Tom Holland's meest succesvolle films, gerangschikt op box office-inkomsten

Inhoudsopgave:

Tom Holland's meest succesvolle films, gerangschikt op box office-inkomsten
Tom Holland's meest succesvolle films, gerangschikt op box office-inkomsten
Anonim

Sinds hij de eerste Spider-Man is die het Marvel Cinematic Universe betreedt, is Tom Holland uitgegroeid tot een beroemdheid, zowel bij fans als bij castingagenten. Sindsdien heeft hij in veel grote blockbusters gestaan. Hij heeft zich de laatste tijd zelfs verdiept in de wereld van streamingdiensten, met in de hoofdrol Apple TV's Cherry en Netflix's The Devil All the Time. Hij heeft veel aandacht gekregen voor zijn rollen en wordt in de nabije toekomst een van Hollywood's it-boys. Hij zal zelfs de iconische rol van Peter Parker blijven spelen in een derde solofilm (die in november 2021 wordt uitgebracht). Hij heeft ook de rol van Nathan Drake gepakt in de langverwachte aanpassing van de videogame Uncharted.

Maar alleen omdat de meeste Nederlandse projecten grote kaskrakers zijn, betekent niet dat ze allemaal hetzelfde scoren. Ze maakten allemaal een serieuze moolah, maar sommigen maakten net iets meer dan anderen. Hier zijn elf van Tom Holland's beste projecten (tot nu toe) gerangschikt op box office-inkomsten.

11 'Chaos Lopen' - $ 25,4 miljoen

Een van de twee enige box office-bommen op de lijst, Chaos Walking is een van de meest recente rollen van Nederland. Samen met Holland spelen Daisy Ridley, Mads Mikkelsen, Demian Bichir en Nick Jonas de hoofdrol. Deze film, gebaseerd op de gelijknamige trilogie, is bedoeld als een bewerking van het eerste boek van Patrick Ness. Helaas verloor deze film, ondanks dat hij jaren in de maak was, geld omdat hij wereldwijd $ 25 miljoen opbracht tegen een budget van $ 100 miljoen. En hoewel Hollands vertolking door critici werd geprezen, hoeven fans niet snel een vervolg te verwachten.

10 'In het hart van de zee' - $ 93,9 miljoen

Nog een filmflop, deze film is ook gebaseerd op een non-fictieroman (met dezelfde naam). Een verhaal over een zinkend schip dat de grote Moby Dick inspireerde, deze film was helemaal klaar om een grote kaskraker te worden. Het speelde zelfs Chris Hemsworth (jaren voordat de twee zich op superheldenmanier zouden herenigen in de MCU), Benjamin Walker, Cillian Murphy en Ben Whishaw. Maar ondanks het ontvangen van gemengde recensies, bracht de film slechts $ 93 miljoen op tegen een budget van $ 100 miljoen, wat met verlies binnenkwam.

9 'Voorwaarts' - $ 141,9 miljoen

Een van de weinige keren dat Nederland in de wereld van animatie dook, speelde hij in dit Pixar-project over twee elfenbroers die op avontuur gaan om hun vader weer tot leven te brengen. Deze film, die tegenover een andere mede-Avenger Chris Pratt speelde, werd geprezen om zijn visuals en hartverscheurende plot. De film bracht $ 141,9 miljoen op, maar omdat hij begin 2020 werd uitgebracht (met de sluiting van theaters vanwege COVIF), waren de cijfers niet zo groot als ze hadden kunnen zijn. Maar goed dat de film ook succes vond op de streamingdienst Disney+.

8 'Spies In Disguise' - $ 171.6 miljoen

Hollands introductie in het grote stemacteren, Tom speelde een jonge wetenschapper die per ongeluk een internationale spion in een duif verandert. Spies in Disguise had een met sterren bezaaide cast, waarbij de hoofdrolspeler werd gespeeld door de hilarische Will Smith. De rest van de cast bestond uit Ben Mendelsohn, Rashida Jones, Reba McEntire, Karen GIllian en zelfs een optreden van DJ Kaled. Ondanks wat haat voor de trailer (zoals sommigen dachten dat het er te simplistisch uitzag), kreeg de film over het algemeen gunstige recensies. De film, uitgebracht in december 2019, bracht $ 171 miljoen dollar op.

7 'The Impossible' - $ 198,1 miljoen

Na enige tijd op het podium van Londen te hebben doorgebracht, werd deze film Tom Hollands debuut op het grote scherm. Hij speelde de 12-jarige Lucas in deze Spaanse overlevingsfilm over een familie die elkaar vindt in de nasleep van een tsunami (gebaseerd op de daadwerkelijke tsunami in de Indische Oceaan in 2004). Deze film werd geprezen door zowel fans als echte overlevenden, vanwege de nauwkeurigheid en hartverscheurende uitvoeringen. The Impossible bracht wereldwijd ongeveer $ 180-198 miljoen op, tegen een geschat budget van 45 miljoen dollar.

6 'Dolittle' - $ 251,4 miljoen

Nu is deze film een beetje een allegaartje. Deze remake draait om het titelpersonage Dr. Dolittle op een emotionele reis. De cast zit boordevol grote beroemdheden en bestaat uit Robert Downey Jr, Antonio Banderas, Micheal Sheen met live action-rollen en stemacteurs van Emma Thompson, John Cena, Octavia Spencer, Rami Melak, Selena Gomez en meer. Deze film had een brutowinst van $ 250 miljoen, de zevende plaats op de best scorende kassaverkopen van 2020. Vreemd genoeg, omdat het budget van deze film relatief hoog was (en de recensies waren over het algemeen negatief), werd de film als een enorme flop beschouwd.

5 'Spiderman Homecoming' - $880,2 miljoen

Tom Hollands eerste solofilm als het iconische personage van Spider-Man, was ook de eerste solo Spider-Man-film die werd verbonden met het Marvel Cinematic Universe (16e film in de franchise). Deze film bevatte ook Michael Keaton, Jon Favreau, Gwyneth P altrow, Zendaya, Donald Glover en Jacob Batalon. De film bracht wereldwijd $ 880 miljoen op en was daarmee de zesde meest winstgevende film van 2017.

4 'Spiderman Far From Home' - $1.132 miljard

De tweede in een trilogie in wording en de 23e MCU-film, dit vervolg werd uitgebracht in de zomer van 2019. Dit was de eerste Spider-Man-film die wereldwijd ongeveer $ 1,1 miljard dollar binnenhaalde en de eerste Spider-Man-film was die de grens van een miljard overschreed en het werd vermeld als de vierde meest winstgevende film van 2019. Het werd niet alleen geprezen voor de visuele effecten en komedie, dit is Sony's meest winstgevende film aller tijden. Het maakte ook de lijst van meest winstgevende films aller tijden en kwam op de 25e plaats.

3 'Captain America: Civil War' - $ 1,15 miljard

Onze eerste blik op MCU's versie van Spider-Man en Tom Holland's Marvel-debuut, deze film volgde losjes de verhaallijn van het stripboek met dezelfde naam. In deze film nam Captain America het op tegen Ironman, waardoor alle wrekers (en het publiek) een kant kozen. Deze film was een commercieel succes en won wereldwijd $ 1,15 miljard dollar bij de release in 2016. Civil War werd de meest winstgevende film van 2016 en behaalde de 12e plaats voor de meest winstgevende film aller tijden.

2 'Avengers: Infinity War' - $ 2,048 miljard

Een recordbrekende film, Avengers: Infinity War was deel 1 van de iconische afsluiting van Phase Three van het Marvel Cinematic Universe en tien jaar in de maak. Deze film had een brutowinst van $ 2 miljard dollar toen hij in 2018 werd uitgebracht, en ondanks het feit dat hij een van de hoogste budgetten aller tijden had, was het nog steeds een kassucces. Veel fans prezen het optreden van Holland, vooral zijn laatste scène in de film. Het was de best scorende film van 2018 en behaalde de 4e plaats op de lijst van best scorende films aller tijden. Het werd genomineerd voor vele prijzen, waaronder de 91e Academy Awards voor visuele effecten.

1 'Avengers Endgame' - $ 2,798 miljard

Dit vervolg werd een jaar na de schokkende cliffhanger van deel 1 in 2018 uitgebracht. De 22e film in de MCU, deze film bracht veel fanfavorieten terug (zelfs degenen waarvan we dachten dat ze voorgoed verdwenen waren). Deze film verbrijzelde alle kassarecords en werd de best scorende film aller tijden. Het versloeg zelfs Avatar (in ieder geval voor een korte tijd). Deze film werd zeer geprezen om de visuals, de regie, het acteerwerk en de conclusie van de verhaallijnen van enkele van onze favoriete personages, en kreeg een criticusscore van 94% op Rotten Tomatoes.

Aanbevolen: