Hier zijn de meest iconische rollen van Mark-Paul Gosselaar (naast 'Saved By The Bell')

Inhoudsopgave:

Hier zijn de meest iconische rollen van Mark-Paul Gosselaar (naast 'Saved By The Bell')
Hier zijn de meest iconische rollen van Mark-Paul Gosselaar (naast 'Saved By The Bell')
Anonim

We kennen Mark-Paul Gosselaar allemaal als de iconische Zack Morris uit de jaren negentig hit Saved by the Bell (evenals de minder bekende Good Morning Miss Bliss). Hij nam de rol van Morris op zich in de oorspronkelijke uitvoering van de show van 1989-1993. Daarna ging hij verder met de rol voor 1993's spin-off Saved by the Bell: College Years. Hij verscheen ook als Zack in twee televisiefilms, waaronder Wedding in Las Vegas, waarmee zijn verhaallijn (voorlopig) werd afgesloten. Hij maakte een korte verschijning in de spin-off van The New Class en was ook te gast in de heropleving van de serie in 2020 die draait om de zoon van zijn beroemde personage.

En terwijl Gosselaar Zack bijna tien jaar (en bijna zijn hele jeugd) omringde, is de acteur sindsdien verschenen in tal van projecten naar keuze, van televisiefilms tot tv-series. Hij heeft zelfs gedoken in uitvoerend produceren. Hier zijn enkele van Gosselaars meer prominente rollen in zijn carrière tot nu toe.

8 Scott Baker - 'Ze huilde nee'

1996's She Cried No, ook wel bekend als The Freshman Fall in sommige gebieden, is een dramafilm over een zeer serieus onderwerp. De voor tv gemaakte film volgt Melissa (gespeeld door de Full House-ster Candace Cameron Bure) terwijl ze seksueel wordt misbruikt op een studentenfeestje door Scott Baker, het personage van Mark-Paul. Deze film onderzoekt haar reis terwijl ze gerechtigheid probeert te vinden, en beseft dat geloofd worden moeilijker zal zijn dan ze denkt. De film was populair, omdat de hoofdpersonen destijds door tieneridolen werden gespeeld, maar heeft sindsdien slechts een 6,2/10-beoordeling op IMDb.

7 Cooper Frederickson - 'Dead Man On Campus'

Een duistere komedie over een stadslegende op de campus waarin Mark-Paul Gosselaar de luie sluwe Cooper Frederickson speelt (een geestverwant van onze eigen Zack Morris) die probeert een kamergenoot te vinden die al zijn problemen kan oplossen, op een dodelijke kost. De cast bestaat uit Tom Everett Scott, Poppy Montgomery en Lochlyn Munro. De film wordt alom gehaat (maar algemeen bekend) en ontving een Rotten Tomatoes-score van 15% door critici, maar met een iets hogere publieksscore van 55%.

6 Det. John Clark Jr. - 'NYPD Blue'

Mark Paul Gosselaar verscheen in NYPD Blue van 2001-2005 en deed mee aan de show tijdens het negende seizoen tot het einde. Een politieprocedure na New York City-agenten, deze show werd de blauwdruk voor vele shows in de maak, zoals Law and Order en Blue Bloods. Mark speelde detective John Clarke Jr. in de serie. Zijn castmates zijn Andy Sipowicz, Greg Medavoy, Tony Rodriguez en meer. De show was alom populair en was de langstlopende primetime-serie van ABC totdat deze in 2016 werd overtroffen door Grey's Anatomy. De show heeft een sterke Rotten Tomato-score van 83% door critici.

5 Mike Lawson - 'Pitch'

Een serie die draait om de eerste vrouw die in de Major Leagues speelde, dit Fox-drama onderzoekt haar strijd terwijl ze probeert te spelen voor de San Diego Padres. Gosselaar speelt Mike Lawson, de aanvoerder van het team en een honkbalveteraan. De rest van de cast bestaat uit Kylie Bunbury, Mark Consuelos, Dan Lauria en Ali Larter. De serie werd helaas na één seizoen stopgezet. Desondanks kreeg de show veel lof, vooral voor de prestaties van de acteur (vergeleken met de premisse van de show met die van Friday Night Lights).

4 Miles Dufine - '12 Dates van Kerstmis'

Een kersttelevisiefilm rond het personage van Mark, weduwnaar Miles, die op kerstavond opnieuw liefde probeert te vinden, en Kate van Amy Smart, die in een tijdlus terechtkomt wanneer ze een blind date afblaast met slechts 12 kansen om krijg het goed. De film speelde ook Jayne Eastwood, Peter MacNeill en Mary Long. Deze film werd uitgebracht op ABC Family (nu Freeform) en kreeg een 6,3 rating op IMDb.

3 Brad Wolgast - 'The Passage'

Een thriller gebaseerd op een serie boeken die begint met het gelijknamige boek van Justin Cronin. Deze serie draait om een geheim overheidsproject, een onwillige proefpersoon en de mogelijke uitroeiing van het menselijk ras. Mark-Paul Gosselaar speelt Brad Wolgast, een agent die de taak heeft een jonge Amy naar een geheime faciliteit te brengen, maar naarmate ze dichterbij komen, komt hij op een ander pad. Helaas werd de serie na één seizoen geannuleerd, want ondanks een goedkeuringsscore van 62% op Rotten Tomatoes, slonk het aantal kijkers.

2 Peter Bash - 'Franklin &Bash'

Van 2011 tot 2014 schitterde Gosselaar als de helft van het iconische duo in Franklin & Bash, twee onorthodoxe advocaten die proberen een falend bedrijf te redden. Mark speelde Peter Bash, de meest verantwoordelijke van de twee, terwijl Jared Franklin werd gespeeld door Breckin Meyer. Andere castmates zijn Malcolm McDowell, Reed Diamond en Dana Davis. De show werd om vier redenen geannuleerd, maar kreeg een criticusscore van 61% op Rotten Tomatoes.

1 Paul Johnson - 'Mixed-ish'

Een sitcom-spin-off van Freeform's Black-ish, Mixed-ish draait om een jonge Rainbow die niet alleen van een commune naar een buitenwijk verhuist, maar ook een gemengd ras is in de jaren tachtig. Mark-Paul Gosselaar speelt Bow's lieve vader Paul Jackson. De rest van de cast bestaat uit Arica Himmel, Tika Sumpter, Gary Cole en af en toe een terugkeer van Blackish's Traccee Ellis Ross. De show liep van 2019 tot 2021 en werd na slechts twee seizoenen geannuleerd. Desondanks behaalde de show een kritieke score van 76% op Rotten Tomatoes.

Aanbevolen: