Hoeveel was horroricoon Boris Karloff waard toen hij stierf?

Inhoudsopgave:

Hoeveel was horroricoon Boris Karloff waard toen hij stierf?
Hoeveel was horroricoon Boris Karloff waard toen hij stierf?
Anonim

Weinig horrormonsters zijn zo iconisch als de wandelende stapel met verzonken gezichten die het monster van Frankenstein was. De klassieke roman van Mary Shelly evolueerde in het vroege Hollywood tot een grote horrorfranchise en het monster werd onmiddellijk een van Universal's meest succesvolle horrorfranchises, samen met The Invisible Man, The Wolf Man en The Creature From The Black Lagoon.

Het beeld van het monster waar mensen het meest bekend mee zijn, is dat van de originele Universal-serie, en de man die het personage tot leven bracht, was Boris Karloff. Karloff hield niets achter tijdens het spelen van het monster, hij haalde zelfs zijn tandheelkundige implantaten uit om het monster zijn beroemde verzonken wang te geven. In zijn latere jaren zou Karloffs carrière een aantal ups en downs hebben, maar uiteindelijk is Boris Karloff een icoon van horror die het verdient om erkend te worden voor de rol die hij heeft gemaakt tot de legende die het tot op de dag van vandaag is.

7 Boris Karloff begon in theater en stille film

Karloff werd geboren in Londen in 1887, in 1909 vertrok hij naar Noord-Amerika om de VS en Canada te verkennen, en acteren was verre van zijn gedachten. Hij deed oorspronkelijk allerlei klusjes, meestal handenarbeid, terwijl hij over het continent dreef. Uiteindelijk merkte hij dat hij acteerde in het theater en in 1911 begon hij te touren met de Jeanne Russell Theatre Company. Maar zelfs met zijn nieuwe acteercarrière merkte hij dat hij nog steeds handenarbeid deed om de eindjes aan elkaar te knopen. Maar Karloff bereikte al snel Hollywood en begon te werken in stomme films. Zijn eerste rol was in een film met de titel The Lightning Raider, maar alleen onvolledige fragmenten van de film zijn bewaard gebleven in de Library of Congress. Zijn eerste hoofdrol was in The Hope Diamond Mystery uit 1920.

6 Boris Karloff bracht Frankenstein tot leven en werd een icoon

In de jaren twintig maakte Karloff verschillende films en vaak speelde hij niet-blanke personages (zoals Aziatische of Arabische personages), vooral vanwege zijn donkere haar en ogen. Hij maakte 80 films voor een toevallige ontmoeting met een ander horroricoon, Lon Chaney Sr. (AKA The Man With 1, 000 Faces), inspireerde de acteur om meer horrorrollen na te jagen omdat het genre snel aan populariteit won. In 1931 werd Karloff gecast als het monster van Frankenstein, en de rest is geschiedenis.

5 Boris Karloff speelde in talloze andere horrorfilms

Karloff speelde gedurende zijn carrière in meer dan 200 films, zijn laatste film werd uitgebracht in 1971. Na het succes van de eerste Frankenstein speelde hij in horror- en suspensefilms zoals The Ghoul, The Mask of Fu Manchu en Night Wereld. Maar hij zou naast Frankenstein ook nog een ander Universal horror-icoon tot leven brengen, door de kwaadaardige Imhotep te spelen in The Mummy in 1932. Hij zou nog twee keer het monster van Frankenstein spelen, in Bride of Frankenstein en Son of Frankenstein. In House of Frankenstein speelde hij de gekke dokter in plaats van het monster.

4 Boris Karloff werkte met andere horroriconen

Karloff had een nauwe werkrelatie met Bela Lugosi, die de vampier speelde in Dracula. De twee begonnen samen te werken in The Black Cat, een film die na de release werd gecensureerd vanwege de verontrustende inhoud. Ze waren ook een partnerschap aangegaan in The Gift of Gab and Son of Frankenstein, waar Lugosi de eerste versie op het scherm speelde van Igor, de demente assistent van Dr. Frankenstein. In zijn latere jaren, toen hij samenwerkte met B-filmmagnaat Roger Corman, zou hij optreden tegenover Vincent Price en Peter Lorre.

3 Het graf van Boris Karloff is erg bescheiden

Karloff stierf in 1969 nadat hij bronchitis had opgelopen en zijn laatste film zou pas 2 jaar na zijn dood worden uitgebracht. Hoewel de man de live-action versie van een van de meest iconische personages in de geschiedenis van literatuur en film creëerde, is de laatste rustplaats van de man ongelooflijk bescheiden. Karloff's lichaam werd gecremeerd en zijn as begraven onder een kleine boom in zijn woonplaats in Londen, Engeland. Op een klein bordje van amper enkele centimeters breed staat de tekst 'In Memory of Boris Karloff'. Deze bescheiden marker is alles wat er bestaat om de laatste rustplaats te markeren van de man die horror heeft gemaakt tot het genre dat het nu is.

2 Boris Karloff had een hart van goud

Maak je klaar om te huilen. Karloff was een ongelooflijk liefdadige man en hij hield van kinderen. Elk jaar, tijdens de kerstperiode, verkleedde Karloff zich als kerstman en deelde hij cadeautjes uit aan kinderen in een ziekenhuis in B altimore. Ja, dat deed hij echt. Wij huilen niet, jij huilt!

1 Boris Karloff was $20 miljoen waard toen hij stierf

Naast zijn werk op het podium en op het scherm, deed Karloff ook verschillende radioseries en had hij zelfs zijn eigen radioprogramma in de jaren veertig. Hij ploeterde in een paar boeken, meestal horrorbloemlezingen, met collega-horroricoon Sir Basil Rathbone, ook bekend als Sherlock Holmes. Karloff is een klassiek Hollywood-verhaal van vodden naar rijkdom. De man die begon als handarbeider werd een icoon dat tot op de dag van vandaag en nog vele jaren wordt aanbeden door horrorfans. Toen hij slaagde, had Karloff $20 miljoen op zijn naam staan.

Aanbevolen: