Deze eens gehate cultklassiekers hebben uiteindelijk een hoop geld verdiend

Inhoudsopgave:

Deze eens gehate cultklassiekers hebben uiteindelijk een hoop geld verdiend
Deze eens gehate cultklassiekers hebben uiteindelijk een hoop geld verdiend
Anonim

In een bepaald jaar worden honderden films uitgebracht. Met zoveel films die strijden om de aandacht van de kijkers, moeten filmfans beslissen welke films hun tijd waard zijn. Om die reden is het volkomen logisch dat bioscoopbezoekers vaak overhaaste conclusies trekken over elke nieuwe film die uitkomt. Veel filmsnobs lijken bijvoorbeeld te hebben besloten dat elke Ben Stiller-film slecht is en schrijven elke film af waar hij bij betrokken is.

In de meeste gevallen, wanneer kijkers besluiten om een bepaalde reden een film te haten, is dat niet een beslissing die ze opnieuw bekijken. Er zijn echter een select aantal films waar mensen eerst een hekel aan hadden en die later een fortuin verdienden omdat bioscoopbezoekers hen nog een kans gaven.

6 Mijn dikke Griekse bruiloft werd gepand en toen verdiende het miljoenen

Voordat My Big Fat Greek Wedding in 2002 werd uitgebracht, waren de verwachtingen voor de film relatief klein. Een deel van de reden daarvoor is dat de recensies voor de film teleurstellend waren. In feite vat Rotten Tomatoes momenteel de kritische consensus gedeeltelijk samen als "het voelt soms als een tv-sitcom" en My Big Fat Greek Wedding heeft slechts een score van 76%. Rekening houdend met het feit dat sommige van die recensies zouden zijn toegevoegd nadat de film een monsterhit werd, is het duidelijk dat critici niet dol waren op My Big Fat Greek Wedding. Gelukkig voor iedereen die bij de film betrokken was, werd My Big Fat Greek Wedding een van de meest winstgevende films ooit gemaakt. My Big Fat Greek Wedding werd tenslotte geproduceerd voor $ 6 miljoen en verdiende meer dan $ 360 miljoen aan de kassa.

5 Verloren in vertaling heeft een fortuin verdiend, ook al denken sommigen dat het overschat is

Toen Lost in Translation in 2003 werd uitgebracht, was de film een kritische lieveling die werd genomineerd voor en een lange lijst met prijzen won. Zo won Sofia Coppola de Oscar voor Beste Originele Scenario en werd de film genomineerd voor Beste Film, Beste Regisseur en Beste Acteur Academy Awards. Dankzij die toejuiching en sterke mond-tot-mondreclame was Lost in Translation waanzinnig winstgevend omdat het naar verluidt werd gemaakt voor $ 4 miljoen en meer dan $ 118 miljoen opleverde aan de kassa.

Om in deze lijst te worden opgenomen, moet Lost in Translation ooit gehaat zijn geweest. In dit geval wordt er momenteel veel haat geuit op Lost in Translation, omdat het een reputatie heeft ontwikkeld als overschat. In feite had een recent MTV-artikel een titel die gedeeltelijk luidt: "Lost in Translation is een onuitstaanbare, racistische puinhoop".

4 Kantoorruimte flopte omdat het zo slecht op de markt werd gebracht

Toen Office Space in het jaar 1999 werd uitgebracht, reageerde het grote publiek met een ongeïnteresseerde geeuw toen ze de film destijds afschreven. De reden daarvoor is simpel, de marketingcampagne van Office Space was echt slecht. Ten eerste deden de trailers van de film lang niet genoeg om te laten zien hoe origineel en creatief de film was. In plaats daarvan waren de trailers bijna volledig gericht op hoeveel werken zuigen is en hoewel mensen zich daar in kunnen vinden, willen ze geen film zien die hen herinnert aan hun slechte baan.

Toen Office Space eenmaal op homevideo werd uitgebracht, begon de mond-tot-mondreclame zich echter te verspreiden. Sindsdien heeft Office Space veel geld verdiend met ongelooflijke verkoop van homevideo's en merchandising, waaronder verschillende Funko Pops geïnspireerd op de film.

3 Mallrats was een ander slachtoffer van slechte marketing

Net als Office Space, werd de film Mallrats zo slecht verkocht aan het publiek dat heel veel mensen dachten dat ze er een hekel aan hadden, alleen al op basis van de marketing. Op de markt gebracht met trailers met afleidende muziek en waardoor elk personage ongelooflijk irritant leek, begreep de studio het publiek van de film duidelijk niet. Grotendeels gepand door critici, zoals blijkt uit de 57% Rotten Tomatoes-score van de film, werd Mallrats geproduceerd voor ongeveer $ 6 miljoen en bracht het ongeveer $ 2 miljoen op aan de kassa.

Toen Mallrats op homevideo werd uitgebracht, duurde het niet lang voordat het een toegewijd publiek vond. Sindsdien hebben veel fans Mallrats gekocht op VHS, dvd en vervolgens Blu Ray. Bovendien is Kevin Smith een merchandisinggenie die geld heeft verdiend met het verkopen van Mallrats-figuren aan fans.

2 De Rocky Horror Picture Show werd gepand door critici

Toen The Rocky Horror Picture Show voor het eerst werd uitgebracht in 1975, gaf niemand om de film die een nachtmerrie was om te filmen. Een complete flop in die tijd, mensen waren zo ongeïnteresseerd in The Rocky Horror Picture Show dat de studio het snel uit bijna alle theaters haalde. Nooit een kritische lieveling, de enige reden waarom The Rocky Horror Picture Show een klassieker werd, is dat Fox-directeur Tim Deegan een nieuwe manier bedacht om de film aan het publiek te verkopen.

Toen The Rocky Horror Picture Show alleen om middernacht te zien was, begon er een cult-aanhang te ontstaan. Sindsdien heeft Fox een fortuin verdiend met de verkoop van homevideo's en blijft The Rocky Horror Picture Show geld verdienen door tot op de dag van vandaag om middernacht te worden vertoond. Voordat Roger Ebert stierf, beschreef hij het optreden van The Rocky Horror Picture Show in de bioscoop zelfs als "de langstlopende release in de filmgeschiedenis".

1 Mensen hebben de Boondock Saints echt niet begrepen

Zoals iedereen die The Boondock Saints heeft gezien zal kunnen bevestigen, gelooft de film zeker niet in subtiliteit. The Boondock Saints biedt zelfs veel optredens die zo groot zijn dat ze alleen maar als overdreven kunnen worden omschreven. Als je zulke geweldige uitvoeringen combineert met al het geweld in The Boondock Saints, is het logisch dat veel mensen, vooral de critici, een hekel hadden aan de film. In feite luidt de kritische consensus van The Boondocks Saint op Rotten Tomatoes "een jeugdige, lelijke film die de ergste neigingen vertegenwoordigt van regisseurs die Tarantino channelen."

Een andere film die alleen een hit werd op homevideo, The Boondock Saints ontwikkelde een grote en toegewijde cult-aanhang. Als gevolg van die fans werden The Boondock Saints uiteindelijk zo winstgevend dat er in 2009 een vervolg werd uitgebracht en een derde film in de franchise zal binnenkort verschijnen op het moment van schrijven.

Aanbevolen: