Robert Downey Jr.'s grootste hits buiten de MCU

Inhoudsopgave:

Robert Downey Jr.'s grootste hits buiten de MCU
Robert Downey Jr.'s grootste hits buiten de MCU
Anonim

Sommige van Hollywood's grootste acteurs zijn opgedoken in het Marvel Cinematic Universe. Van Chris Evans tot Chris Hemsworth, deze gezichten zijn de afgelopen twee decennia te zien geweest in enkele van de grootste kaskrakers. De enige naam die ze allemaal leidde, Robert Downey Jr., verliet officieel de MCU in 2019 na 12 jaar als technisch genie Tony Stark. Hoewel sommigen zich zorgen maakten over wat de toekomst in zijn carrière te wachten staat, is het tijd om eens een kijkje te nemen naar enkele van zijn andere hitrollen buiten Iron Man om te onthouden waartoe de ster in staat is.

10 Robert Downey Jr. stapte op in een vervolg met Sherlock Holmes: A Game of Shadows

Robert Downey Jr., die zijn wereld buiten de MCU overtrof, bracht actie, avontuur en plezier samen in Sherlock Holmes: A Game of Shadows. Na de hit van Sherlock Holmes in 2009 voegde Downey Jr. zich bij co-ster Jude Law en regisseur Guy Ritchie in dit verbluffende vervolg. Van de ongelooflijke cinematografie tot de perfecte balans tussen lachen en shock, fans waren dol op deze serie en blijven het originele trio vragen om een vervolg om de serie af te maken.

9 Hij studeerde klassiekers als Sherlock Holmes

Over Sherlock Holmes gesproken, de eerste film deed het samen met het publiek in 2009 met een ongelooflijk sterke cast met Jude Law, Rachel McAdams en Mark Strong. Robert Downey Jr. imponeerde het publiek met zijn manische en komische optreden als het titulaire personage, en won zijn weg terug in de harten van het publiek genoeg om hen te smeken om een derde film.

8 Robert Downey Jr. verbluft met sterren in Dolittle

In zijn eerste grote rol na zijn vertrek bij het MCU gebruikte Robert Downey Jr. het licht op zijn carrière om kinderfilms te maken. Hij stapte weg van het schild van superheld zijn, gebruikte al zijn connecties om de film te produceren met zijn vrouw Susan Downey en haalde Tom Holland, Selena Gomez, Emma Thompson, Rami Malek, Octavia Spencer en vele anderen erbij om hem te helpen op de reis.

7 Robert Downey Jr. bracht de lach op de vervaldatum

In de begindagen van de MCU begon de naam van Robert Downey Jr. op te lopen toen het gezicht van Iron Man groeide. Meeliftend op het succes van Iron Man 2 in 2010, voegde Downey Jr. zich bij Zach Galifianakis in de zwarte komedie Due Date om te proberen zijn repertoire uit te breiden. De film ging van start toen Galifianakis op dat moment in de bloei van zijn Hangover-spotlight was.

6 Hij nam zichzelf niet al te serieus in Tropic Thunder

Voor zijn wedergeboorte in de industrie met de hulp van Marvel, had Robert Downey Jr. de kans om zich bij een menigte van alle sterren te voegen in wat onlangs een meer controversiële film is geworden, Tropic Thunder. Downey Jr. kreeg te maken met kritiek vanwege zijn optreden in black face, hoewel hij heeft verklaard er geen spijt van te hebben, aangezien het personage is gemaakt als een satirische visie op method-acteurs en de wilde dingen die ze doen voor hun rollen.

5 Robert Downey Jr. begon met spanning in Gothika

Een van zijn eerste rollen na zijn worsteling met verslaving en clean worden, stapte Robert Downey Jr. in 2003 in de wereld van spanning met Gothika. De film bracht hem naast mensen als Halle Berry en Penelope Cruz om het verhaal te volgen van een therapeut die ontwaakt in een ziekenhuis zonder zich te herinneren hoe en waarom ze is opgenomen.

4 Hij voegde zich bij Tommy Lee Jones in U. S. Marshals

In de jaren negentig leefde Robert Downey Jr. een leven van actie en avontuur. Als gevolg daarvan wierp hij zich maar al te graag naast Tommy Lee Jones en Wesley Snipes in U. S. Marshals. De film dient als vervolg op The Fugitive. Terwijl Harrison Ford ervoor koos om niet terug te keren om zijn rol opnieuw op te nemen, was Tommy Lee Jones meer dan bereid om terug in de schoenen van Samuel Gerard te stappen.

3 Robert Downey Jr. stond bij in Buddy Comedy Bowfinger

Het einde van de jaren '90 was een moeilijkere tijd voor Robert Downey Jr. toen hij zijn worsteling met verslaving afhandelde, maar dat weerhield hem er niet van om te werken. Een van zijn grootste hits uit die tijd, Bowfinger, zag hem samen met Steve Martin, Eddie Murphy en Heather Graham in een kelderkameraadcomedy.

2 Hij ging terug naar school met Rodney Dangerfield

Robert Downey Jr. maakte zich in de jaren '80 bekend door zijn duivelse houding en onstuimige uiterlijk, dus het was geen wonder dat hij zich bij de cast van Back to School voegde als universiteitsstudent en kamergenoot, Pete Lutz. Hoewel hij geenszins een hoofdrol speelde, gaf de film hem de kans om zijn vaardigheden te demonstreren buiten Saturday Night Live, waar hij zich ook bij de cast had gevoegd en tussen New York en Los Angeles vloog om beide te filmen.

1 Robert Downey Jr. heeft een klassieker opnieuw gemaakt met de ruige hond

The Shaggy Dog was geen nieuw idee toen het in 2006 op het scherm kwam met Tim Allen in de hoofdrol. In de remake van de hit uit 1959 stapte Downey Jr. in de schoenen van de schurk en speelde hij in op het kwaad van de kapitalistische wereld dat de underdog (Allen) uiteindelijk moest neerhalen. Gelukkig duurde zijn tijd als slechterik niet lang, want het zou nog maar twee jaar duren voordat zijn tijd als Iron Man zou beginnen, waarmee hij zijn carrière een nieuwe impuls zou geven.

Aanbevolen: