Waarom Xzibit's geschiedenis met MTV rotsachtig is geweest

Inhoudsopgave:

Waarom Xzibit's geschiedenis met MTV rotsachtig is geweest
Waarom Xzibit's geschiedenis met MTV rotsachtig is geweest
Anonim

Velen zijn het erover eens dat rapper Xzibit een groot deel van zijn succesvolle carrière te danken heeft aan zijn hostingstint in MTV's populaire realityshow Pimp My Ride. Hoewel hij voor het eerst bekendheid verwierf in de jaren '90 als onderdeel van de hiphopscene aan de westkust, was het zijn verschijning in de serie die de hitmaker "Get Your Walk On" naar het mainstream-succes katapulteerde, omdat hij het gezicht was van de show die voor drie jaar en besloeg in totaal zes seizoenen.

Het zal je misschien verbazen dat Xzibit, nu 47, niet met veel genegenheid terugkijkt op zijn tijd op Pimp My Ride. In feite heeft hij veel behoorlijk controversiële dingen te zeggen over MTV en het moederbedrijf ViacomCBS sinds het einde van de show in 2007.

8 Wie is Xzibit?

Alvin Nathaniel Joiner, beter bekend onder zijn artiestennaam Xzibit, is een rapper en televisiepresentator die voor het eerst aan populariteit won met zijn debuutalbum At The Speed Of Life in 1996. Hij brak door in de mainstream als presentator van MTV's hitreality toon Pimp My Ride in de vroege jaren 2000. Hij heeft zich ook verdiept in acteren; als acteur is Xzibit vooral bekend van zijn rol als Shyne Johnson in de Fox-serie Empire. Hij verscheen ook in speelfilms, zoals Gridiron Gang, The X-Files: I Want To Believe en, meer recentelijk, Sun Dogs.

Hoewel hij eerder failliet ging, wordt Xzibit nu gewaardeerd op ongeveer $ 2 miljoen, volgens Celebrity Net Worth.

7 Wat is Pimp My Ride ?

Pimp My Ride is een van de meest populaire shows ooit uitgezonden op MTV. Het volgt Xzibit terwijl hij een verwoeste auto naar de West Coast Customs brengt (en, vanaf seizoen 5, naar de Galpin Auto Sports) voor een ingrijpende renovatie. De show ging in première in maart 2004 en liep zes seizoenen tot december 2007. Het succes maakte de weg vrij voor verschillende internationale aanpassingen, waaronder Pimp My Ride International en andere in het Verenigd Koninkrijk, Brazilië, Indonesië en Frankrijk. Het inspireerde ook enkele spin-offs, met name Trick My Truck die in 2006 op CMT werd uitgezonden.

6 Hoe Xzibit echt voelde over zijn Pimp My Ride Stint

Xzibit verscheen in 2018 op de Breakfast Club Power 105.1 FM en vertelde over zijn optreden als gastheer van Pimp My Ride en hoe dit zijn rapcarrière en nalatenschap heeft beïnvloed. “In het begin had ik het gevoel dat het mijn carrière pijn deed. Ik kon niet touren, ik kon Xzibit niet blijven bouwen als een MC", zei hij. "Plotseling werd het bijna groter dan de muziek. Het was wereldwijd, het was op MTV, het was op deze netwerken die het over de hele wereld pushten, meer dan dat ze mijn muziek pushten.”

De in Detroit geboren rapper erkende echter de impact die Pimp My Ride heeft gehad op zijn carrière; specifiek hoe de show hem hielp naar het sterrendom te katapulteren en een enorm ding te worden, zelfs voor niet-rapfans. Hij zei: “ik hou van hiphop, ik vind het heerlijk om hier te zijn, ik hou ervan om het te creëren, ik vind het heerlijk om er deel van uit te maken. Dus toen het op Pimp My Ride aankwam, werden het voetbalmoeders en zo kwam het naar voren en herkende me echt.

"Als ik er nu op terugkijk, of mensen me nu kennen van muziek, film of tv, ik ben gewoon blij dat ik herkend wordt."

5 Is Xzibit bereid om een Pimp My Ride reboot te doen?

Ondanks het enorme succes van de show, gaf de "Mr. X-to-the-Z"-rapper toe dat hij niet erg gesteld is op het idee van een Pimp My Ride-reboot. Toen hij in 2018 met HipHopDX sprak, zei hij: "Ik denk niet dat ik daarvoor beschikbaar zou zijn. God zegene ze man, je weet wat ik bedoel. Ik weet dat ze dat waarschijnlijk zullen doen met een andere host of wat dan ook.'

Xzibit zei dat mensen constant met hem zouden praten over de mogelijkheid van een reboot, maar stond erop dat hij niet geïnteresseerd was en zei dat hij blij is waar hij nu is. "Ik ben blij dat het zo'n geweldige impact had over de hele linie met zoveel verschillende mensen, weet je. Ik denk dat het dope man is, "zei hij. "Maar het is van 'eh, ik weet het niet. Ik vind het leuk wat ik nu doe.”

4 Hoe het uit elkaar viel tussen Xzibit en MTV

Xzibit zou de wereld de echte reden vertellen waarom hij weigert zelfs maar te overwegen de serie opnieuw te lanceren. Op de Breakfast Club Power 105.1 FM vertelde de "Get Your Walk On"-rapper over zijn tijd op Pimp My Ride en dat de dingen niet allemaal waren wat ze leken te zijn. In een van zijn beweringen zei Xzibit dat hij niet op dezelfde manier profiteerde van Pimp My Ride als iedereen in de show. “Ik heb het gevoel dat de show op mijn rug is gebouwd, mijn geloofwaardigheid in hiphop. Ik heb het gevoel dat het voor iedereen winstgevend is geworden, behalve voor mij', zei hij. “Toen het voorbij was, kon iedereen niet geloven dat ik niet verder wilde.”

Vervolgens vertelde hij een verhaal over hoe producenten van Pimp My Ride op de een of andere manier vergaten hem te vertellen dat hij nog een aflevering voor de show moest filmen. Xzibit werkte op dat moment al aan de X-Files-film en zei dat het productiebedrijf aanbood hem terug te vliegen om de genoemde aflevering op te nemen.“[Maar] ik wist hoeveel ze betaalden voor die aflevering. Het was geen gewone aflevering, 'voegde hij eraan toe. "En dus dacht ik:" Oké, geef me gewoon $ 1 miljoen." Ze weigerden echter zijn aanbod en vervingen hem in plaats daarvan door "Ridin'"-rapper Chamillionaire in die speciale aflevering.

3 Xzibit betreurt het uitvallen met MTV

"De show viel vanaf daar uit elkaar", zei Xzibit, voordat hij toegaf dat hij er spijt van heeft hoe de dingen zijn geëindigd tussen hem en de makers van de show. “Het is triest, want het was echt een dope show. En het was een van de weinige shows die te maken had met wensvervulling. Het ging niet om mij, het ging niet om de auto, het ging niet om het kind. Het ging over wensvervulling en mensen thuis die ernaar keken, hadden het gevoel: 'Dit kan mij gebeuren.'”

Hoewel de rapper erop stond dat hij niet geïnteresseerd is in een herstart. “Ik ben al eerder gevraagd. Ik heb het altijd afgewezen, 'zei hij, eraan toevoegend: 'Weet je, ik ben in eigendom. De mensen die de rechten hebben op Pimp My Ride, hebben gedaan wat ze ermee hebben gedaan, [en ze] lieten me al vroeg weten dat ik daar geen deel van uitmaak. Dus totdat ze klaar zijn om dat gesprek te voeren, zal er geen Pimp My Ride zijn met mijn deelname.”

2 Xzibit beweert dat hij uit Pimp My Ride was verwijderd

In juni 2022 uitte Xzibit eindelijk zijn grieven tegen ViacomCBS, het moederbedrijf van MTV, omdat hij de outfit ervan beschuldigde hem uit de winst te hebben gesneden die ze maakten tijdens de succesvolle driejarige run van Pimp My Ride. "Hé @viacom_intl, waarom heb je miljoenen verdiend aan de show PimpMyRide die ik op mijn rug droeg en manieren vond om me uit te schakelen?" schreef hij op Instagram. “Zoals zeggen dat ik percentages van alle verkochte merch zou krijgen, laat staan streaming (wat niet eens in het contract stond) en de kleine lettertjes 'met mijn naam en gelijkenis' zou toevoegen en vervolgens mijn 'naam en gelijkenis' van ALLE de merchandise inclusief dvd-verkoop na seizoen 1?”

“Bovendien zijn jullie teruggegaan en hebben al mijn muziek van ALLE hele seizoenen BEWERKT om te voorkomen dat ik moest betalen voor mijn publicatie. Laten we het hebben over wereldwijde syndicatie!!!! Wauw,' voegde hij eraan toe.'Hé, jongens, mijn nummer is nog steeds hetzelfde. Geef me iets. Of… Kan iemand me een advocatenkantoor geven dat niet bang is dat Viacom me gelijk geeft?' Hij tagde ook MTV in zijn bericht voordat hij de hashtags IveBeenQuietLongEnough en ItsNeverTooLateToDoTheRightThing toevoegde.

1 Xzibit bereid om te bespreken met ViacomCBS

In een gesprek met TMZ over zijn lange tirade tegen ViacomCBS, herhaalde de gastheer van Pimp My Ride dat hij niet genoeg geld had gekregen van het netwerk, ondanks het feit dat het de hele show van zijn rug had gebouwd. Hij beschuldigde het bedrijf er ook van zijn muziek uit de hele Pimp-serie te verwijderen vanwege de gesyndiceerde afleveringen en dvd-boxsets, ondanks een eerdere overeenkomst.

"Ik wist dat ik niet zou gaan, dat ik niet zou kunnen deelnemen aan reclamedollars. Dus het compromis was: 'We gaan je muziek in elke aflevering gebruiken. als de syndicatie begint, krijg je een percentage van alles in de toekomst.' Maar na seizoen één stond er in de kleine lettertjes 'Met mijn naam en gelijkenis'", zei hij."Ik had in geen miljoen jaar gedacht dat ze terug zouden gaan en zo onbeduidend zouden zijn als het bewerken van mijn muziek uit elke aflevering die in syndicatie ging."

Hoewel hij aanvankelijk dreigde met een rechtszaak, vertelde Xzibit TMZ dat hij bereid is om met Viacom over de kwestie te praten. Hij benadrukte ook dat hij het bedrijf respecteert en bereid is in de toekomst opnieuw met hen samen te werken. " Pimp My Ride heeft mijn leven veranderd. Het bracht me echt in de stratosfeer als voor mensen die mijn muziek niet eerder kenden, of mensen voordat ik begon met film en tv. Pimp My Ride was een katalysator voor dat alles," hij gezegd. "Dus ik ben echt trots op wat dat is, maar het is ook een zere plek omdat ik weet dat ik systematisch werd weggesneden uit een heleboel dingen die rechtmatig van mij hadden moeten zijn."

Aanbevolen: