10 acteurs die bijna stierven tijdens het filmen

Inhoudsopgave:

10 acteurs die bijna stierven tijdens het filmen
10 acteurs die bijna stierven tijdens het filmen
Anonim

De meeste mensen (die geen acteurs zijn) denken dat acteren een vrij gemakkelijke klus is. In de hogere regionen van het beroep, zoals wanneer je gehecht bent aan een grote franchise zoals de MCU, leer je wat regels, draag je een geweldige garderobe en nemen stuntdubbels het over als de actie te ruw wordt.

Tenminste, dat is wat mensen denken.

De realiteit is dat het een zware baan kan zijn met lange uren, geen werkzekerheid en gevaarlijke situaties die zelfs levens in gevaar kunnen brengen - zoals deze acteurs ontdekten. Soms betekende het verschijnen op de set dat je je leven op het spel zette.

10 Charlize Therons Back Flip ging slecht op de set van 'Aeon Flux'

charlize-theron-in-Aeon-flux
charlize-theron-in-Aeon-flux

De live action-film Aeon Flux (2005) miste de aantrekkingskracht van de geanimeerde inspiratie en verloor geld aan de kassa. Toch gaf Charlize Theron de rol haar alles, en bijna haar leven, door haar eigen stunts te doen. Ongeveer anderhalve week na het filmen deed ze een backflip die fout ging en liep ze een ernstig nekletsel op dat haar voor het leven had kunnen verlammen. Gelukkig herstelde ze na vijf dagen in het ziekenhuis en zes weken fysio genoeg om de shoot af te maken.

9 Michael J. Fox was het slachtoffer van een misgelopen stunt

Michael J Fox in Back to the Future III
Michael J Fox in Back to the Future III

Michael J. Fox had het geluk om het filmen van Back to the Future Part III te overleven, met name die scène waar hij letterlijk aan zijn nek blijft hangen. Acteurs dragen een harnas in dat soort scènes, maar het touw om zijn nek werd te strak en Fox viel zelfs flauw. Fox wordt geciteerd in ScreenRant. "Ik zwaaide een paar seconden bewusteloos aan het einde van het touw voordat Bob Zemeckis, een fan van mij, besefte dat zelfs ik niet zo'n goede acteur was."

8 Aaron Paul ontsnapte ternauwernood aan een vliegende rots tijdens het filmen van 'Breaking Bad'

Aaron Paul en Bryan Cranston op de set
Aaron Paul en Bryan Cranston op de set

Tijdens het eerste seizoen van Breaking Bad, had acteur Aaron Paul een close-up met ernstige verwondingen en mogelijk meer. Aaron Paul beschrijft hoe het gebeurde in het commentaar dat bij de dvd voor seizoen 1 zat. Tijdens het filmen van een scène met Bryan Cranston, om wat voor reden dan ook, vroeg hij de regisseur of hij naar een andere functie mocht verhuizen. Vlak nadat hij dat deed, viel een rots van 40 pond 14 voet van de bovenkant van een camper, precies waar hij net had gestaan.

7 Emily Blunt reed Tom Cruise in een boom en maakte 'Edge Of Tomorrow'

Rand van morgen
Rand van morgen

Co-ster Emily Blunt bekende dat ze bijna verantwoordelijk was voor de ondergang van een van Hollywood's grootste sterren op de set van Edge of Tomorrow. Ze vertelde over de ervaring, die plaatsvond tijdens een achtervolgingsscène die ze in 2014 hadden gefilmd.

“Ik hoor Tom binnensmonds als ik de bocht naar rechts nader en zeg 'Rem, rem, rem. Oh God. Rem, rem, rem. Rem hard af.' Ik liet het te laat, en reed ons in een boom. Ik heb Tom Cruise bijna vermoord.'

6 Jason Statham moest van een vrachtwagen springen tijdens het filmen van 'Expendables 3'

Jason-Statham-as-Lee-Christmas-in-Expendables-3-via-Screen-Rant
Jason-Statham-as-Lee-Christmas-in-Expendables-3-via-Screen-Rant

Sylvester Stallone's met testosteron gevoede Expendables 3 was aan het filmen in Bulgarije toen Jason Statham een smal penseel had met echt gevaar. Sylvester Stallone wordt geciteerd in The Independent. "Hij was een testrit aan het maken met een vrachtwagen van drie ton en de remmen waren op", legde hij uit. Toen de vrachtwagen 60 voet in de Zwarte Zee stortte, sprong Statham eruit. Zoals Stallone uitlegde, werden alle acteurs, om het nog ingewikkelder te maken, gebukt onder zware laarzen en geweerriemen. “We zouden zijn verdronken. Maar omdat Jason een duiker van olympische kwaliteit is, is hij eruit gekomen.”

5 Daniel Day-Lewis ging volledige methode voor 'Gangs Of New York'

Daniel-Day-Lewis-Gangs-of-New-York
Daniel-Day-Lewis-Gangs-of-New-York

Er is een reden waarom de gemiddelde levensduur in de 19e-eeuwse Verenigde Staten iets minder dan 40 jaar oud was. Er waren slechte leef- en sanitaire omstandigheden en gezondheidszorg was een wisselvallig voorstel. Toen acteur Daniel Day-Lewis speelde in Gangs of New York, dat zich afspeelt in 1863, betekende zijn strikte naleving van de method-acting-principes dat hij alleen de kleding van die periode zou dragen, wat ertoe leidde dat hij een longontsteking kreeg. Hij weigerde er zelfs moderne medicijnen voor te nemen, totdat artsen hem uitlegden dat hij zijn leven kon verliezen.

4 Jennifer Lawrence stikte bijna op de set van 'The Hunger Games'

Jennifer Lawrence als Katniss Everdeen die een boog schiet in 'Hunger Games&39
Jennifer Lawrence als Katniss Everdeen die een boog schiet in 'Hunger Games&39

Tijdens de productie van de tweedelige finale van Hunger Games: Mockingjay, filmde Jennifer Lawrence de scène waarin ze de opstand door een lange tunnel leidt. Terwijl ze dat doet, ontstaat er plotseling een rookwolk.

Tijdens het filmen van de scène brak een van de mistmachines en begon zoveel rook uit te spugen dat niemand Jennifer meer kon zien. Jennifer en de andere acteurs in de scène hoestten en stikten, en stikten bijna in de dichte rookwolk voordat het team besefte wat er mis was gegaan en ze allemaal eruit kregen.

3 Martin Sheen moest door de straat kruipen om hulp te krijgen bij het maken van 'Apocalypse Now'

Martin Sheen in Apocalypse Now
Martin Sheen in Apocalypse Now

Het filmen van de baanbrekende film Apocalypse Now is zelf legendarisch geworden, van de hevige feesten tot lijken die op de set worden gevonden en botsingen tussen de sterren. Martin Sheen was pas halverwege de dertig toen hij meedeed aan de productiefilms in de Filippijnen. Zijn constante drank- en drugsgebruik leidde tot een hartaanval. Om 2 uur 's nachts moest hij de snelweg af kruipen om hulp te halen, volgens de documentaire Hearts of Darkness. Het was zo ernstig dat hij de laatste sacramenten kreeg van een priester.

2 Dylan O'Brien's verwondingen op 'Maze Runner: The Death Cure' vertraagde release voor een jaar

Dylan OBrien Maze Runner Death Cure
Dylan OBrien Maze Runner Death Cure

Tijdens het filmen van een actiescène voor Maze Runner: The Death Cure in 2016 werd ster Dylan O'Brien met geweld uit een rijdend voertuig gegooid en vervolgens geraakt door een ander. Hij liep een aantal ernstige verwondingen op, waaronder een hersenschudding, een gezichtsfractuur en hersentrauma. De productie van de film werd bijna een jaar stilgelegd omdat hij langzaam herstelde, inclusief reconstructieve chirurgie. "Ik had een moeilijke en lange weg terug, waarschijnlijk meer dan mensen beseffen", vertelde hij aan Deadline Hollywood.

1 Uma Thurman werd gered door Pierce Brosnan ‎Filming van 'Percy Jackson'

Uma Thurman als Medusa
Uma Thurman als Medusa

Uma Thurman's rol in Percy Jackson: The Lightning Thief is kort maar oh zo gedenkwaardig. Ze maakt een onvergetelijke Medusa met slangenhaar. De rol had Uma echter haar leven kunnen kosten. Terwijl ze haar scènes aan het filmen was, vergat een bemanningslid een van de busjes die ze gebruikten op de parkeerrem te zetten. Het begon recht op Uma af te draaien, die het niet door had. Gelukkig was Pierce Brosnan er om een 007-beweging uit te voeren, in het busje te springen en het te stoppen voordat het haar bereikte.

Aanbevolen: