Wie was het rijkste klassieke horroricoon toen ze stierven?

Inhoudsopgave:

Wie was het rijkste klassieke horroricoon toen ze stierven?
Wie was het rijkste klassieke horroricoon toen ze stierven?
Anonim

Horror is een zeer winstgevend genre en het heeft de zakken van veel acteurs gevuld sinds het genre in populariteit steeg dankzij films zoals de monsterfilms die populair werden door Universal Studios en Hammer Productions.

De films gemaakt door deze bedrijven hebben de carrières van mannen als Bela Lugosi (Dracula), Lon Chaney (The Phantom of The Opera) en zijn zoon Lon Chaney Jr. (The Wolfman), Boris Karloff (Frankenstein en The mama), en tal van anderen. Maar heeft elk van deze sterren winst gemaakt? Welnu, sommigen deden en leefden comfortabel totdat ze stierven, en anderen werden, tragisch genoeg, het slachtoffer van echte demonen die veel enger waren dan alles wat ze filmden.

8 Bela Lugosi - $1, 900

Van alle acteurs die horror vertolken, is Lugosi een van de meest iconische als de man die Dracula voor het eerst tot leven bracht. Hij was zo iconisch in de rol dat hij het beeld is dat nog steeds het meest wordt gebruikt wanneer mensen Dracula- of vampierkostuums dragen. Omdat hij zo goed was in Dracula, werd hij het grootste deel van zijn carrière getypeerd als schurken. Hij had ook een ernstig drugsprobleem waardoor hij in 1956 uiteindelijk zou overlijden aan hartfalen. Hij verloor snel geld omdat hij het magere salaris dat hij voor drugs kreeg, gebruikte. Het tragische einde van Lugosi was een belangrijk plotpunt in de Tim Burton en Johnny Depp-film Ed Wood.

7 Lon Cheney Sr - $ 700, 000

Horrorfilms zouden vandaag de dag niet bestaan zonder de innovatieve make-up van stille filmster Lon Cheney Sr, die toen nog maar Lon Cheney heette. Cheney speelde in iconische stille horrorfilms zoals The Phantom Of The Opera, London After Midnight en The Phantom Of The Opera. Cheney deed al zijn eigen make-up en was er zo beroemd om dat hij de bijnaam "The Man Of 1000 Faces" kreeg. Toen hij in 1930 stierf, zou hij $ 700.000 op zijn naam hebben staan, wat vandaag meer dan $ 12 miljoen zou zijn.

6 Peter Lorre - $1,5 miljoen

Hoewel hij geen horror deed voor Universal, was Lorre nog steeds beroemd om verschillende dreigende horrorrollen zoals M, waar hij een kindermoordenaar speelde, en The Beast With Five Fingers. Zijn gemene uiterlijk was zo beroemd dat zijn beeld de inspiratie vormde voor het ontwerp van verschillende gekke wetenschappelijke schurken in de tekenfilms Looney Tunes en Merry Melodies. Lorre had moeite om de horror te doorbreken dankzij typecasting, en tegen het einde van zijn carrière maakte hij B-films voor regisseur Roger Corman.

5 Lon Cheney Jr - $1,5 miljoen

Lon Cheney Jr. wilde aanvankelijk niet in de voetsporen van zijn vader treden in horror, omdat zijn vroege films onder meer bewerkingen van boeken als Of Mice and Men bevatten. Maar hij eindigde met afschuw op het aandringen van producenten die dachten dat hij een bankabele naam had. Net als zijn vader deed Cheney vaak zijn eigen make-up, wat hij van zijn vader had geleerd. Cheney werd in horror gecementeerd dankzij zijn rol in The Wolfman, waarin ook Bela Lugosi te zien was als de weerwolf die hem bijt. Cheney stierf in 1973 met ongeveer $ 1,5 op zijn naam, wat vandaag ongeveer $ 6-7 miljoen zou zijn.

4 Sir Basil Rathbone - Ongeveer $1-5 miljoen

Rathbone speelde geen van de iconische horrormonsters, maar hij was in het populaire vervolg op Frankenstein, Son of Frankenstein, waarin ook het personage Igor, gespeeld door Bela Lugosi, voor het eerst verscheen. Andere horrortitels zijn The Black Sleep, Tales Of Terror en Mad House. Rathbone was meer bekend om zijn terugkerende vertolking van Sherlock Holmes, wat geen horror is, maar moord, spanning en chaos inhoudt. Bronnen zijn het niet eens over hoeveel hij had toen hij stierf, maar gemiddeld genomen is het hoogstwaarschijnlijk dat hij tussen de $ 1 miljoen en $ 5 miljoen had.

3 Vincent-prijs - $ 5 miljoen

Price's eerste horrorrol was in de tweede Invisible Man-film, maar hij werd een horroricoon dankzij films als House Of Wax, The House On Haunted Hill en de Edgar Allen Poe-films die hij met Roger Corman maakte. Price's stem was zo gehecht aan horror dat het werd gebruikt in Scooby-Doo en in het klassieke nummer "Thriller" van Michael Jackson. Price had $ 5 miljoen op zijn naam staan toen hij stierf in 1993, net na het voltooien van zijn laatste film, Edward Scissorhands.

2 Boris Karloff - $20 miljoen

De man die de wereld Frankenstein en The Mummy gaf, had genoeg geld over toen hij in 1969 stierf. Karloff vulde zijn filminkomsten aan met veel voice-over en radiowerk, wat hem een gezond inkomen opleverde. Karloff speelde met bijna elke acteur op deze lijst in verschillende andere horrorfilms naast degene waar hij het meest bekend om was. Hij was in The Black Cat met Bela Lugosi, die ook een beetje een rivaal was. Hij maakte verschillende films met Price en Peter Lorre, dankzij Roger Corman. En natuurlijk werkte hij met Rathbone aan Son Of Frankenstein.

1 Christopher Lee - $ 25 miljoen

De enige andere persoon die Dracula speelt die misschien net zo iconisch is als Bela Lugosi, is Christopher Lee. Lee speelde de vampier voor een reeks films voor het bedrijf Hammer in de jaren zestig en zeventig met Peter Cushing (Star Wars) als zijn aartsvijand, Van Helsing. Lee zou later in zijn carrière ongelooflijke sommen geld verdienen dankzij zijn rollen in franchises als Star Wars en Lord of The Rings. Andere bekende horrorrollen van Lee zijn onder meer The Wicker Man en Sleepy Hollow. Hij stierf in 2015.

Aanbevolen: