Dit zijn de meest iconische rollen van Matthew Broderick (behalve Ferris Bueller)

Inhoudsopgave:

Dit zijn de meest iconische rollen van Matthew Broderick (behalve Ferris Bueller)
Dit zijn de meest iconische rollen van Matthew Broderick (behalve Ferris Bueller)
Anonim

Hollywood-ster Matthew Broderick verwierf in 1986 internationale bekendheid door zijn vertolking van Ferris Bueller in de tienerkomedie Ferris Bueller's Day Off. Voor de rol werd de acteur zelfs genomineerd voor een Golden Globe-prijs in de categorie "Beste Acteur - Muzikale Film of Komedie."

Vandaag bekijken we enkele andere rollen waarin de acteur uitblonk. Van het lenen van zijn stem aan een van Disney's meest iconische personages tot de hoofdrol tegenover Reese Witherspoon - blijf scrollen om enkele van Matthew Broderick's meest iconische karakters!

10 Clark Kellogg In 'The Freshman' (1990)

De lijst wordt afgetrapt door Matthew Broderick als Clark Kellogg in de misdaadkomedie The Freshman uit 1990. Naast Broderick zijn er in de film ook Marlon Brando, Bruno Kirby, Penelope Ann Miller, Frank Whaley, Jon Polito, Paul Benedict, Richard Gant en Kenneth Welsh te zien. Momenteel heeft The Freshman - dat het verhaal vertelt van een student uit New York City die een baan krijgt bij een lokale gangster - een beoordeling van 6,5 op IMDb.

9 Volwassen Simba In 'The Lion King' (1994)

De volgende op de lijst is Disney's geanimeerde musical The Lion King uit 1994. Daarin is Matthew Broderick de stem achter volwassen Simba en enkele andere acteurs die te horen zijn in de klassieker uit de jaren 90 zijn Jonathan Taylor Thomas, James Earl Jones, Jeremy Irons, Moira Kelly, Niketa Calame, Ernie Sabella, Nathan Lane, Robert Guillaume, Rowan Atkinson, Whoopi Goldberg, Cheech Marin, Jim Cummings en Madge Sinclair. The Lion King vertelt het levensverhaal van prins Simba en heeft momenteel een 8,5 op IMDb.

8 John Brown/Inspector Gadget/Robo-Gadget In 'Inspector Gadget' (1999)

Laten we verder gaan met Matthew Broderick als John Brown/Inspector Gadget/Robo-Gadget in de superheldenkomedie Inspector Gadget uit 1999. Naast Broderick zijn er in de film ook rollen voor Rupert Everett, Joely Fisher, Michelle Trachtenberg, Mike Hagerty, Andy Dick, Cheri Oteri en Dabney Coleman.

Momenteel heeft Inspector Gadget - die het verhaal vertelt van een bewaker die een cybernetische politieagent wordt - een 4,2 rating op IMDb.

7 Leopold "Leo" Bloom In 'The Producers' (2005)

De muzikale komedie The Producers uit 2005 is de volgende op onze lijst. Daarin portretteert Matthew Broderick Leopold "Leo" Bloom en schittert hij naast Nathan Lane, Uma Thurman, Will Ferrell, Gary Beach, Roger Bart, David Huddleston, Eileen Essell, Andrea Martin en Jon Lovitz. The Producers vertelt het verhaal van een sluwe Broadway-producent en heeft momenteel een 6.3 rating op IMDb.

6 Dr. Niko "Nick" Tatopoulos In 'Godzilla' (1998)

De volgende op de lijst is Matthew Broderick als Dr. Nick in de monsterfilm Godzilla uit 1998. Naast Broderick zijn in de film ook Jean Reno, Maria Pitillo, Hank Azaria, Kevin Dunn, Michael Lerner, Harry Shearer, Malcolm Danare, Ralph Manza en Glenn Morshower te zien. Godzilla vertelt het verhaal van een gigantisch monster dat op weg is naar New York City en heeft momenteel een 5,4 rating op IMDb.

5 Richard Feynman In 'Infinity' (1996)

Laten we verder gaan met de biografische dramafilm Infinity uit 1996. Daarin speelt Matthew Broderick Richard Feynman en schittert hij naast Patricia Arquette, Peter Riegert, Željko Ivanek, Dori Brenner, Peter Michael Goetz, Joyce Van Patten, James LeGros en Joshua Keaton. Momenteel heeft Infinity - dat het verhaal vertelt van het vroege leven van de Nobelprijswinnende natuurkundige Richard Feynman - een 6,2 beoordeling op IMDb.

4 Steven M. Kovacs In 'The Cable Guy' (1996)

De zwarte komedie uit 1996 The Cable Guy is de volgende op onze lijst. Daarin speelt Matthew Broderick Steven M. Kovacs en hij schittert naast Jim Carrey, Leslie Mann, George Segal, Jack Black, Diane Baker, Ben Stiller, Eric Roberts, Owen Wilson, Charles Napier, Janeane Garofalo en David Cross.

The Cable Guy vertelt het verhaal van een eenzame en mentaal gestoorde kabelman en heeft momenteel een 6,1 rating op IMDb

3 Jim McAllister In 'Election' (1999)

De volgende op de lijst is de 199 zwarte komedie Election waarin Matthew Broderick Jim McAllister speelt. Naast Broderick zijn in de film ook Reese Witherspoon, Chris Klein, Jessica Campbell, Phil Reeves, Molly Hagan, Colleen Camp en Nicholas D'Agosto te zien. Momenteel heeft Election - dat het verhaal vertelt van een leraar op een middelbare school en een hoogpresterende student-politicus - een 7,2 rating op IMDb.

2 Michael Francis Xavier Burr In 'Daybreak' (2019)

De enige show op de lijst van vandaag is Netflix's post-apocalyptische comedy-drama Daybreak, die in 2019 in première ging en na één seizoen werd geannuleerd. Daarin speelt Matthew Broderick Michael Francis Xavier Burr en hij schittert naast Colin Ford, Alyvia Alyn Lind, Sophie Simnett, Austin Crute, Cody Kearsley, Jeanté Godlock, Gregory Kasyan en Krysta Rodriguez. Daybreak vertelt het verhaal van een middelbare scholier die op zoek is naar zijn vermiste vriendin in een post-apocalyptische stad en heeft momenteel een beoordeling van 6,7 op IMDb.

1 Brian In 'You Can Count On Me' (2000)

En tot slot, de lijst wordt afgerond met Matthew Broderick als Brian in de dramafilm You Can Count on Me uit 2000. Naast Broderick zijn er in de film ook Laura Linney, Mark Ruffalo, Jon Tenney, Rory Culkin, J. Smith-Cameron, Josh Lucas, Gaby Hoffmann en Adam LeFevre. Momenteel heeft You Can Count on Me - dat het verhaal vertelt van een alleenstaande moeder die opnieuw contact maakt met haar jongere broer - een beoordeling van 7,5 op IMDb.

Aanbevolen: