Hier zijn enkele minder bekende feiten over Gerard Butler

Inhoudsopgave:

Hier zijn enkele minder bekende feiten over Gerard Butler
Hier zijn enkele minder bekende feiten over Gerard Butler
Anonim

Gerard Butler maakte voor het eerst kennis met de wereld van de dramatische kunsten toen hij zich inschreef voor het Scottish Youth Theatre in Paisley, Schotland, voordat hij een ander carrièrepad insloeg. Pas toen de acteur achter in de twintig was, keerde hij terug naar het podium als uitvoerend acteur. Met zijn ruige charme werd Butler bekend om zijn filmrollen en ging hij door met uitdagende uitvoeringen in romantische komedies en thrillers om zijn veelzijdigheid en acteerbereik te tonen.

Gerard werd kritisch beoordeeld voor zijn acteerwerk en werd genomineerd voor verschillende onderscheidingen, waaronder een Saturn en een Empire Award. De ster is echter veel meer dan wat op het eerste gezicht lijkt, en hier zijn enkele minder bekende feiten over Gerard Butler.

8 Gerard Butler is geboren en getogen in Schotland

Butler, bekend om zijn eerlijkheid en botheid, werd geboren in Glasgow. Zijn ouders zijn echter van Ierse afkomst. De ster was relatief jong toen zijn familie naar Montreal, Quebec verhuisde. Hij groeide op in een katholiek gezin dat onderwijs voorrang gaf omdat zijn ouders financiële problemen hadden.

7 Zijn moeder heeft hem opgevoed

Gerads moeder, Margaret, en vader, Edward, scheidden toen hij nog heel jong was. Zijn moeder keerde met de kinderen terug naar Schotland en voedde ze alleen op. Butler ontmoette zijn vader pas toen hij zestien was toen Edward terugkeerde naar zijn leven.

6 Hij studeerde en studeerde af aan de rechtenfaculteit

Butler was een slimme leerling op school. Hij was de hoofdjongen op zijn middelbare school en verzekerde zich van een plek aan de felbegeerde University of Glasgow School of Law. De ster was de voorzitter van de rechtenvereniging van de universiteit. Voordat hij afstudeerde aan de rechtenstudie, nam hij een jaar vrij om naar Californië te reizen. Hij kreeg een baan bij een advocatenkantoor in Edinburgh. Hij besloot echter in plaats daarvan zijn Hollywood-droom na te jagen.

5 Hij leeft een totale levensstijl

Terwijl hij in zijn laatste jaar een pauze nam van de rechtenstudie, begon de acteur in grotere hoeveelheden alcohol te consumeren en kreeg hij problemen met de wet in Californië. Nadat hij zijn weg naar Hollywood had gevonden, keerden zijn overmatige drankproblemen terug. Gerard besloot naar de Betty Ford Clinic te gaan en leefde meer dan twintig jaar een alcoholvrij leven.

4 Hij heeft drie schattige honden

De acteur is een hondenliefhebber en heeft thuis drie harige huisdieren die hem in zijn vrije tijd bezig houden. De acteur heeft het liefst kleine honden en heeft twee van zijn huisdieren gered van filmsets. Een van zijn oudste huisdieren heet Lolita, en ze is een mopshond. In 2017 bracht hij zijn derde huisdier mee naar huis, een hond genaamd Shushka. Butler redde haar tijdens het filmen van een film in de bergen in Bulgarije in 2017.

3 Hij maakte deel uit van een rockband

Gerard Butler was niet alleen rechtenstudent, maar ook zijn passie voor muziek gekanaliseerd door de rockband Speed op te richten. Hoewel Butler geen getrainde professional was, was hij de leadzanger van zijn groep. Hij vond muziek als een leuke uitlaatklep en trad op met zijn vrienden op verschillende muziekfestivals in Edinburgh en Glasgow.

2 Hij was 27 toen hij zijn eerste acteerbaan verdiende

Butler stopte met zijn carrière als advocaat en ging door met zijn plan om fulltime acteur te worden en werd toneelartiest. Hij kreeg bekendheid in 1997 met zijn ondersteunende rol in het kostuumdrama Mrs. Brown met hem in de hoofdrol naast Dame Judi Dench als koningin Victoria. Hij had ook een kleine rol in de James Bond-film Tomorrow Never Dies en deed zijn eerste ervaring op met het spelen van een historische figuur als een titulair personage in Dracula 2000.

1 Hij runt een liefdadigheidsinstelling met Magnus MacFarlane-Barrow

Gerard Butler, een man met een groot hart, is een van de weinige acteurs die de Schotse liefdadigheidsorganisaties die hun gemeenschap consequent dienen, in de schijnwerpers heeft kunnen zetten. De organisatie heet Mary's Meals, een voedingsprogramma dat ma altijden aanbiedt aan kinderen in verarmde gemeenschappen in Haïti en Liberia. In 2010 werd de acteur geëerd met een Cinema For Peace Honorary Award voor zijn liefdadigheidswerk.

Gerard heeft hard gewerkt om voor zichzelf en zijn gezin een beter bestaan op te bouwen. Afkomstig uit een klein stadje in Schotland, maakte hij het in Hollywood door zijn ongelooflijke uitvoeringen die het publiek overal bezwijmden. De acteur werd voor het laatst gezien in de hoofdrol in de acteur-thrillerfilm Copshop uit 2021.

Aanbevolen: