Barbara W alters' interview met Ricky Martin is niet goed ouder geworden volgens de popster

Inhoudsopgave:

Barbara W alters' interview met Ricky Martin is niet goed ouder geworden volgens de popster
Barbara W alters' interview met Ricky Martin is niet goed ouder geworden volgens de popster
Anonim

Het is tegenwoordig moeilijk voor te stellen, maar twintig jaar geleden waren maar heel weinig beroemdheden openlijk homoseksueel, lesbisch of biseksueel.

In 1997 schreef komiek Ellen DeGeneres geschiedenis door als homo uit de kast te komen in The Oprah Winfrey Show.

DeGeneres ontving haatmail en adverteerders trokken de steun voor haar titelloze comedyshow, die uiteindelijk werd geannuleerd.

Barbara W alters ondervroeg zanger Ricky Martin over zijn seksualiteit

In 2000 ging zanger Ricky Martin zitten voor een interview met Barbara W alters, waarin de presentator Martin's seksualiteit herhaaldelijk in twijfel trok. In het interview zei W alters dat ze "het belangrijk vond om de geruchten aan te pakken die rond zijn seksualiteit circuleerden." Hoewel ze niet specificeerde waarom het belangrijk was, noch voor wie het belangrijk was. W alters vroeg de Grammy-winnende artiest botweg of hij voor de camera als homo uit de kast wilde komen.

W alters vroeg: "De geruchten die gaan over je seksuele geaardheid, daar moet je je bewust van zijn? Doen ze pijn? Hoe ga je ermee om?" ze drukte. In antwoord op W alters' vraag of de geruchten "pijn deden", zei Martin: "homoseksualiteit zou voor niemand een probleem moeten zijn. Ik denk dat seksualiteit iets is waar iedereen op zijn eigen manier mee om moet gaan."

W alters bleef aandringen: "Nou, je weet dat je deze geruchten zou kunnen stoppen. Je zou kunnen zeggen, zoals veel artiesten hebben gedaan, 'ja ik ben homo' of je zou kunnen zeggen 'nee, ik ben niet' of je zou laat het, zoals je bent, dubbelzinnig. Ik wil je niet ter plekke plaatsen en het is in jouw macht om het te doen. Ik breng het met je naar voren Ricky omdat je weet dat dit wordt gezegd en je bent zelfs worden genoemd." Een zichtbaar ongemakkelijke Martin antwoordde: "Ik heb er gewoon geen zin in."

Barbara W alters bekende later dat het een vergissing was om Ricky Martin te pushen om 'uit de kast te komen'

De Latin-ster onthulde later dat hij een posttraumatische stressstoornis had opgelopen als gevolg van ter plaatse te zijn gesteld op zo'n openbaar forum. In een latere aflevering van The View gaf W alters toe dat ze een fout had gemaakt door Martin ertoe aan te zetten om over de kwestie te praten. "Was dat een vergissing? Als ik nu terugkijk, voelt het als een fout", zei de interviewer.

In een PEOPLE-coververhaal legde Martin uit dat het interview met W alter een jaar na het enorme succes van zijn nummer 'Livin' la Vida Loca' uit 1999 plaatsvond. Hij onthulde dat hij door het verhoor "een beetje PTSS" had en dat hij zich "geschonden" voelde.

Ricky Martin onthulde dat hij homo was in 2010

Tien jaar na het interview met Barbara W alters, kwam Martin in 2010 op zijn eigen voorwaarden uit. In een verklaring op zijn website legde hij uit dat LHBTQ-mentorschap hem misschien had geholpen om dit eerder te doen."Er zijn heel veel kinderen die niemand hebben om naar op te kijken. Het enige wat ze om zich heen hebben is dat mensen tegen ze zeggen: 'Wat je voelt is slecht'", zei Martin. "Maar je kunt iemand niet dwingen om naar buiten te komen… als je een ei hebt en je opent het van buitenaf, komt alleen de dood naar buiten. Maar als het ei van binnenuit opengaat, komt er leven uit."

Ricky Martin is nu getrouwd met de Syrische kunstenaar Jwan Yosef, 37, en het paar deelt samen vier kinderen - tweeling Valentino en Matteo, 12, en Lucia en Renn, beide twee.

Ondertussen is het interview met Barbara W alters/Ricky Martin online zwaar bekritiseerd nadat de clips weer online verschenen. Velen bekritiseerden W alters voor haar "ongepaste" ondervraging.

"Tenzij iemand openlijk homo is en er graag over praat, gaat niemand iets aan - ook niet de mijne", schreef iemand online.

"Barbara gaf niets om iemands gevoelens", voegde een tweede eraan toe.

"Begrijp niet waarom het hun zaak is om beroemdheden te pushen om uit de kast te komen, ze zullen naar buiten komen wanneer ze ervoor kiezen", merkte een derde op.

"Hij is goed oud geworden. Mijn ding is dat niemand de behoefte zou moeten hebben om "uit de kast te komen", tenzij ze absoluut denken dat het nuttig voor hen is. Als ik een homoseksueel kind zou hebben, zouden ze me niet hoeven neer te leggen een gesprek. Kies gewoon van wie je houdt en breng ze mee naar het avondeten, " viel een vierde in.

Aanbevolen: