Wat Liam Neeson echt dacht over zijn rol in 'Star Wars

Inhoudsopgave:

Wat Liam Neeson echt dacht over zijn rol in 'Star Wars
Wat Liam Neeson echt dacht over zijn rol in 'Star Wars
Anonim

Liam Neesons rol in de Star Wars-saga was misschien kort, maar het blijft een favoriet bij de fans, ook al speelt het zich af in de veel verguisde Prequel Trilogies. Qui-Gon Jinn was een rebel en een Jedi, en verloor een gedenkwaardig gevecht met Darth Maul.

Neeson is een actiester geworden en heeft in andere fantasy- en sci-fi-series gespeeld, maar Qui-Gon is misschien wel zijn meest geliefde rol. Dit is wat hij er door de jaren heen over te zeggen heeft.

Hij hield van het verhaal vanaf het begin

De Star Wars Complete Saga Blu-ray werd uitgebracht in 2011 en daarop vertelt Neeson wat hij dacht toen hij het script voor het eerst kreeg.

“Ten eerste, het is een buitengewoon verhaal. Het is het eerste verhaal in de Star Wars-cyclus. En het is een geweldig avonturenverhaal - en dat is wat ik voor het eerst zag toen ik het las, en de foto's en de beschrijvingen zag van deze buitengewone planeten en werelden die mijn personage en verschillende andere personages verkennen en waarbij ze betrokken zijn."

In een interview uit 2015 dat deel uitmaakte van de Maker Studios-serie, sprak Neeson over de essentiële aantrekkingskracht van de Star Wars-verhalen.

liam-neeson-star-wars-qui-gon-jin via klein scherm
liam-neeson-star-wars-qui-gon-jin via klein scherm

“Ik denk dat dat de magie is van mythe en legende, en deze buitengewone verhalen, duizenden jaren oud, die elke cultuur in de wereld deelt. En we herkennen ze wel als ze in een bepaalde vorm worden gepresenteerd. Dat is heel knap wat Lucas heeft kunnen doen: deze oude verhalen herinterpreteren en de psyche van de wereld aanboren.”

Hij verdedigde Phantom Menace – en Jar Jar Binks

In 2020 werd Neeson geïnterviewd door Andy Cohen op zijn SiriusXM-radioshow, en hij maakte van de gelegenheid gebruik om Phantom Menace en misschien wel zijn meest beruchte ster te verdedigen.

"Ik hou van de film," zei hij. “Ik ben er trots op en trots dat ik er deel van heb uitgemaakt. Ik moet een Jedi zijn. Ik moet spelen met die prachtige lichtzwaarden en zo. Het was geweldig, Andy, echt waar.”

Hij sprak toen over co-ster Ahmed Best, die de Gungan Jar Jar Binks speelde. "Hij kreeg veel kritiek, ik bedoel tot het punt waarop het zijn carrière echt pijn deed", zei Neeson.

“En ik moet zeggen toen ik die film aan het maken was … hij was waarschijnlijk een van de grappigste jongens en getalenteerde jongens waarmee ik ooit heb gewerkt. Ik herinner me dat ik mijn oude agent belde en zei: 'Luister, ik denk dat ik net met de nieuwe Eddie Murphy heb gewerkt' , zei hij. 'En ik geloof nog steeds dat… hij ons allemaal aan het lachen had gemaakt. Waaronder George Lucas.”

Star Wars: Episode I - The Phantom Menace Liam Neeson (L) en Jar Jar Binks
Star Wars: Episode I - The Phantom Menace Liam Neeson (L) en Jar Jar Binks

Hij wist nooit hoe populair hij was

In een interview met Collider in januari 2021 leek Neeson verrast toen de interviewer hem vertelde hoe fans om zijn terugkeer vroegen.

“Ik zal eerlijk tegen je zijn, ik heb dat helemaal niet gehoord,” zei Neeson.

De verslaggever vroeg hem of hij zou overwegen de rol opnieuw op zich te nemen. "Natuurlijk zou ik daar voor in zijn, ja," zei hij, "maar ik vraag me af of 'Star Wars' langzaam begint te verdwijnen uit het bioscooplandschap? Denken we?”

Nu Hayden Christensen terugkeert naar de Obi-Wan Kenobi-serie, The Book of Boba Fett en vele series uit Star Wars en al zijn verschillende tijdperken, lijkt de vraag niet zo vreemd. Acoliet, in het bijzonder, zal plaatsvinden vóór de gebeurtenissen van Phantom Menace.

Aanbevolen: