Disney's Frozen geconfronteerd met een enorme rechtszaak voor het kopiëren van een 2D-computeranimatiefilm

Inhoudsopgave:

Disney's Frozen geconfronteerd met een enorme rechtszaak voor het kopiëren van een 2D-computeranimatiefilm
Disney's Frozen geconfronteerd met een enorme rechtszaak voor het kopiëren van een 2D-computeranimatiefilm
Anonim

Als het gaat om rechtszaken in Hollywood, krijgen ze een eindeloze hoeveelheid dekking, afhankelijk van de aard ervan. Of het nu gaat om een show die wordt aangeklaagd, een grote film in een juridische strijd, of zelfs een ster die zich publiekelijk met hun zaken bezighoudt, mensen kunnen blijkbaar geen genoeg krijgen van een goed verhaal over een rechtszaak.

Disney heeft een lange en legendarische geschiedenis in Hollywood, maar de studio is in het verleden getroffen door rechtszaken. In feite vond er één rechtszaak plaats, allemaal dankzij Frozen, een van hun meest populaire films.

Laten we eens kijken naar de rechtszaak waarmee Disney werd getroffen dankzij Frozen.

'Frozen' is een klassieker

In 2013 bracht Disney de computergeanimeerde muzikale fantasiefilm Frozen uit. De film was Disney's 53e animatiefilm en was geïnspireerd op een klassiek sprookje. De previews hebben goed werk geleverd bij het verkopen van de film, en in een oogwenk veranderde Frozen in een kaskraker.

Met de stemtalenten van Kristen Bell, Idina Menzel, Jonathan Groff, Josh Gad en meer, droeg Frozen een prijskaartje van ongeveer $ 150 miljoen, en het is veilig om te zeggen dat Disney's investering in de film zijn vruchten afwierp in een diepgaande manier.

Frozen zou meer dan 1,2 miljard dollar gaan verdienen en een aantal jaren lang de meest winstgevende animatiefilm aller tijden worden. De film verdiende niet alleen veel geld toen hij in de bioscoop verscheen, maar hij kreeg ook lovende recensies.

Tot op heden blijft Frozen een van de beste animatiefilms aller tijden, en het is een absoluut modern juweeltje voor Disney en wat het de afgelopen tien jaar heeft kunnen doen. Dit tijdperk wordt de Disney Revival genoemd en Frozen is zo goed als maar kan tussen die releases.

Het klinkt misschien alsof alles in een stroomversnelling is geraakt voor de film, maar het bracht Disney in juridische problemen.

Disney werd aangeklaagd

In 2014 werd gemeld dat Frozen werd geslagen met een rechtszaak.

Volgens The Hollywood Reporter heeft "Kelly Wilson, de maker van een korte 2D computergeanimeerde film getiteld The Snowman, de eerste ronde overleefd in een copyright-rechtszaak tegen The W alt Disney Company over de teaser-trailer van de blockbuster film, Frozen."

De identieke momenten tussen The Snowman en Frozen werden aangeroerd door rechter Chhabria, en ze zijn op zijn zachtst gezegd nogal schokkend.

Sommige van deze overeenkomsten zijn: "(i) een sneeuwpop verliest zijn wortelneus; (ii) de neus schuift naar het midden van een bevroren vijver; (iii) de sneeuwman bevindt zich aan één kant van de vijver en een dier dat de neus begeert is aan de andere kant; (iv) de personages doen een wedstrijd om als eerste bij de neus te komen, "en nog veel meer.

Disney probeerde meerdere keren om de rechtszaak te laten vallen, maar het ging niet zoals het ging in deze voortdurende juridische strijd.

Het was duidelijk dat er enige legitimiteit was voor de rechtszaak van Wilson, en plotseling kwam Disney in de problemen, in de hoop een manier te vinden om te voorkomen dat dit ding naar een groot proces zou gaan.

Uiteindelijk kwam er een einde aan deze rechtszaak.

Hoe het afliep

Hoe verliep alles voor beide partijen in deze juridische strijd?

"Iets minder dan 2 maanden nadat The W alt Disney Company er voor de tweede keer niet in was geslaagd om Kelly Wilson's copyright-actie over Frozen uit de federale rechtbank te krijgen, hebben de twee partijen een deal bereikt. "De rechtbank werd op 10 juni geadviseerd, 2015 dat de partijen deze zaak hebben opgelost", schreef de Amerikaanse districtsrechter Vince Chhabria in een bevel dat woensdag werd ingediend.

Er zijn geen details gegeven, maar het is duidelijk dat Disney niet wilde dat dit ding voor de rechter zou komen en vervolgens zou slepen. Dus de studio was in staat om een schikking te treffen en verder te gaan met hun dag.

Dit is natuurlijk niet de enige keer dat Disney is aangeklaagd voor een van hun films. Andere films zoals Black Widow en Inside Out hebben te maken gehad met rechtszaken, waarvan de eerste afkomstig was van de hoofdrolspeler van de film, Scarlett Johansson.

Hoewel Frozen met meerdere kleuren werd geraakt, werd de film toch een klassieker voor Disney. Niet alleen dat, het is uitgegroeid tot een krachtige franchise, compleet met een vervolgfilm, korte films en elk stuk merchandise onder de zon.

De volgende keer dat je gaat zitten om van Frozen te genieten, onthoud dan dat de geanimeerde klassieker wel wat bagage met zich meebrengt.

Aanbevolen: