Dit zijn de meest iconische rollen van Macaulay Culkin (behalve Kevin uit 'Home Alone')

Inhoudsopgave:

Dit zijn de meest iconische rollen van Macaulay Culkin (behalve Kevin uit 'Home Alone')
Dit zijn de meest iconische rollen van Macaulay Culkin (behalve Kevin uit 'Home Alone')
Anonim

Acteur Macaulay Culkin werd beroemd in de jaren '90 en hij is zeker het best bekend om zijn vertolking van Kevin McCallister in de eerste twee films van de kerstfranchise Home Alone. In de loop van zijn carrière - en Culkin zit al drie decennia in de entertainmentindustrie - speelde de acteur echter in tal van andere projecten.

Vandaag bekijken we enkele van de meest memorabele rollen van de acteur naast Kevin. Van een kinderster uit de jaren 90 tot lid worden van de cast van American Horror Story - blijf scrollen om enkele van de meest memorabele projecten van Macaulay Culkin te zien!

10 Thomas J. Sennett In 'My Girl' (1991)

De lijst wordt afgetrapt door Macaulay Culkin als Thomas J. Sennett in het coming-of-age-komedie-drama My Girl uit 1991. Naast Culkin zijn er in de film ook Dan Aykroyd, Jamie Lee Curtis, Anna Chlumsky, Griffin Dunne, Richard Masur, Ann Nelson en Anthony R. Jones te zien. My Girl vertelt het verhaal van een jong meisje dat een onwaarschijnlijke vriend maakt en het heeft momenteel een 6,9 rating op IMDb.

9 Mickey In 'American Horror Story: Double Feature' (2021)

Volgende op de lijst is Macaulay Culkin zoals in de horror anthologieshow American Horror Story: Double Feature. Naast de acteur zijn er in het tiende seizoen van de show ook Sarah Paulson, Evan Peters, Lily Rabe, Finn Wittrock, Frances Conroy, Billie Lourd, Leslie Grossman, Adina Porter, Angelica Ross en Ryan Kiera Armstrong. Momenteel heeft American Horror Story een 8,0 rating op IMDb.

8 Richie Rich In 'Richie Rich' (1994)

Laten we verder gaan met de komische film Richie Rich uit 1994, waarin Macaulay Culkin het titulaire personage speelt. Naast Culkin zijn in de film ook John Larroquette, Edward Herrmann, Jonathan Hyde, Christine Ebersole, Jonathan Hyde, Mike McShane, Chelcie Ross, Mariangela Pino, Stephi Lineburg en Reggie Jackson te zien.

Momenteel heeft Richie Rich - die het verhaal vertelt van 's werelds rijkste jongen - een beoordeling van 5,4 op IMDb.

7 The Jim Gaffigan Show (2015-2016)

In de sitcom The Jim Gaffigan Show verscheen Macaulay Culkin als zichzelf. De show vertelt het verhaal van een man en vrouw die hun vijf kinderen opvoeden en met in de hoofdrollen Jim Gaffigan, Ashley Williams, Michael Ian Black, Tongayi Chirisa, Caitlin Moeller en Adam Goldberg. Momenteel heeft The Jim Gaffigan Show - die in 2016 na twee seizoenen werd geannuleerd - een beoordeling van 7,5 op IMDb.

6 Richard Tyler In 'The Pagemaster' (1994)

De volgende op de lijst is het live-action en geanimeerde fantasy-avontuur The Pagemaster uit 1994, waarin Macaulay Culkin Richard Tyler speelt. Naast Culkin zijn er in de film ook Christopher Lloyd, Whoopi Goldberg, Patrick Stewart, Leonard Nimoy, Frank Welker, Ed Begley Jr., Mel Harris, Ed Gilbert, Phil Hartman en BJ Ward. The Pagemaster vertelt het verhaal van een jongen die naar een bibliotheek gaat om aan een storm te ontsnappen en die momenteel een beoordeling van 6,1 heeft op IMDb.

5 Michael Alig In 'Party Monster' (2003)

Laten we verder gaan met Macaulay Culkin als Michael Alig in de biografische dramafilm Party Monster uit 2003. Naast de acteur heeft de film ook hoofdrollen voor Seth Green, Chloë Sevigny, Diana Scarwid, Wilmer Valderrama, Natasha Lyonne, Wilson Cruz, Dylan McDermott, Marilyn Manson, Natasha Lyonne en John Stamos. Momenteel heeft Party Monster - dat het waargebeurde verhaal van Michael Alig vertelt - een beoordeling van 6,3 op IMDb.

4 Henry Evans In 'The Good Son' (1993)

De psychologische thrillerfilm The Good So n uit 1993 is de volgende. Daarin speelt Macaulay Culkin Henry Evans en hij schittert naast Elijah Wood, Wendy Crewson, David Morse, Jacqueline Brookes, Daniel Hugh Kelly, Quinn Culkin, Ashley Crow, Rory Culkin en Guy Strauss.

Momenteel heeft The Good Son - dat het verhaal vertelt van een jonge jongen die bij zijn oom en tante verblijft - een beoordeling van 6,4 op IMDb.

3 Ian In 'Changeland' (2019)

De volgende op de lijst is Macaulay Culkin als Ian in het comedy-drama Changeland uit 2019. Naast Culkin zijn er in de film ook hoofdrollen voor Seth Green, Breckin Meyer, Brenda Song, Clare Grant, Randy Orton, Rose Williams, Kedar Williams-Stirling. Changeland vertelt het verhaal van twee van elkaar vervreemde vrienden die Thailand bezoeken en heeft momenteel een beoordeling van 5,7 op IMDb.

2 Het neefje van de notenkraker/prins/Drosselmeyer in 'De notenkraker' (1993)

Laten we verder gaan met de kerstmusical The Nutcracker uit 1993. Daarin speelt Macaulay Culkin The Nutcracker/Prince/Drosselmeyer's Nephew en hij schittert naast Darci Kistler, Damian Woetzel, Kyra Nichols, Bart Robinson Cook, Jessica Lynn Cohen, Michael Byars en Katrina Killian. De Notenkraker is gebaseerd op het originele libretto uit 1892 van Marius Petipa en heeft momenteel een 5.9 rating op IMDb.

1 Timmy Gleason In 'Getting Even With Dad' (1994)

En tot slot, de lijst wordt afgerond met de komische film Getting Even With Dad uit 1994 waarin Macaulay Culkin Timmy Gleason speelt. Naast Culkin zijn er in de film ook Ted Danson, Glenne Headly, Saul Rubinek, Gailard Sartain, Hector Elizondo, Ron Canada, Sydney Walker, Kathleen Wilhoite, Dann Florek en Scott Beach. Op dit moment heeft Getting Even With Dad - dat het verhaal vertelt van een jongen die zijn vader overtuigt om meer tijd met hem door te brengen - een beoordeling van 4,8 op IMDb.

Aanbevolen: