De echte reden waarom Paul Sorvino bijna stopte met Goodfellas

Inhoudsopgave:

De echte reden waarom Paul Sorvino bijna stopte met Goodfellas
De echte reden waarom Paul Sorvino bijna stopte met Goodfellas
Anonim

De familie Goodfellas is in 2022 opnieuw getroffen door een sterfgeval. In mei verloren ze hun legendarische antiheld Ray Liotta, die op gedenkwaardige wijze de beruchte gangster en FBI-informant Henry Hill portretteerde.

Terwijl zowel de fans als de crew en cast van de klassieke Martin Scorsese-foto de realiteit van dat verlies blijven verwerken, werden ze getroffen door het nieuws dat Paul Sorvino - een andere ster van de film - was overleden in Jacksonville, Florida.

Het droevige nieuws werd aangekondigd door de oudste dochter van Sorvino, Mira. In een bericht op haar Twitter-account schreef de actrice: 'Mijn vader de grote Paul Sorvino is overleden. Mijn hart is uit elkaar gescheurd - een leven van liefde en vreugde en wijsheid met hem is voorbij. Hij was de meest fantastische vader. Ik hou zoveel van hem. Ik stuur je liefde in de sterren, papa terwijl je opstijgt.'

In Goodfellas speelde Sorvino een gangster genaamd Paul Cicero, die ook was gebaseerd op een echt personage, bekend als Paul Vario.

Zoals met de meeste van zijn collega's in de film, zou het personage een van de meest iconische van zijn carrière worden. De dingen zouden echter zo anders zijn geweest, aangezien hij heel dicht bij het verlaten van de rol kwam.

Wie zat er nog meer in de cast van 'Goodfellas'?

Voordat Martin Scorsese besloot aan Goodfellas te werken, had hij genoeg van het maken van gangsterfilms. Dat was totdat hij Nicholas Pileggi's non-fictie roman Wiseguy las, en hij veranderde van gedachten.

Een online synopsis van de film beschrijft het als het verhaal van 'Een jonge man [die] opgroeit in de maffia en heel hard werkt om zichzelf door de rangen te schoppen. Hij geniet van zijn leven van geld en luxe, maar is zich niet bewust van de gruwel die hij veroorzaakt. Een drugsverslaving en een paar fouten ontrafelen uiteindelijk zijn klim naar de top.’

De jonge man waarnaar hier wordt verwezen, is natuurlijk Henry Hill, het personage dat wordt gespeeld door Ray Liotta. Robert De Niro was een andere hoofdrolspeler in de film, aangezien hij een maffiabaas genaamd James Conway speelde. Net als het personage van Sorvino droeg degene die door De Niro werd afgebeeld een fictieve naam, maar werd geïnspireerd door een echte gangster die bekend staat als Jimmy Burke.

Joe Pesci speelde Tommy DeVito, hoewel zijn weergave van de echte versie Thomas DeSimone niet helemaal accuraat was.

Paul Sorvino worstelde met de dualiteit van zijn karakter in 'Goodfellas'

Lorraine Bracco, Frank Sivero en Frank Vincent zijn onder andere sterren die ook deel uitmaakten van de cast van Goodfellas. De moeder van Martin Scorsese, Catherine, had ook een cameo-rol, net als Samuel L. Jackson en Isiah Whitlock Jr., zij het lang voor het soort high-profile dat ze tegenwoordig in Hollywood genieten.

Paul Sorvino was uitstekend als Paul Cicero, maar hij liep bijna weg van de rol voordat hij zelfs maar was begonnen. De acteur onthulde dit tijdens een paneldiscussie met Jon Stewart op het Tribeca Film Festival 2015.

"Ik stopte na bijna vier weken en we zouden drie dagen later beginnen en ik belde mijn manager en zei: 'Haal me hieruit, ik kan het niet'", vertelde Sorvino aan Stewart. Vervolgens legde hij zijn redenering achter het gevoel van die tijd uit en uitte hij de worsteling die hij met zijn karakter had.

"De echte moeilijkheid daar was het innerlijke leven… die vreemde splitsing van karakter," legde Sorvino uit. "Als ze thuis zijn, zijn het familiemensen. Als ze weg zijn, schieten ze mensen neer."

Wat heeft Paul Sorvino nog meer gezegd over zijn rol in 'Goodfellas'?

De gevoelens die Paul Sorvino uitte op het 14e jaarlijkse Tribeca Film Festival in 2015 kwamen overeen met zijn opmerkingen over zijn personage in Goodfellas door de jaren heen. Zo haalde hij in oktober 1990 herinneringen op aan de rol in een interview met The New York Times.

“Wat betreft het tonen van een Italiaans-Amerikaan uit Brooklyn's spraak en maniertjes, dat is niet moeilijk. Dat is wat ik ben', zei Sorvino. Het moeilijkste was de gewelddadige kant van Paul Cicero, waarvan hij toegaf dat hij erg verwijderd was van wie hij was als persoon.

“Wat ik niet wist, en waarvan ik niet zeker wist of ik het zou vinden, was die kern van kou en absolute hardheid die tegengesteld is aan mijn aard, behalve wanneer mijn familie wordt bedreigd,” vervolgde hij.

Sorvino dacht aanvankelijk dat hij die kant van het personage nooit zou kunnen aanboren, en dat was de reden achter zijn idee om te stoppen. Toen alles echter klikte, was zelfs hij verrast.

"Het duurde twee maanden en ik had nooit gedacht dat ik het zou krijgen", zei hij. "[Maar] op een dag passeerde ik een spiegel en schrok mezelf."

Aanbevolen: