Hoe komiek Chris Fleming een virale sensatie werd

Inhoudsopgave:

Hoe komiek Chris Fleming een virale sensatie werd
Hoe komiek Chris Fleming een virale sensatie werd
Anonim

Het internet staat vol met komieken die dankzij virale hits van enigszins bekend zijn uitgegroeid tot headliners. Adam Conover, Jake en Amir en verschillende anderen komen in me op, waaronder Gayle-ster Chris Fleming. Stand-upcomic Chris Fleming is een van die gelukkige sterren wiens carrière blijft stijgen nu hij een gevestigde niche van volgers heeft.

Fleming werd in 1987 in Massachusetts geboren en begon zijn stand-upcarrière in 2005. Sindsdien produceerde hij een populaire YouTube-serie met miljoenen hits, tourde hij door verschillende hogescholen en clubs met stand-up, en is een veelbelovende acteercarrière begonnen.

8 Hij begon de internetserie Gayle

Fleming verhuisde in 2010 naar Los Angeles, waar hij bevriend raakte met een andere populaire komiek, Gary Gulman, die sommigen zich misschien herinneren als tweede van seizoen 2 van Last Comic Standing. Gulman hielp Fleming om naast andere populaire strips zoals Dane Cook en Bill Burr te wrijven. Maar het zou zijn YouTube-serie Gayle zijn die Fleming beroemd zou maken. Gayle ging over het leven van Gayle Waters-Waters, een gestoorde huisvrouw gespeeld door Fleming in drag. Gayle's grillige gedrag zorgt ervoor dat ze in allerlei bizarre tegenslagen terechtkomt. Zoals de keer dat ze een varken ontvoerde, de keer dat ze haar man in het been stak met een kaasmes, de keer dat ze erop stond dat ze Zoey Deschanel op een dag zou 'beenworstelen' tot de dood, en de tijd dat ze lipsynchroniseerde met een Yanni CD. De serie duurde 40 afleveringen.

7 Hij toerde een paar keer als zijn personage met bescheiden succes

Gayle had ook verschillende ondersteunende personages, waarvan de meeste werden gespeeld door Flemings vrienden en familie. Een daarvan was Gayle's dochter Terry, die werd gespeeld door Melissa Strype, de regisseur van de serie. Het paar toerde als Terry en Gayle voor Gayle Live in 2014. Andere personages waren Bonny, Gayle's rivaal, Bruce, Gayle's verliefdheid, Dave, Gayle's echtgenoot met ongelooflijk gevoelige tanden, en Rick Gausman, Gayle's eenvoudige buurman die wanhopig op zoek is naar acteur. De show trok ook enkele grote namen aan, zoals komiek Margaret Cho, die een gastrol speelde in een aflevering als cellist Yo-Yo Ma.

6 Een clip uit zijn webserie ging viraal

Gayle was enigszins populair toen het begon, maar de populariteit schoot omhoog snel nadat de serie in 2015 eindigde toen een clip van een aflevering viraal ging. In de video Company Is Coming is te zien hoe Gayle door het huis rent terwijl ze een paniekaanval krijgt terwijl ze haar huis probeert schoon te maken voor gezelschap. Terwijl ze door het huis ravage aanricht, schreeuwt ze onzin als "ER KUNNEN GEEN TEKENEN ZIJN VAN LEVEN IN DIT HUIS!"

5 Zijn stand-upcarrière begon van de grond te komen

Terwijl Gayle in populariteit groeide, merkte Fleming al snel dat hij steeds grotere zalen uitverkochte toen hij zijn stand-up deed. Hij ging van kleine clubs naar volle theaters dankzij de populariteit van Gayle, vooral nadat Company Is Coming zo populair werd. Hoewel het zijn carrière hielp, zegt Fleming dat hij zou willen dat mensen Gayle zagen als meer dan alleen een stereotiepe moeder in een buitenwijk. Fleming's stand-up is beschreven als "over-the-top" en "anti-establishment". Hij gebruikt vaak onzin en bizarre, maar treffende vergelijkingen en is niet bang voor zelfspot, vooral als het erom gaat zijn eigen mannelijkheid (of het gebrek daaraan, volgens Fleming) voor de gek te houden.

4 Hij blijft gekke YouTube-nummers en video's maken

Chris Fleming maakt nog steeds YouTube-video's, hoewel ze lang niet zo succesvol zijn als Company Is Coming of de meeste Gayle-afleveringen. Zijn andere video's zijn onder meer Chi Chi The Christmas Snake en een nep-interview in mockumentary-stijl met 'de man die het woord zoveelste heeft uitgevonden."

3 Hij begon rollen te krijgen op Comedy Central

Flemings acteercarrière gaat eigenlijk terug tot 2012, toen hij een kleine rol speelde in Genderfreak, een korte film over twee jonge muzikanten. Maar hij kreeg een plek in een functie in The Last Laugh 2019 met Richard Dreyfuss en Chevy Chase in de hoofdrol. Hij is ook in een paar tv-shows geweest. Hij had een terugkerende rol in Comedy Central's sitcom Corporate, maar de show werd al na één seizoen geannuleerd. De ster van Fleming blijft echter rijzen. Hij leende zijn stem aan de 2021-release Adventure Time: Distant Lands en Summer Camp Island.

2 Hij heeft meerdere stand-up tours gedaan

Fleming begon eind 2019 aan een tour met de titel Boba Everything, maar deze werd in 2020 onderbroken vanwege de Covid-19-pandemie. Net als veel andere sterren ging Fleming virtueel om zijn werk voort te zetten en in oktober 2020 kondigde hij zijn virtuele stand-upset Forest Musings aan. Toen de pandemie bedaarde, kondigde hij een nieuwe persoonlijke tour aan genaamd Tricky Tricky, gevolgd door een minitour mei 2022.

1 Hij deelt regelmatig inhoud op sociale media

Fleming dankt duidelijk een groot deel van zijn bekendheid aan het internet. Als zodanig, en net als veel andere moderne sterren, houdt Fleming gelijke tred door zijn volgers op sociale media te betrekken. Hij zit op alle apps, ook TikTok, en hij blijft grappige video's maken voor zijn YouTube-kanaal. Met een groeiende aanhang en acteer-cv, lijkt het erop dat Chris Fleming een naam is die nog heel lang zijn ronde zal doen in de wereld van comedy.

Aanbevolen: