Hoeveel was horroricoon Vincent Price waard toen hij stierf?

Inhoudsopgave:

Hoeveel was horroricoon Vincent Price waard toen hij stierf?
Hoeveel was horroricoon Vincent Price waard toen hij stierf?
Anonim

Als je de naam niet kent, ken je zijn stem waarschijnlijk van de eary outro van Michael Jackson's klassieker 'Thriller'. "De duisternis v alt over het land Het middernachtelijk uur is nabij Wezens kruipen op zoek naar bloed Om jullie buurt te terroriseren En wie gevonden zal worden Zonder de ziel om naar beneden te gaan Moet standhouden en de honden van de hel onder ogen zien En rotten in de schil van een lijk"

Dit zijn de woorden van Vincent Price, een man wiens naam en gezicht net zo synoniem zijn met horror als Boris Karloff (Frankenstein), Bela Legosi (Dracula) en Lon Chaney Jr (The Wolf Man). Hoewel Price enige bedenkingen had bij het typecasten in het genre, omarmde hij zijn plek uiteindelijk als een symbool van terreur, hoewel hij volgens zijn tijdgenoten eigenlijk geweldig was om mee samen te werken. Wat is het verhaal van Vincent Price, en hoeveel verdiende zijn horrorcarrière hem gedurende zijn leven?

8 Vincent Price begon als acteur

Vincent Price werd geboren in St. Louis Missouri in een rijke familie. Hij begon in de jaren dertig met toneelspelen en trad in 1935 toe tot het Mercury Theatre van Orson Welles. Kort nadat hij in 1938 in film begon te acteren, begon hij in 1944 de aandacht van Hollywood te trekken na zijn optreden in de klassieke noir Laura. Zijn eerste horrorrol kwam in 1939 toen hij voor het eerst tegenover Boris Karloff speelde in Tower of London. Een jaar later kreeg hij zijn eerste iconische horrorrol in The Invisible Man Returns, het vervolg op de klassieker van Claude Raines. Price zou blijven werken als acteur, voornamelijk voor noir-films. Pas in 1953 begon zijn erfenis als horroricoon.

7 Hij werd een horroricoon dankzij 'House of Wax'

In 1953 speelde Price in de remake van House of Wax, door velen algemeen beschouwd als net zo goed, zo niet beter, dan het origineel uit 1933. Vanaf dat moment zou Price zeker elke horrorrol krijgen waarvoor hij auditie deed, omdat zijn intimiderende lengte, diepe maar rustige stem en zijn beroemde snor hem allemaal perfect maakten voor het genre. Price deed meer dan horror, hij had zelfs een rol in de Charlton Heston-klassieker The Ten Commandments in 1956, maar na House of Wax zou horror het genre van Price worden.

6 Vincent Price speelde in talloze horrorklassiekers

De lijst met horrorfilms waarin de prijs voorkomt, is uitgebreid en zelfs als we ons alleen concentreren op de iconische rollen, zouden we nog steeds een heel boek over zijn carrière kunnen schrijven. Om er een paar te noemen, hij was in The Fly, Return of the Fly, House on Haunted Hill, The Tingler, The Last Man on Earth (die later opnieuw werd gemaakt met Will Smith als I Am Legend), Witchmaster General en Theatre of Blood. Voordat hij iconisch gehecht was geraakt aan het genre, hernam Price ook zijn rol als The Invisible Man voor een cameo in Abbott en Costello Meet Frankenstein.

5 Vincent Price maakte zich vroeger zorgen over typecasting

Opgemerkt moet worden dat Vincent Price niet altijd enthousiast was om alleen gehecht te raken aan het horrorgenre. In het begin aarzelde hij nogal om in het genre te blijven werken omdat hij niet getypecast wilde worden, en hij genoot liever van zijn tijd als acteur. Maar uiteindelijk accepteerde Price zijn lot volgens zijn dochter en biograaf, en vestigde hij zich in de rol van de stem van horror. Hij begon er al snel van te genieten en omarmde zijn positie als de man met de stem die terreur verpersoonlijkte.

4 Hij werkte nauw samen met regisseur Roger Corman

Tijdens Price's uitgebreide horrorwerk moet zijn nauwe samenwerking met regisseur en producer Roger Corman worden aangepakt. Corman is een van de beroemdste b-filmiconen die ooit heeft geleefd, en hij heeft meer dan 200 sciencefiction- en horrorfilms gemaakt. Onder hen zijn de originele Little Shop of Horrors, Bucket of Blood en The Undead, maar volgens zijn autobiografie is Corman het meest trots op zijn reeks films waarin het werk van Edgar Allen Poe is aangepast, waarvan de meeste met Vincent Price als ofwel de held of tegenstander. Price was in Corman's bewerking van The Fall of The House of Usher, The Raven (waarin ook Boris Karloff en een ander horroricoon, Peter Lorre) te zien waren, The Pit and The Pendulum en The Mask of The Red Death.

3 Vincent Price deed veel televisie, waaronder 'Scooby-Doo'

Prijzenlijst met televisierollen is even indrukwekkend als zijn films. Price omarmde zijn enge imago zowel in serieuze rollen als in komedies. Hij verscheen in The Red Skelton Show, Daniel Boone, F Troop, Get Smart, The Man from U. N. C. L. E, en hij had een terugkerende rol als de gemene Egghead in Adam West's Batman. Price, wiens roem vooral te danken is aan zijn beklijvende stem, deed ook voice-acting. We noemden al zijn iconische rol in Michael Jackson's Thriller, maar Price leende zijn talenten ook uit aan radioprogramma's, zoals Suspense en Escape. Hij maakte echter ook dingen voor de kinderen, tegen het einde van zijn leven amuseerde hij kinderen in 1989 toen hij samen met ieders favoriete mysterie-oplossende tekenfilmhond Scooby-Doo speelde in The 13 Ghosts of Scooby-Doo. Hij speelde ook de spiegel van de boze koningin in de Sneeuwwitje-aflevering van Shelley Duvall's Sprookjestheater.

2 Zijn laatste film was 'Edward Scissorhands'

Hoewel een paar films waarin hij een cameo had, postuum werden uitgebracht, kwam Price's laatste grote filmrol in 1990, toen hij een ondersteunende rol had in Tim Burton's klassieker Edward Scissorhands. Price speelt de schepper, de man die Edward Scissorhands bouwt maar op tragische wijze sterft voordat hij de kans krijgt om zijn creatie echte mensenhanden te geven. Helaas speelde hij het personage met een afnemende gezondheid zo goed omdat zijn eigen gezondheid niet geweldig was. Price stierf drie jaar later in 1993.

1 Vincent Price was meer dan alleen de stem van horror

Het meest iconische gezicht en de stem van horror van de 20e eeuw was echt een man met diepte. Hij was niet alleen een groot acteur en de personificatie van een genre, maar hij was ook een fervent kunstverzamelaar, een schrijver en een fijnproever die verschillende kookboeken schreef, en een pleitbezorger voor gerechtigheid. Hoewel hij niet openlijk politiek was, stond Price op een "grijze lijst" (wat betekent dat hij niet op de zwarte lijst stond maar ook in de gaten werd gehouden) omdat hij zich uitsprak tegen de McCarthyistische aanvallen op linkse Hollywood-acteurs. Hij steunde ook zijn dochter toen ze als lesbienne uit de kast kwam en verzette zich publiekelijk tegen de anti-homo-kruistochten van de beroemde homofobe Anita Bryant. Hij was echt een welwillende en indrukwekkende man. Toen hij stierf, was Price ongeveer $ 5 miljoen waard.

Aanbevolen: