Reese Witherspoon verdiende een hoop geld voor deze vreselijke films

Inhoudsopgave:

Reese Witherspoon verdiende een hoop geld voor deze vreselijke films
Reese Witherspoon verdiende een hoop geld voor deze vreselijke films
Anonim

Reese Witherspoon staat bekend om haar wendingen in alom geliefde films - waaronder Legally Blonde, Wild en Walk the Line, waarmee ze een Oscar won - en om haar werk met haar productiebedrijf, waarmee ze baanbrekend werk verrichtte om vrouwelijke- gecentreerde verhalen op grote en kleine schermen.

Met zo'n indrukwekkende carrière van drie decennia is het niet meer dan normaal dat niet elke titel waarin de ster van The Morning Show is verschenen, door de critici werd geprezen.

Witherspoon heeft echter behoorlijk wat verdiend met haar rollen in films die niet bepaald geliefd waren bij publiek en critici, waaronder de Paul Rudd-starrer How Did You Know. Laten we eens kijken naar andere niet-zo-geweldige films waarin Witherspoon is verschenen die niettemin hebben bijgedragen aan haar nettowaarde van $ 400 miljoen.

6 Reese Witherspoon keerde terug als Elle Woods in Legally Blonde 2: Red, White & Blonde

Hoewel Legally Blonde een cultstatus heeft verdiend sinds de release in 2001, werd het vervolg Legally Blonde 2: Red, White & Blonde uit 2003 unaniem gepand door fans en critici.

Op de website Rotten Tomatoes van de verzamelsite voor filmrecensies heeft het vervolg op het juridische drama van Elle Woods een score van 36%, wat betekent dat critici de film als 'rot' hebben beschouwd. Maar recensies van het publiek zijn nog vernietigender, waardoor het vervolg een score van slechts 23% krijgt.

Ondanks dat de film het niet geweldig doet bij fans en critici, verdiende de film Witherspoon $ 15 miljoen en haar eerste krediet als uitvoerend producent (via Parade).

Het lijkt erop dat die negatieve recensies geen invloed hebben gehad op Elle Woods, aangezien ze zal terugkeren in een derde film, met Never Have I Ever's Mindy Kaling als scenarioschrijvers. Witherspoon zal naar verwachting de hoofdrol spelen, en we kunnen ons voorstellen dat haar salaris zelfs hoger zal zijn dan haar salaris voor Red, White & Blonde. Ik hoop dat beoordelingen ook beter zullen zijn.

5 Sweet Home Alabama: Reese Witherspoon verdiende $12,5 miljoen voor de Southern Rom-Com

Rom-com Sweet Home Alabama ziet Witherspoon in de rol van Melanie Carmichael, een zuidelijke vrouw die naar New York City is verhuisd en een gerenommeerd modeontwerper is geworden. Zoals haar rijke vriend voorstelt, keert Melanie terug naar het fictieve stadje Pigeon Creek, Alabama, om na zeven jaar scheiding van haar jeugdliefde te scheiden. We hoeven je niet te vertellen hoe deze afloopt, toch?

Deze komedie, met in de hoofdrol Grey's Anatomy-acteur Patrick Dempsey als Melanie's verloofde en Josh Lucas als haar echtgenoot, was maar één in een reeks romantische films die de aura van Witherspoon's rom-com-koningin in de vroege jaren 2000 versterkte. Hoewel fans er dol op waren toen het in 2002 uitkwam, vonden critici de film ongrappig en voorspelbaar.

Toch verdiende Witherspoon er $ 12,5 miljoen voor, en ontving ze waarschijnlijk een bonus op basis van haar backend-punten, aangezien de rom-com in eigen land meer dan $ 130 miljoen en internationaal $ 53, 399, 006 opbracht.

4 Reese Witherspoon's Four Christmases was een commercieel succes, maar critici hadden er een hekel aan

In de film uit 2008 schitteren Witherspoon en Vince Vaughn als een stel wiens exotische vakantie uit elkaar v alt, waardoor ze vier verschillende familiebijeenkomsten hebben om bij te wonen op eerste kerstdag.

De film heeft een kritieke score van 25% op Rotten Tomatoes, terwijl het publiek niet zo vriendelijk is geweest met hun magere 47% goedkeuring.

Het is misschien niet gelukt om te landen, vooral omdat het pijnlijk duidelijk is dat de twee sterren geen chemie hebben, maar de film bracht wereldwijd nog steeds $ 163,7 miljoen op. Wat Witherspoon betreft, ze nam $ 15 miljoen mee naar huis voor de rol van Kate Kinkaid, plus een niet nader genoemd bedrag aan uitgestelde compensatie.

3 Spy Rom-Com Dit betekent oorlog verdiende Reese Witherspoon $12 miljoen

In deze film uit 2012 wordt Lauren Scott van Reese Witherspoon het voorwerp van de genegenheid van twee CIA-agenten, gespeeld door Chris Pine en Tom Hardy. Buiten het medeweten van elkaar, beginnen ze allebei met haar te daten, met chaos als gevolg zodra het geheim onvermijdelijk wordt onthuld.

This Means War heeft op het moment van schrijven een criticusscore van 26% op Rotten Tomatoes, terwijl het publiek de spionage-rom-com een hogere score gaf: 56%.

Geproduceerd door Will Smith, McG's film verdiende $ 156,5 miljoen tegen een budget van $ 65 miljoen. Het was niet de grootste hit voor Witherspoon, maar ook zeker geen flop.

Hoewel de film door critici werd bekritiseerd omdat hij "agressief irritant" was, weerhielden recensies de hoofdrolspeelster er niet van om maar liefst $ 12 miljoen te verdienen, terwijl haar co-ster Pine $ 5 miljoen verdiende.

2 De hete achtervolging van Sofía Vergara en Reese Witherspoon was niet zo populair onder critici

We zijn bij een van de films met de laagste score van Reese Witherspoon gekomen. In deze actiekomedie speelt de actrice de rol van politieagente die de weduwe van een drugsbaron moet beschermen, gespeeld door Sofía Vergara van Modern Family.

Geregisseerd door Anne Fletcher, die achter de camera staat van het aankomende vervolg op Hocus Pocus, heeft Hot Pursuit een score van 8% op Rotten Tomatoes. Laat dat maar tot je doordringen. De film, die werd bestempeld als een 'vrouwonvriendelijke nierstoot', viel niet in goede aarde bij critici en slaagde er niet in bioscoopbezoekers te boeien, gezien de kijkcijfers van 35%.

Toch markeerden de films van 2015 Witherspoon's sterkste debuut in drie jaar, verdiende 13,3 miljoen dollar in het eerste weekend, maar bleef achter op Avengers: Age of Ultron.

Hoewel er geen officiële gegevens zijn over het salaris van Witherspoon voor deze, is het veilig om aan te nemen dat ze meer verdiende dan haar co-ster Vergara, van wie wordt aangenomen dat ze thuis is gekomen met een salaris van $ 5,5 miljoen (via Celebrity Net Worth). Daarom zou een goede schatting van Witherspoons salaris, gezien haar grotere sterrenkracht, tussen $ 7 en $ 12 miljoen kunnen zijn.

1 Wrede bedoelingen behoorden tot de laagstbetaalde optredens van Witherspoon

Ok, dit is niet bepaald een vreselijke film. Een moderne bewerking van de roman Les Liaisons Dangereuses uit 1782 van de Franse schrijver Pierre Choderlos de Laclos, de film uit 1999 speelt zich af in het huidige New York City, en volgt de levens van een groep rijke tieners, navigerend door dating, school en schandalen.

Witherspoon schittert als Annette Hargrove, een personage gebaseerd op Madame de Tourvel uit de originele roman. Annette, een ingénue, is het onderwerp van een weddenschap die hoofdpersoon Sebastian Valmont (Ryan Phillippe) sluit met zijn stiefzus Kathryn Merteuil (Sarah Michelle Gellar). De zaken verslechteren wanneer de rokkenjager Sebastian voor Annette begint te vallen en Kathryn woedend maakt.

De film kreeg gemengde recensies (momenteel 54% op RT) en bracht wereldwijd $ 76 miljoen op tegen een budget van $ 10 miljoen. Destijds was Witherspoon nog relatief nieuw in de industrie, maar ze was op weg naar wereldwijd succes dankzij haar optredens in veelgeprezen films zoals Election en Pleasantville.

Cruel Intentions, aan de andere kant, kreeg niet zoveel liefde van critici en verdiende de actrice $ 250.000, volgens Parade. Een klein cijfer vergeleken met de recentere verdiensten van de actrice, maar wel een die logisch is als we bedenken dat Annette niet zoveel schermtijd kreeg als Sebastian of Kathryn.

Aanbevolen: