Jordan Peele onthult de echte reden waarom hij stopte met acteren om regisseur te worden

Jordan Peele onthult de echte reden waarom hij stopte met acteren om regisseur te worden
Jordan Peele onthult de echte reden waarom hij stopte met acteren om regisseur te worden
Anonim

Tegenwoordig staat Jorden Peele vooral bekend om het opnieuw uitvinden van het horrorgenre met zijn blockbuster, veelgeprezen films Get Out and Us.

Nu een Oscar-winnende regisseur, kondigde Peele aan dat hij voorgoed stopt met acteren. Hij gaf een humoristische uitleg, evenals een bekende, waarom hij het niet leuk vindt om zichzelf op het scherm te zien acteren.

“Ik kijk graag naar mijn films. Ik kan de films die ik regisseer bekijken [maar] mij zien optreden voelt gewoon als… een slecht soort masturbatie. Het is masturbatie waar je niet van geniet. Ik heb het gevoel dat ik zoveel moet doen en het is een geweldig gevoel', vertelde Peele aan The Hollywood Reporter.

“Als ik denk aan die geweldige momenten waarop je je koestert in iets dat je zei, voelt dat grappig. Als ik aan dat alles denk, denk ik dat ik genoeg heb, voegde hij eraan toe.

Voordat Peele zijn regiedebuut maakte, begon hij zijn carrière als acteur en verscheen hij in MadTV-schetsen, en later in de comedyshow Key & Peele op Comedy Central, die hij creëerde met zijn oude vriend Keegan Michael Key. De show werd vaak geprezen als een moderne versie van Chappelle's Show.

Hoewel Peele van acteren houdt, heeft hij altijd de wens gehad om verhalen te vertellen via films. Nadat zijn eerste speelfilm Get Out werd geprezen om zijn artistieke leiding, bleef Peele acteren in een reeks voice-overrollen.

In 2018 vertelde hij over het aanbod dat hij kreeg voor een rol in The Emoji Movie. Peele legde uit waarom dat aanbod hem motiveerde om te stoppen met acteren.

“Ik kreeg de rol van Poop aangeboden. Dit is waar. Ik zou dit niet verzinnen", zei hij."Hij belde zijn manager de volgende dag om te vragen hoeveel hem werd aangeboden voor de rol, maar [Mijn manager] zei: 'Ze hebben het al aan Sir Patrick Stewart gegeven.' Ik had zoiets van, 'Fck dit.'”

Sinds The Emoji Movie heeft Peele zijn acteerwortels niet helemaal verlaten. Hij is verschenen in Big Mouth, The Twilight Zone en Toy Story 4.

Toch is Peele's stijl van regisseren zo uniek dat iedereen kan zien dat hij een onmiskenbare liefde heeft voor het maken van films. Peele legde verder uit dat het zijn van een regisseur hem meer voldoening heeft gegeven dan acteren ooit zou kunnen.

"Ik wist dat ik een film voor ons aan het maken was. Ik wist dat ik een film voor mezelf aan het maken was die zich niet vertegenwoordigd voelde in het [horror]-genre en voor iedereen," zei hij.

“Voor alle zwarte mensen die naar het scherm schreeuwen: 'Heb een beetje verstand, ga verdomme het huis uit, haal een paar zwarte mensen hier zodat iemand het juiste kan doen,'" hij voortgezet. “Toen dat raak was en ik dat voelde, was het gewoon extreme warmte. Al het andere daarna was alleen maar jus."

Peele werkt momenteel aan een andere horrorfilm, die in 2022 in de bioscoop zal verschijnen, evenals een remake van Wes Cravens T he People Under The Stairs. De titel en castdetails zijn voor geen van beide films vrijgegeven.

Aanbevolen: