Heeft een rechtszaak wegens nalatigheid een deuk gemaakt in het enorme fortuin van David Copperfield?

Inhoudsopgave:

Heeft een rechtszaak wegens nalatigheid een deuk gemaakt in het enorme fortuin van David Copperfield?
Heeft een rechtszaak wegens nalatigheid een deuk gemaakt in het enorme fortuin van David Copperfield?
Anonim

David Copperfield is misschien wel een van de meest succesvolle goochelaars in de geschiedenis. Vanaf 2006 heeft de 65-jarige ongeveer 33 miljoen kaartjes voor zijn shows verkocht en een brutowinst van meer dan 4 miljard. Zijn naam is bekend bij magiefans over het hele land en de wereld, en veel van zijn beroemdste trucs zijn legendarisch.

Maar zelfs de beste goochelaars glippen wel eens, en dat is precies wat er met Copperfield gebeurde toen een van zijn beroemde trucs vreselijk mis ging. Is David Copperfield nalatig en financieel verantwoordelijk bevonden?

6 Wat is het netto vermogen van David Copperfield?

David Copperfield is de best betaalde goochelaar ter wereld en de enige goochelaar die de status van miljardair heeft bereikt. Copperfield verdient elk jaar $ 40- $ 60 miljoen met zijn veelgeprezen shows. In totaal is hij ongeveer $ 1 miljard waard, wat grotendeels wordt toegeschreven aan het feit dat hij elk jaar ongeveer 515 shows opvoert in de MGM Grand in Las Vegas. Volgens AOL heeft de illusionist op de een of andere manier een huis op de markt in Las Vegas laten verschijnen dat niet eens op de lijst stond! Hij slaagde er toen in om het voor $ 17,55 miljoen dollar te krijgen.

5 Lucky 13

'Lucky 13' is een van de kenmerkende trucs van David Copperfield die hij heeft gebruikt om het publiek over de hele wereld duizenden keren te fascineren. Deelnemers voor de illusie worden uit het publiek geselecteerd door opblaasbare ballen die in de menigte worden gegooid. Degene die er een vasthoudt wanneer de muziek stopt, mag het podium betreden en deelnemen aan de illusie. De Lucky 13 worden vervolgens opgehangen in een kooi en krijgen fakkels om terug te schijnen op het publiek voordat ze aan het zicht worden onttrokken met een deksel en het podium verlaten via een geheime doorgang. Vervolgens worden ze gehaast door backstage-gangen om weer achter in het theater te verschijnen met de fakkels die ze tijdens de truc van David Copperfield hebben gekregen.

4 Wat is er met Gavin Cox gebeurd?

Britse toerist Gavin Cox werd geselecteerd om deel te nemen aan de illusie, maar liep gruwelijke verwondingen op na deelname aan de 'Lucky 13'-truc in Las Vegas in 2013. Alle 13 deelnemers werden gehaast uit hun stoelen terwijl het gordijn op was en leidde een geheime doorgang van gangen en een buitenruimte die hen terug naar het theater leidde, waar Cox zei dat hij 22 voet van de deur viel die terug naar het theater leidde en gruwelijke verwondingen opliep.

TIME meldde dat Cox na de val chronische pijn en hersenletsel had opgelopen, waardoor ook zijn schouder uit de kom was geraakt.

3 Gavin Cox's medische rekeningen

Volgens The Independent getuigde Gavin Cox dat hij hersenletsel en ander letsel had opgelopen na zijn val doordat toneelknechten hem en de andere deelnemers vertelden te rennen tijdens de Lucky 13-illusie. Tijdens de rechtszaak beweerde Cox' advocaat Benedict Morelli dat de opeenvolging van gebeurtenissen ervoor zorgde dat zijn cliënt viel en gewond raakte. Hij schetste alles wat zijn klant door het productieteam moest doen, waaronder rennen in een donker gebied, een onbekende route volgen, een onbekende helling tegenkomen en proberen stof en puin in het gebied te vermijden vanwege de bouwwerkzaamheden op dat moment. Morelli informeerde de juryleden ook tijdens de slotpleidooien dat de truc inherent gevaarlijk was en dat David Copperfield gedeeltelijk aansprakelijk moest worden gesteld voor de verwoestende verwondingen van Cox. Volgens NBC zei Gavin Cox in zijn rechtszaak dat hij meer dan $ 400.000 dollar had uitgegeven aan medische zorg en behandeling. Cox beweerde dat hij nooit was gewaarschuwd dat hij gewond kon raken toen hij werd geselecteerd en dat hij niet zou hebben deelgenomen als hij op de hoogte was van de risico's.

2 Was David Copperfield nalatig?

Gavin Cox en zijn vrouw, Minh-Hahn Cox, beweerden nalatigheid door de illusionist, het MGM Grand Hotel, twee Copperfield-bedrijven en een bouwbedrijf dat het hotel op dat moment aan het renoveren was.

Copperfield weigerde daarom de verantwoordelijkheid te aanvaarden voor de verwondingen van Cox en verklaarde dat hij viel en zichzelf verwondde terwijl hij door een reeks donkere gangen in het MGM Grand Hotel werd geleid. The Sun meldde dat toen David Copperfield werd gevraagd of hij de schuld voor de verwondingen op zich nam, Copperfield tegen Cox' advocaat Benedict Morelli zei: "Het hangt ervan af wat er is gebeurd. Als ik iets verkeerd deed, zou het mijn schuld zijn."

Ondanks dit werd Copperfield in feite nalatig bevonden voor zijn aandeel in de verwondingen van Cox.

1 Was David Copperfield financieel verantwoordelijk?

Hoewel David Copperfield nalatig bleek te zijn voor de verwondingen van Gavin Cox, werd vastgesteld dat Copperfield financieel niet verantwoordelijk was, wat betekende dat Cox geen financiële schadevergoeding kon eisen van de miljardair-goochelaar.

The Las Vegas Resort MGM en de bedrijven van David Copperfield waren ook gedaagden in de rechtszaak, maar werden net als Copperfield nalatig bevonden, maar niet financieel aansprakelijk voor de verwondingen van Gavin Cox. Daarom bleef het miljardenfortuin van David Copperfield intact ondanks dat de illusionist nalatig werd bevonden.

Aanbevolen: