Wat heeft de originele cast van 'Footloose' (1984) gedaan sinds de release van de film?

Inhoudsopgave:

Wat heeft de originele cast van 'Footloose' (1984) gedaan sinds de release van de film?
Wat heeft de originele cast van 'Footloose' (1984) gedaan sinds de release van de film?
Anonim

In april 1984 werd het publiek wereldwijd verliefd op wat een van Hollywoods meest iconische romantische dansfilms zou worden - Footloose. De iconische cultklassieker toont een hartverwarmend verhaal van Ren McCormack (Kevin Bacon), een ongelukkige tiener met een passie voor ritme.

Terwijl Ren gedwongen wordt te verhuizen van zijn geboorteplaats Chicago naar het kleine stadje Bomont, maakt hij kennis met de onderdrukkende krachten van dominee Shaw Moore (John Lithgow) die dans- en rockmuziek heeft verboden van de jongeren van de dorp. Tijdens de film begint Ren aan een coming of age-reis waarbij hij verliefd wordt, nieuwe vrienden maakt en probeert de strikte wetten tegen zijn favoriete vorm van fysieke expressie - dansen, uit te roeien. Het is geen geheim dat de film een succes werd toen hij uitkwam, waardoor de carrières van de met sterren bezaaide cast in een stroomversnelling terechtkwamen. Maar wat hebben deze A-listers precies uitgespookt sinds hun werk aan Footloose ?

8 Kevin Bacon werd een schurk

Hoewel Ren McCormack misschien de redder van de jongeren van de stad Bomont was, lijkt het erop dat zijn morele grond uiteindelijk in de richting van schurkenstreek kantelde. In 2011, 27 jaar na Footloose, maakte Kevin Bacon deel uit van Marvel's X-Men-universum in X-Men: First Class. In de prequel-verhaallijn voor de superheldenfilms speelde Bacon het personage van Sebastian Shaw, een meedogenloze, op macht beluste nazi die verantwoordelijk was voor de dood van de familie van de favoriete antiheld van de franchise, Magneto (Michael Fassbender).

7 Hij werd het gezicht van een mobiel bedrijf

In 2012 werd Bacon de merkambassadeur voor het Britse mobiele netwerk EE. Sindsdien is hij in de meeste advertenties van het bedrijf verschenen als het belangrijkste gezicht van het netwerk, naast vele beroemde gasten. Zijn laatste reclamecampagne werd uitgezonden op de Britse televisie in 2021. De advertentie toont een ontspannen Bacon vergezeld van een herenkapper terwijl hij FaceTimes Britse acteur en Lucifer-ster Tom Ellis die op een kappersstoel zit naast een robotarm helemaal bovenaan de berg Snowdon in Wales. Bacon stelt Ellis gerust dat hij met uiterste precisie zal worden geschoren, aangezien de robotarm is gekoppeld aan de bewegingen van de kapper via een digitale EE-verbinding.

6 Lori Singer werd moeder

Cello-wonderkind Lori Singer speelde samen met Bacon mee in Footloose. Ze speelde de rol van Ariel Moore, Ren's door sterren gekruiste liefdesbelang en dochter van dominee Shaw Moore. Terwijl de relatie op het scherm van het paar hun welverdiende lang en gelukkig leven kreeg, kon hetzelfde niet gezegd worden voor Singer's echte huwelijk. Singer trouwde met Robert Emery, voorafgaand aan Footloose in 1981, maar na 16 jaar huwelijk stopte het paar in 1998. Maar een ding dat de lange relatie de actrice schonk, was de zoon van het paar, Jacques Rio Emery. Emery werd geboren in maart 1991.

5 Ze verruilde haar acteurstitel voor A Producer One

Na het succes van Footloose bleef Singer haar acteercarrière ontwikkelen. Ze nam deel aan verschillende films en won zelfs een Golden Globe-prijs voor haar uitstekende prestaties in de film Short Cuts van Robert Altman uit 1993. Kort daarna besloot Singer een pauze te nemen in de filmindustrie. Bij haar terugkeer in 2012 besloot ze zich echter meer te concentreren op rollen achter de schermen. In 2012 nam ze de rol van producer op zich voor Alex Gibney's 2012-documentaire Mea Maxima Culpa: Silence in the House of God.

4 John Lithgow ondernam buitenaardse identiteit

John Lithgow, die de strenge dominee Shaw Moore speelde, was een gevestigde acteur lang voordat Footloose werd uitgebracht. Van musicals zoals All That Jazz van Bob Fosse tot rollen in psychologische drama's zoals in Obsession van Brian De Palma, hij deed het echt allemaal. Echter, 12 jaar na Footloose, nam Lithgow een buitenaardse rol op zich die hij nooit eerder had gedaan. In 1996 werd Lithgow gecast in de rol van Dick Solomon, de hoofdrolspeler in de televisieserie 3rd Rock From The Sun. In de serie, die misschien wel de meest iconische rol van Lithgow zou worden, nam de acteur de rol op zich van een undercover alien die naar de aarde werd gestuurd om menselijk gedrag te onderzoeken.

3 Hij schrijft politieke poëzie

In 2019 liet Lithgow fans zien dat hij niet zomaar een one-trick pony was. Hoewel hij zich van tevoren in de wereld van het schrijven had gewaagd, had hij in zijn werken nooit een politiek standpunt ingenomen. In oktober 2019 bracht Lithgow echter zijn eigen poëzieboek uit met de titel Dumpty: The Age of Trump in Verse. Het boek was een satirisch commentaar dat de geschiedenis van het presidentschap van Donald Trump verbrijzelde.

2 Chris Penn speelde in Tarantino-films

Als we verder gaan met Chris Penn die Willard Hewitt speelde in Footloose, kunnen we gerust stellen dat de acteur gedurende zijn hele carrière een groot aantal indrukwekkende rollen heeft gespeeld. Naast andere bekroonde films van succesvolle regisseurs, waren zijn meest opvallende werken die in de Quentin Tarrantino-films waaraan hij deelnam. Acht jaar nadat Footloose werd uitgebracht, werd Penn gecast in een van de hoofdrollen als Eddie "Nice Guy" Cabot in Tarantino's Reservoir Dogs. Het jaar daarop werkten de acteur en regisseur weer naast elkaar toen Penn werd gecast in Tarantino's film True Romance uit 1993.

1 Maar stierf op 40-jarige leeftijd

Helaas werd de bekroonde acteur op 24 januari 2006 dood aangetroffen in zijn appartement in Santa Monica. Uit het autopsieonderzoek dat op hem werd uitgevoerd, bleek dat Penn was overleden als gevolg van complicaties bij een hartaandoening. Voorafgaand aan zijn dood worstelde Penn met zijn gewicht omdat hij aanzienlijke hoeveelheden was aangekomen. In een interview met Larry King in 2006, onthulde zijn acteur-broer Sean Penn dat hij geloofde dat de dood van zijn broer werd veroorzaakt door zijn gewicht.

Aanbevolen: