Dit zijn de meest iconische rollen van Joe Pesci

Inhoudsopgave:

Dit zijn de meest iconische rollen van Joe Pesci
Dit zijn de meest iconische rollen van Joe Pesci
Anonim

Joe Pesci is al heel lang in Hollywood en op het scherm. Hij is er eigenlijk het grootste deel van zijn leven geweest. Hoewel hij een grote pauze nam van acteren, staat hij weer voor de camera en daar zijn we allemaal dankbaar voor. Met al zijn succes in Hollywood, is het geen wonder dat hij een enorm vermogen heeft. Voor het grootste deel besteedt hij zijn inkomsten aan onroerend goed over de hele wereld.

In Joe Pesci's tijd op het scherm en als beroemdheid stond hij er altijd om bekend dat hij alles gaf voor de rollen die hij speelt. Hij weet zich van tevoren op een rol voor te bereiden. Hij zal er alles aan doen om zich onder te dompelen in de wereld van het personage om het publiek de best mogelijke uitvoering te geven. Blijf scrollen om enkele van Joe Pesci's meest iconische rollen tot nu toe te zien.

8 Alleen thuis - 1990

Deze film is niets minder dan een familieklassieker. Het volgt het verhaal van een jonge jongen genaamd Kevin, gespeeld door Macaulay Culkin, die gedwongen wordt om op zolder te slapen als hij zich gedraagt voor een familie-uitstapje. Wanneer zijn familie de deur uit rent om een vlucht te halen die ze voor hun kerstreis hebben geboekt, leidt de chaos ertoe dat Kevin achterblijft. Hij wordt wakker nog steeds op zolder in een leeg huis. Dit is waar de iconische rol van Joe Pesci om de hoek komt kijken. Hij speelt een dief die huizen aanraakt waarvan hij weet dat ze leeg zijn voor de feestdagen. Pesci nagelt de slinkse aard van het personage terwijl hij nog steeds elementen van humor inbrengt.

7 Goodfellas - 1990

Goodfellas is een klassieke maffiafilm. Het is een van die maffiafilms die verantwoordelijk is voor het romantiseren van het genre. Het verhaal volgt een maffialid dat er alles aan doet om door de gelederen te komen, en de gevolgen voor zijn acties worden steeds erger. Joe Pesci speelt samen met enkele andere klassieke maffiafilmacteurs zoals Robert De Niro, Ray Liotta en Paul Sorvino. Pesci weet klassieke maffia-gerelateerde elementen in zijn acteerwerk te brengen, en dat maakte zijn optreden in deze film meer dan iconisch.

6 Mijn neef Vinny - 1992

Als je aan een Joe Pesci-film denkt, denk je aan My Cousin Vinny. Deze rol is gemakkelijk een van zijn meest iconische. De film volgt het verhaal van een New Yorkse advocaat, Vinny, die nog nooit een zaak heeft gewonnen. Wanneer hem wordt gevraagd om zijn vrienden uit de gevangenis te houden voor beschuldigde moord, weet hij niet zeker of hij dat kan. Joe Pesci nagelt zijn rol als Vinny, en hij weet het publiek aan het lachen te maken en tegelijkertijd op het puntje van hun stoel te zitten.

5 Dodelijk wapen - 1987

Als een van zijn oudere films is het niets minder dan een klassieker. Het was zo goed dat ze er uiteindelijk een serie van maakten, en Joe Pesci zat in elke film. Joe Pesci speelde de rol van Leo Getz, en hij speelde samen met Danny Glover en Mel Gibson. Het verhaal volgt een roekeloze detective en zijn nieuwe partner terwijl ze de misdaad bestrijden. Pesci levert een geweldige prestatie in deze film die totaal onvergetelijk is.

4 Raging Bull - 1980

Dit is een van de meest trieste films waarin Joe Pesci ooit heeft gespeeld. De film volgt het verhaal van een opkomende middengewicht bokser die eindelijk zijn kans maakt op een kampioenschap. Op dat moment wordt hij verliefd op een meisje en realiseert hij zich al snel dat hij zijn gevoelens niet kan uiten. Joe Pesci brengt wijsheid in zijn rol als Joey naar de film die zonder hem daar zou ontbreken.

3 Een Bronx-verhaal - 1993

A Bronx Tale is weer zo'n maffia- en bendegerelateerde film die Joe Pesci zegent met zijn acteervaardigheden. Hoewel hij misschien een tijdje in deze rol van het type misdaadbaas is getypeerd, lijdt het geen twijfel dat hij er absoluut in uitblinkt. Joe Pesci speelt de rol van Carmine en speelt samen met andere klassieke maffiafilmacteurs zoals Robert De Niro en Chazz Palminteri. De film toont het klassieke en bedroevende verhaal van de introductie van een jonge man in het gangsterleven.

2 Gotti - 2018

Hoewel Joe Pesci alleen een cameo maakt in deze film, maakt zijn aanwezigheid het tot een klassieke maffiafilm. Zonder Joe Pesci zou het simpelweg geen complete maffiafilmklassieker zijn. Naast Pesci waren er natuurlijk de gebruikelijke maffia-acteurs zoals Chazz Palminteri. De film toont het verhaal van een jonge John Gotti die betrokken raakte bij de georganiseerde misdaad en er uiteindelijk het gezicht van werd.

1 De Ier - 2019

Dit is de meest recente film van Joe Pesci, en hij is net als de rest tijdloos. Het is niet moeilijk te raden dat Pesci in deze film een andere maffia-gerelateerde rol speelt, maar het is wat hij het beste kan. Deze film heeft al je Hollywood-maffiasterren, waaronder Al Pacino, Robert De Niro en Harvey Keitel. Joe Pesci moest zich serieus voorbereiden op deze rol, en zijn voorbereiding wierp zijn vruchten af om een van zijn meest iconische uitvoeringen ooit te creëren.

Aanbevolen: