voor hem zou gebeuren.

In 2020 ging Liam Neeson op Jimmy Kimmel Live! en tijdens die verschijning onthulde de beroemde acteur dat hij kort in de running was voor een rol in de film The Princess Bride. Het blijkt dat Neeson ooit een ontmoeting had met de regisseur van The Princess Bride, Rob Reiner, over het uitbeelden van Fezzik, het personage dat Andre the Giant in de film speelde.

Volgens Liam Neeson is hij 1.80 meter lang. Aangezien hij duidelijk een lange man is, is het verbazingwekkend om te weten dat Neeson een deel van The Princess Bride heeft gemist, simpelweg omdat hij niet lang genoeg was. Toen de regisseur van The Princess Bride hoorde hoe lang Neeson is, liet hij de gevierde acteur zelfs geen auditie doen om deel uit te maken van de film.

"Ik heb geen auditie gedaan, maar ik woonde in Londen en ik werd gevraagd om Rob Reiner, de regisseur, te ontmoeten en ik was behoorlijk nerveus, omdat ik wist dat dit een grote film was. Ik had meegedaan het kantoor in Londen, en Rob Reiner keek me aan en zei: "Hij is geen reus! Hoe lang ben jij?" Ik zei zes voet-vier. 'Dat is lang. Hij is geen reus!' Er was dus geen 'Hallo, bedankt.' Ik dacht: 'Oké, de volgende keer dat ik Rob Reiner zie, ga ik hem vertellen dat hij erg onbeleefd was.'"

Later in het eerder genoemde Jimmy Kimmel Live! interview maakte Liam Neeson duidelijk dat hij Rob Reiner al lang "vergeven". Het is natuurlijk vrij gemakkelijk in te zien waarom Neeson vond dat Reiner vanuit zijn perspectief onbeleefd was, gezien de acteursversie van de gebeurtenissen. Echter, gezien het feit dat Andre the Giant uiteindelijk werd gecast als Fezzik, is het logisch dat Reiner vond dat een acteur van zes voet, vier inch gewoon niet groot genoeg was voor de rol.

Andre The Giant bleek de perfecte Fezzik te zijn

Op het moment van schrijven is het bijna vijfendertig jaar geleden dat The Princess Bride werd uitgebracht. In de afgelopen drie en een half decennium is de film door bijna iedereen als een klassieker beschouwd. Natuurlijk zijn er veel redenen waarom de film zo geliefd is, waaronder het fantastische verhaal, de prachtige locaties en de vele meeslepende personages. Voor veel mensen is Fezzik het meest geliefde personage van The Princess Bride.

Hoewel Andre de reus al een ongelooflijk leven had geleid tegen de tijd dat hij werd ingehuurd om te schitteren in The Princess Bride, was hij op de een of andere manier in staat om Fezzik te maken met kinderlijke onschuld. Als gevolg hiervan, zelfs toen Fezik eindigde met het vechten tegen de mannelijke hoofdrol van The Princess Bride, hielden de meeste kijkers nooit op van het personage, zelfs niet voor een moment. In feite wordt de vertolking van Fezzik door Andre de Reus zo algemeen gevierd dat er artikelen zijn geschreven waarin staat dat hij perfect was in The Princess Bride.

Verbazingwekkend genoeg gaat de aantrekkingskracht van Andre the Giants vertolking van Fezzik in The Princess Bride verder dan de film zelf. Dankzij de impact die hij had op zijn co-sterren, zijn immers veel verhalen over hoe het was om met Andre achter de schermen van The Princess Bride te werken legendarisch geworden. Robin Wright heeft bijvoorbeeld onthuld dat wanneer ze het koud had op de set, Andre haar zou opwarmen door simpelweg zijn enorme hand over haar hoofd te leggen. Bovendien was het hartverscheurend toen Billy Crystal onthulde dat Andre onthulde dat hij het heerlijk vond om op een boerderij met dieren te leven omdat zijn vee "niet twee keer naar hem keek".

Aanbevolen: