Dit is de echte reden waarom Frankie Muniz stopte met racen

Inhoudsopgave:

Dit is de echte reden waarom Frankie Muniz stopte met racen
Dit is de echte reden waarom Frankie Muniz stopte met racen
Anonim

In het begin van de jaren 2000 schokte Frankie Muniz fans toen hij aankondigde dat hij zou stoppen met acteren om zijn andere passies na te jagen. In die tijd leek het erop dat de acteur voorbestemd was om de volgende grote Hollywood-ster te worden. Muniz besloot echter plotseling een andere weg in te slaan. In plaats van voor de camera's te blijven, koos hij ervoor om achter het stuur te gaan zitten.

Muniz werd beroemd na het bemachtigen van de titelrol in de met een Emmy bekroonde familiekomedie Malcolm in the Middle (de producenten dachten dat de hoofdrolspeler jonger moest zijn, maar ze veranderden van gedachten nadat ze Muniz-auditie hadden gezien). Kort daarna nam de acteur ook verschillende andere film- en tv-projecten op zich. Op het hoogtepunt van zijn carrière overwoog Muniz echter om van versnelling te veranderen en werd hij een professionele coureur. En hoewel het leek alsof hij het naar zijn zin had op het circuit, realiseerde de acteur zich al snel dat hij niet langer kon racen.

Frankie Muniz besloot te racen na jarenlang acteren

Het grootste deel van zijn leven was Muniz een werkende man. Als acteur begon hij eind jaren 90 rollen te boeken. Gedurende zijn vroege jaren verscheen Muniz in films als It Had to Be You, Dr. Dolittle 2, Big Fat Liar en Stayed Alive. Hij speelde zelfs de hoofdrol in de films van Agent Cody Banks. Rond dezelfde tijd speelde Muniz ook in Malcolm in the Middle. De show zou zeven seizoenen duren. Tegen de tijd dat het ingepakt was, wist Muniz dat hij een verandering in tempo wilde.

“Ik heb de afgelopen acht jaar een ongelooflijke tijd gehad als acteur”, vertelde de acteur aan Autosport. “Ik heb sinds mijn twaalfde weinig anders gedaan dan werken en met een passie voor snelle auto’s is professioneel raceautorijden iets waar ik heel enthousiast over ben. In 2006 werd bekend dat Muniz een tweejarig contract had getekend met Champ Car-team Jensen Motorsport. De acteur was ook gepland om te racen in het Formula BMW USA Championship van het jaar, aangezien hij hoopte het jaar daarop af te studeren aan de Champ Car Atlantic. Muniz droomde er zelfs van om deel te nemen aan de Champ Car World Series of Formula One.

Muniz tekende bij Jensen Motorsport na het winnen van Toyota's Pro-Celebrity-race vorig jaar. En het lijkt erop dat de prestatie goed genoeg was om indruk te maken op het team. "Frankie heeft buitengewoon goed gepresteerd tijdens de tests voorafgaand aan het seizoen", merkte Eric Jensen, de baas van het team, zelfs op. "Hij leert snel de vele vaardigheden die nodig zijn om een competitieve professionele autocoureur te zijn."

Uiteindelijk zou Muniz tot 2011 racen. Gedurende zijn racecarrière zou de acteur aan maar liefst 53 races deelnemen. Hij zou ook vier podiumplaatsen behalen, hoewel Muniz nooit één race won.

Hier is waarom Frankie Muniz stopte met racen

Muniz heeft misschien van racen genoten, maar hij kwam er al snel achter dat de sport een van de gevaarlijkste is die er is. In feite kreeg hij een ongeval waardoor hij ernstig gewond raakte. "Ik had een crash en brak mijn rug en verwondde mijn handen en ribben", onthulde Muniz later tijdens zijn deelname aan Dancing with the Stars. En hoewel het sinds de crash beter met hem ging, blijven de verwondingen zijn gezondheid aantasten.

“Ik denk dat we het elke dag over mijn verwondingen hebben omdat ik een krakend, oud lichaam heb. Ik ben 31, maar heb het gevoel dat ik het krakende, oude lichaam van een 71-jarige heb', gaf Muniz toe. "Ik heb in Indy-auto's gereden, ik heb elke sport gespeeld, ik beschouw mezelf als een behoorlijk atletisch persoon, maar ik heb zo'n pijn. Ik ben zo dood.” Tegelijkertijd onthulde Muniz ook aan Time dat hij een "redelijk aantal mini-slagen" heeft gehad. Eentje deed zich zelfs voor terwijl hij op zijn motor reed. Toen dit gebeurde, verloor hij zijn visie in één. Muniz herinnerde zich ook dat hij problemen had met spreken. "Ik kon geen woorden zeggen", zei hij tijdens Good Morning America."Ik dacht dat ik ze zei!"

Sinds hij stopte met racen, acteert Frankie Muniz weer

Het lijkt erop dat Muniz geen tijd verspilde aan acteren nadat hij de beslissing had genomen om te stoppen met racen. In 2012 verscheen hij zelfs in series als Last Man Standing en Don't Trust the B ---- in Apartment 23. Slechts een jaar later speelde Muniz ook in Sharknado 3: Oh Hell No! en nog een dag in het paradijs.

Meer recentelijk sprak Muniz ook als zichzelf in de DC-serie Harley Quinn. Tegelijkertijd verscheen hij ook kort in het voor een Emmy genomineerde misdaaddrama The Rookie. Hierna zal Muniz de hoofdrol spelen in de komende Western Hot Bath an' a Stiff Drink 2.

Muniz racet tegenwoordig misschien niet meer, maar hij heeft geen spijt, niet wanneer hij een liefhebbende vrouw heeft, Paige Price, en een zoon die het paar eerder dit jaar verwelkomde. "Ik heb het geluk gehad om al mijn droombanen te doen die ik ooit heb gewild", vertelde de acteur aan People in een ander interview.“Acteur, autocoureur, drummer. Ik moet al deze geweldige dingen doen en dat is omdat ik drive heb.”

Aanbevolen: