Hier zijn enkele minder bekende feiten over Zendaya

Inhoudsopgave:

Hier zijn enkele minder bekende feiten over Zendaya
Hier zijn enkele minder bekende feiten over Zendaya
Anonim

Zendaya komt uit Oakland, Californië, waar haar ouders als opvoeders werkten terwijl ze geïnteresseerd was in het werken in de kunstwereld. Nadat ze in de beginjaren voor verschillende toneelproducties had gewerkt en als model voor tv-commercials had gewerkt, vond ze haar roeping via een Disney-sitcom voor tieners, Shake It Up, die haar leven voorgoed veranderde. De carrière van Zendaya is de afgelopen jaren drastisch veranderd en heeft de jonge generatie diep beïnvloed.

Door spannende projecten te kiezen zoals de Spider-Man-serie en dramashows zoals Euphoria, won ze vele onderscheidingen, waaronder een Primetime Emmy voor beste actrice, de jongste actrice die deze prestatie heeft geleverd. Hoewel ze privacy behoudt over haar persoonlijke leven, laten sociale media fans haar datingleven zien. Laten we eens kijken naar enkele van de minder bekende feiten over Zendaya.

9 Haar naam heeft een diepe betekenis

Zendaya heeft een unieke naam die niet veel mensen hadden gehoord voordat ze bekendheid kreeg in Hollywood. Haar volledige naam is Zendaya Maree Stoermer Coleman, een diepgewortelde connectie met haar Afrikaanse en Duitse afkomst. Haar voornaam Zendaya haalde inspiratie uit de Shona-taal en vertaalde het als Danken, maar voegde de Z toe omdat haar vader er de voorkeur aan gaf.

8 Haar stijliconen zijn haar vader en Madonna

Zendaya is tegenwoordig een van de grootste mode-iconen voor de jonge generatie geworden en heeft zelfs de eer gekregen om de jongste ontvanger van de 2021 CFDA Fashion Icon Award te zijn. Hoewel de actrice tegenwoordig een uitgebreid team heeft dat met haar samenwerkt, was haar vroege inspiratiebron mode door haar vader en zangeres Madonna, die bekend staat om haar gewaagde maar luide outfits.

7 Ze was pas 14 toen ze haar eerste rol kreeg

Hoewel het auditieproces voor Disney's Shake It Up twee jaar duurde, duurde het tot Zendaya veertien werd dat ze haar grote debuut maakte met de show naast Bella Thorne. Na de première van de show werd ze een begrip en bracht ze zelfs op haar zestiende muziek uit. Ze was een van de jongste deelnemers aan Dancing With The Stars, de Amerikaanse versie.

6 Ze speelde in verschillende muziekvideo's

Niet veel sterren hebben de eer gehad om te schitteren in muziekvideo's voor topmuzikanten over de hele wereld, maar Zendaya heeft deze prestatie driemaal bereikt met enkele van de best verkopende artiesten aller tijden. Zendaya voegde zich bij Taylor Swift voor de muziekvideo van Bad Blood. Ze maakte deel uit van Beyonce's visuele album Lemonade in All Night, en de actrice was ook in een aangepaste Versace-outfit voor Bruno Mars Versace On The Floor.

5 Ze wilde een leraar worden, zo niet een acteur

Zendaya's ouders hebben een aanzienlijke invloed op haar gehad en als opvoeders geloofde ze dat ze in hun voetsporen zou zijn getreden en een leraar zou zijn geworden, zo niet een acteur. Ze heeft altijd hartstochtelijk haar mening gedeeld dat leraren invloedrijke figuren in de samenleving zijn, ondanks het lage loon dat ze ontvangen in vergelijking met hun toewijding aan het onderwijs.

4 Ze werd als kind gepest en komt nu op voor mensen diezijn

Terwijl Zendaya's ouders de actrice aanmoedigden om van zichzelf te houden en zich op hun gemak te voelen met wie ze was, werd de actrice als kind gepest op school. Ze was pas tien jaar oud toen ze opkwam tegen de persoon die haar vriend pestte en nu de ambassadeur van UNAIDS is en mensen overal helpt. Dit heeft haar geholpen de nee-zeggers en haters op internet te negeren om trouw te blijven aan zichzelf.

3 Ze werkte als back-updanseres voor de commercial van Selena Gomez

Iedereen moet ergens beginnen, en Zendaya, een getalenteerde danseres, kreeg haar start met een Sears Commercial met Selena Gomez in de hoofdrol. Ze was niet de hoofddanseres, maar speelde op de achtergrond tijdens een montage van de Back To School-campagne van het warenhuis. Zendaya is het gezicht geworden van vele bekende merken, waaronder Smartwater, Valentino en Tommy Hilfiger.

2 Ze veranderde het perspectief van de Disney-tienershow met haar show

Na haar rol in Shake It Up, die haar naar het sterrendom schoot, kreeg Zendaya een hoofdrol aangeboden in een andere televisieserie geproduceerd door Disney, K. C Undercover, in 2015. Terwijl de oorspronkelijke titel van de show Super Awesome Katy was wat onaangenaam leek omdat haar karakter sterk en mysterieus was, dus eiste Zendaya de naamsverandering. Bovendien nam ze het op tegen de Executives om ervoor te zorgen dat een kleurenfamilie in de show werd opgenomen.

1 Haar modestylist is Law Roach

Zendaya's mode spreekt boekdelen met elke verschijning op de rode loper, en ze heeft nu al meer dan tien jaar een band met haar modestylist Law Roach. Roach en Zendaya hebben een secundaire liefde voor mode die hen verbindt en inspiratie ha alt uit normale mensen die ze op de luchthavens zien of door de straten van LA of New York lopen.

Naast de bovenstaande feiten, heeft Zendaya ook verklaard dat ze op haar eerste date ging om een Spider-Man-film te kijken en uiteindelijk een deel van de franchise werd. Zendaya heeft een lange carrière voor de boeg en door haar briljante rollen en modekeuzes heeft de actrice zichzelf gevestigd als een van Gen-Z's meest invloedrijke figuren.

Aanbevolen: