X-Factor: 15 gekke regels die een deelnemer ooit moet volgen

Inhoudsopgave:

X-Factor: 15 gekke regels die een deelnemer ooit moet volgen
X-Factor: 15 gekke regels die een deelnemer ooit moet volgen
Anonim

Zangwedstrijden zijn niet meer zo populair als vroeger, maar ze hebben nog steeds een prominente plaats in de ether. Het publiek vindt het heerlijk om mensen te horen zingen, maar ze vinden het heerlijk om rechters te horen die deze dromers aan flarden scheuren vanwege een slechte uitvoering. Een van de langstlopende van deze shows is The X Factor, ontstaan in Groot-Brittannië door Simon Cowell. Sinds de premièreserie in 2004 is de show over de hele wereld uitgebreid, en veel landen hebben hun eigen versie.

Zoals bij veel realityshows, betekent deelname eraan dat je akkoord gaat met talloze voorwaarden en beperkingen. Zoals de volgende vijftien inzendingen zullen laten zien, zijn sommige van deze regels ronduit bizar. Ze zouden grappig zijn als ze de rest van hun leven de deelnemers niet zouden beïnvloeden.

Maak je klaar om te zingen alsof er geen morgen is, want hier zijn 15 gekke regels die elke deelnemer moet volgen op The X Factor.

15 Eén slag en je bent weg

De X Factor Simon Cowell
De X Factor Simon Cowell

Dit is geen honkbal, één pen alty en het is vaarwel aan de prijs. In het verleden zijn verschillende deelnemers voor één overtreding uit hun woonruimte of de show gezet. De producenten spelen niet, en de deelnemers die zo hard hebben gewerkt om daar te komen, ook niet.

14 Ondertekenen van opnamerechten

De X Factor-juryleden lachend
De X Factor-juryleden lachend

Een van de mythes van het popsterrendom is het idee dat de sterren zelf miljoenen waard zijn. Vaker wel dan niet, zijn het de labels, managers en iedereen die rijk wordt terwijl de zanger restjes pakt. Met dit in gedachten is het niet zo verwonderlijk om te weten dat deelnemers de rechten op hun toekomstige opnames ondertekenen voordat ze in de show verschijnen.

13 Openbaarmaking van eerdere strafbare feiten

X factor-logo felrood
X factor-logo felrood

Dit zou de meeste rocksterren uit het verleden onmiddellijk diskwalificeren om deel te nemen. Alvorens te worden goedgekeurd, moet men het netwerk op de hoogte brengen van alle eerdere misdaden waarvoor ze zijn veroordeeld. Hopelijk weerhoudt een criminele geschiedenis in het verleden mensen niet meteen om te concurreren, en zorgt het er alleen voor dat de overtreding niet bijzonder verschrikkelijk was.

12 Toestaan dat iemands stem in elke taal wordt nagesynchroniseerd

X Factor Finale Simon Cowell op een podium
X Factor Finale Simon Cowell op een podium

Vanwege de internationale aantrekkingskracht van de show en het potentieel om een optreden viraal te laten gaan, moet men toestaan dat hun stem in vreemde talen wordt nagesynchroniseerd. Het moet een vreemd gevoel zijn om jezelf op een televisiescherm te zien met een andere stem die uit de mond komt, maar dat is tegenwoordig de aard van het medium.

11 Sta gebruik van persoonlijke informatie toe

X factor twee zangers
X factor twee zangers

Bij veel van de inleidingen van de deelnemers wordt hun levensverhaal verteld. Soms zijn ze normaal, maar meestal gaan ze gepaard met het overwinnen van ernstige obstakels. Daartoe vereist de show het gebruik van persoonlijke informatie en items, zoals foto's en video's, om deze verhalen op tv en internet over te brengen.

10 Sta constante bewaking toe

vier x factor zangers op het podium
vier x factor zangers op het podium

The X Factor is heel anders dan een realityshow als Big Brother, maar ze houden allebei constant de deelnemers in de gaten alsof ze de kerstman zijn die een ondeugende lijst maakt. Om ervoor te zorgen dat de regels te allen tijde worden nageleefd, mag het programma de zangers tijdens de wedstrijd te allen tijde controleren.

9 Onderteken contracten op basis van het advies van een advocaat

X factor veel zangers op het podium
X factor veel zangers op het podium

Het is niet ongehoord dat zangers advies inwinnen van een advocaat voordat ze een contract ondertekenen. In dit geval wordt de advocaat echter geleverd door het netwerk. Dit betekent dat de advocaat meer dan waarschijnlijk uitkijkt naar het belang van de zender en niet naar die van de zanger die de stippellijn ondertekent.

8 Toestemming nodig hebben om daarna auditie te doen voor andere shows

X Factor verschillende deelnemers 2018 seizoen poseren voor een foto
X Factor verschillende deelnemers 2018 seizoen poseren voor een foto

Zelfs als iemand de concurrentie verliest, is het netwerk nog niet klaar met het beheersen van hun leven. Mocht de zanger een poging willen wagen om nog een zangwedstrijd op televisie te spelen, dan kan dat niet zonder eerst toestemming te krijgen van The X-Factor. Gelukkig duurt deze bepaling maar een jaar voordat ze weggaat.

7 Geheimhoudingsverklaring

X Factor Kleine Mix
X Factor Kleine Mix

Producenten houden er niet van als het publiek weet wat er achter de schermen van realityshows gebeurt. Om te voorkomen dat ongewenste informatie naar buiten sijpelt, moeten alle deelnemers een geheimhoudingsverklaring ondertekenen. Schending van deze clausule is onderhevig aan ernstige juridische gevolgen, en de advocaat van een arme zanger kan op geen enkele manier het hoofd bieden aan die van een netwerk.

6 Rechten voor media die nog niet zijn uitgevonden

Jack en Joel X Factor
Jack en Joel X Factor

Het netwerk heeft niet alleen de rechten op de optredens van een deelnemer op internet, cd's, Blu-Rays en andere vormen van media, ze claimen ook de rechten om ze te gebruiken op media die nog moeten worden uitgevonden. Toekomstbestendige contracten zijn normaal, maar sommige van deze clausules lijken verder te reiken dan het graf en in het hiernamaals.

5 moet de show een maand lang promoten zonder te betalen

Simon Cowell over de x-factor
Simon Cowell over de x-factor

Je zou denken dat het marketingbudget van een netwerk groot genoeg zou zijn om de deelnemers voor hun werk te betalen, maar deze bepaling zegt iets anders. Ofwel, ofwel zijn ze hebzuchtig en willen ze de mensen die het publiek in de eerste plaats laten afstemmen niet betalen. Wat de reden ook is, degenen die mee willen doen aan de show, kunnen hun agenda maar beter leegmaken.

4 Kan niet zonder toestemming op televisie of radio optreden

De X Factor JBK
De X Factor JBK

De meeste mensen willen op televisie zijn, wat zo aantrekkelijk is aan deelname aan The X Factor. Als de show echter niet wil dat er daarna een op televisie komt, hebben ze het recht om toestemming te weigeren aan een deelnemer die wil optreden in de ether of radiogolven.

3 Niet drinken

robbie-williams-ayda-field-x-factor
robbie-williams-ayda-field-x-factor

Als je onder de accommodaties van het netwerk woont, is alcohol ten strengste verboden. Popsterrendom brengt vaak een flinke hoeveelheid drinken met zich mee, dus het is verrassend om te ontdekken dat de saus verboden terrein is. Uiteindelijk is het waarschijnlijk beter voor de artiesten dat ze niet komen opdagen bij de repetities die klotsen.

2 Nee Whoopee

X Factor M alta-rechters
X Factor M alta-rechters

Dit is iets dat naar verwachting zal gebeuren wanneer een stel jonge, enthousiaste, getalenteerde mensen een paar weken samenleven, maar het is strikt tegen de regels. Degenen die stoute zaken willen doen, doen dit met het risico uit de competitie te worden gegooid en hun kans op het sterrendom te verliezen.

1 Geen feesten

X Factor Kinderen zingen op het podium
X Factor Kinderen zingen op het podium

Hard feesten wordt niet alleen afgekeurd, het is een directe overtreding van de regels tijdens de wedstrijd. Wanneer iemand de show ha alt, is het om serieus te worden, en niet om te genieten van de fijnere kanten van roem. Ze moeten wachten tot na het seizoen om gek te worden.

Wie zijn je favoriete zangers van The X Factor? Laat het ons weten in de reacties!

Aanbevolen: