Twitter bekritiseert de koningin voor het toekennen van prins Andrew-medailles te midden van een rechtszaak wegens seksueel misbruik

Twitter bekritiseert de koningin voor het toekennen van prins Andrew-medailles te midden van een rechtszaak wegens seksueel misbruik
Twitter bekritiseert de koningin voor het toekennen van prins Andrew-medailles te midden van een rechtszaak wegens seksueel misbruik
Anonim

Prins Andrew is de laatste tijd overal in het nieuws geweest, en om de verkeerde redenen. De hertog van York is onlangs gediend met een rechtszaak door Virginia Roberts.

Roberts beschuldigde de prins van een aanranding die plaatsvond toen hij nauw verbonden was met de veroordeelde zedendelinquent, Jeffrey Epstein. Maar ondanks veel publieke verontwaardiging is de tweede zoon van koningin Elizabeth II er tot nu toe in geslaagd de voordelen te behouden die bij zijn koninklijke positie horen. Het laatste decreet van de vorst is hierop geen uitzondering gebleken.

In 2022 viert de koningin haar platina-jubileum, waarmee ze 70 jaar op de troon markeert, en ze zal leden van de koninklijke familie medailles toekennen ter gelegenheid van deze gelegenheid. Om wijdverbreide kritiek te uiten, zal prins Andrew worden opgenomen in de lijst met ontvangers. De jubileummedailles zullen naar verwachting ook worden uitgereikt aan duizenden eerstelijnswerkers in het VK, maar veel Twitter-gebruikers geloven dat het opnemen van de in ongenade gevallen Prince in de medaille-uitrol betekent dat hun waarde ernstig zal afnemen.

Royal Correspondent Jack Royston tweette: "Hoe zullen andere medaillewinnaars zich voelen als Prins Andrew er een krijgt met [de] Jeffrey Epstein-rechtszaak die boven hem hangt?". En een andere persoon schreef: "Prins Andrew lacht zich vanavond vast uit in Balmoral, wetende dat hij een platina jubileummedaille zal ontvangen om toe te voegen aan de rest van zijn medailles, wetende dat hij het niet verdient."

Fans van de hertog en hertogin van Sussex merkten snel op dat prins Harry snel van zijn koninklijke titels en medailles werd ontdaan na zijn vervreemding van de koninklijke familie, maar zoiets was prins Andrew niet overkomen. Hoewel er wordt gespeculeerd dat de hertog van Sussex, die momenteel in de VS verblijft, ook een jubileummedaille zal ontvangen, wijzen velen op een dubbele standaard in de behandeling van respectievelijk haar zoon en neef door de koningin.

Een Twitter-gebruiker schreef: "Dus, Prins Andrew, een man die verwikkeld is in een seksschandaal en wordt gezocht door de Amerikaanse autoriteiten voor ondervraging, krijgt een platina jubileummedaille.laat zien dat het VK [is] nu."

Terwijl een ander twitterde: "Prins Harry trouwt met een zwarte vrouw… verliest zijn medailles. Prins Andrew wordt geassocieerd met kinderhandelaren en pedofielen… Heeft weer een medaille gekregen." Deze vergelijking is populair in de app voor sociale media, ondanks dat Harry's gebrek aan titels en medailles meer te maken heeft met zijn status als niet-werkende koninklijke dan met zijn partnerkeuze.

Maar de consensus lijkt te zijn dat het besluit van prins Harry om afstand te nemen van de koninklijke familie volledig binnen de grenzen van de juridische en morele aanvaardbaarheid viel, terwijl hetzelfde niet kan worden gezegd van de vermeende acties van zijn oom.

Hoewel het erop lijkt dat de koningin ervoor kiest om de veel gepubliceerde beschuldigingen tegen haar zoon niet te erkennen, kunnen critici van prins Andrew nog steeds hun hoop op gerechtigheid vestigen op het aanstaande proces tegen Virginia Roberts, aangezien onlangs bleek dat de prins team heeft eindelijk de juridische documenten voor de rechtszaak geaccepteerd.

Aanbevolen: