Maggie Smith's grootste rollen (buiten 'Harry Potter')

Inhoudsopgave:

Maggie Smith's grootste rollen (buiten 'Harry Potter')
Maggie Smith's grootste rollen (buiten 'Harry Potter')
Anonim

Maggie Smith's opkomst en ondergang als actrice is goed gedocumenteerd sinds de jaren zestig. Met een uitgebreide carrière die tientallen jaren omspant, is de Britse actrice momenteel een van de weinige favorieten die een Oscar, een Tony en een Emmy Award heeft gewonnen. Het is een bewijs van haar kwaliteit als actrice, waar ze op haar huidige 87-jarige leeftijd trots op kan zijn.

"Ik ben erg dankbaar voor het werk in (Harry) Potter en inderdaad Downton (Abbey), maar het was niet wat je bevredigend zou noemen. Ik had niet echt het gevoel dat ik acteerde in die dingen,’ blikte ze terug op haar langdurige carrière tijdens een recent interview met The Evening Standard."Ik wilde zo graag terug naar het podium omdat theater eigenlijk mijn favoriete medium is, en ik denk dat ik het gevoel had dat ik het allemaal niet af had gelaten."

Ze is misschien het best bekend om haar boeiende vertolking van professor Minerva Anderling in de Harry Potter-serie, maar in feite is ze al veel langer in het spel dan de meesten van haar Harry Potter mede-sterren. Om het samen te vatten, hier zijn enkele van de grootste rollen van de actrice buiten het Harry Potter-universum.

6 'Downton Abbey'

Maggie Smith speelde de rol van Violet Crawley in het historische drama Downton Abbey van 2010 tot 2015. Het liep zes seizoenen met 52 afleveringen, en verzamelde tal van records en onderscheidingen, waaronder het Guinness World Record voor de meest geprezen Britse serie van 2011 en drie Emmy-overwinningen voor de actrice. Ze maakt zich nu op voor een aankomende film-spin-off, Downton Abbey: A New Era, die in maart 2022 wordt uitgebracht.

5 Maggie Smith In 'California Suite'

Maggie speelde in de komische film California Suite uit 1978, die is gebaseerd op het gelijknamige toneelstuk uit 1976. Ze portretteert Diana Barrie, een actrice die voor het eerst een Oscar heeft gewonnen en hoopt haar kelderende carrière nieuw leven in te blazen. De film focust op haar dilemma en enkele andere 'suitebezoekers' van een verblijf in een suite in een luxe hotel. Ze is momenteel een van de weinige zeven actrices die zowel voor beste vrouwelijke bijrol als beste actrice won bij de Oscars. Het genereerde $ 42 miljoen aan de kassa, wat destijds een groot commercieel succes was.

4 'The Lady In The Van'

In The Lady in the Van, is Maggie Smith Margaret Fairchild, een echte excentrieke, oudere vrouw en een non die bijna twintig jaar in een matte bestelwagen in Londen woont. Deze film was echter niet de eerste keer dat ze het personage vertolkte, aangezien ze haar eerder portretteerde in een toneelstuk uit 1999 en een radiobewerking met dezelfde naam uit 2009. Het is geschreven door Alan Bennett door zijn ervaring uit de eerste hand met het personage in het echte leven.

'Ik dacht, Jezus, het is een wonder dat je leeft', herinnerde ze zich het opnameproces van de film tijdens een interview, waarin ze toegaf dat ze zich ongemakkelijk voelde op de set vanwege de gruwelijke aard van de film. personage uit het echte leven. 'Het was angstaanjagend, en ik voelde me ook een beetje schuldig.'

3 Maggie Smith In 'The Prime Of Miss Jean Brodie'

In 1970 won Maggie Smith een Oscar voor Beste Actrice, dankzij haar vertolking van een ongebreidelde, all-girl schoolleraar Jean Brodie in The Prime of Miss Jean Brodie. Gebaseerd op Muriel Spark's gelijknamige roman uit 1961, castte The Prime of Miss Jean Brodie veel grote namen zoals Pamela Franklin, Celia Johnson, Robert Stephen en meer. Hoewel de film zelf niet al te succesvol was aan de kassa, was The Prime of Miss Jean Brodie een kritische succesfactor, omdat hij $ 3 miljoen verdiende met een budget van $ 2,76 miljoen.

2 'Mijn huis in Umbrië'

In 2003 voltooide Maggie Smith haar 'Triple Crown of Acting' door een Emmy te winnen voor hoofdrolspeelster in een miniserie of film voor het vertolken van een excentrieke romanschrijver en gepensioneerde prostituee in de drama-mysteriefilm My House in Umbria. Gebaseerd op de gelijknamige novelle uit 1991, draait My House in Umbria om vier vreemden die zich op een vreemde manier hechten na een mysterieuze terroristische aanslag in een Italiaanse villa.

"Ze heeft een zeer - wanhopige jeugd gehad; een zeer - ongelukkige jeugd, en is op zeer jonge leeftijd op een heel vreemde plek terechtgekomen. Ze is een van dit soort vrouwen die - ondanks dat alles - worstelde er doorheen", zei ze tijdens een interview over haar personage in de film. "En ze heeft een geweldige warmte, die ongelooflijk ontbrak in haar eigen jeugd."

1 Maggie Smith In 'Death On The Nile'

In Death on the Nile nam Maggie Smith de rol van Miss Bowers op zich naast leden van de sterrencast als Angela Lansbury, Bette Davis, George Kennedy en meer. Death on the Nile speelt zich af in de jaren dertig van Egypte en volgt het verhaal van een Belgische detective die op zoek is naar een moordenaar op het S. S. Karnak-schip. De film was een groot succes voor het winnen van een Oscar voor Beste Kostuumontwerp, en de aanstaande film-reboot met in de hoofdrol Gal Gadot zal in 2022 worden uitgebracht.

Aanbevolen: