20 Shows die op flagrante wijze Power Rangers hebben opgelicht

Inhoudsopgave:

20 Shows die op flagrante wijze Power Rangers hebben opgelicht
20 Shows die op flagrante wijze Power Rangers hebben opgelicht
Anonim

The Mighty Morphin' Power Rangers en al zijn vervolgen waren zeer succesvol. Het is onvermijdelijk dat als iets populair is en geld oplevert, er navolgers zullen zijn.

Hoewel sommige van deze knock-off-shows op zichzelf populair werden, waren andere zo slecht dat ze zelfs nooit uit hun geboorteland Japan kwamen. Je kunt echter wel stellen dat de Power Rangers zelf rip-offs zijn van de Japanse Super Sentai en Voltron.

De serie is grotendeels afgeleid van de Japanse Super Sentai-franchise. Power Rangers zou beelden van die shows nemen, enkele extra scènes met Amerikaanse acteurs samenvoegen als de ontmaskerde Rangers, en presto - een televisiefenomeen uit de jaren 90 voor kinderen was geboren. Hier is een lijst met shows waarin groepen tieners het opnemen tegen kwaadaardige buitenaardse wezens en gemuteerde dierlijke hybriden, terwijl ze kleurrijke kostuums dragen en af en toe gigantische robots of een of ander gigantisch voertuig besturen.

20 Big Bad Beetleborgs

Afbeelding
Afbeelding

Naast het meest pakkende themalied aan deze kant van "Go Go Power Rangers", was Big Bad Beetleborgs eigenlijk een succes toen het werd uitgezonden. Het verhaal nam veel vrijheden met het bronmateriaal B-Fighter - dat ging over een geheime organisatie van superhelden - en veranderde drie nerdy kinderen in superhelden nadat ze in een spookhuis waren gestruikeld. Deze show is eigenlijk nooit geannuleerd - ze hadden gewoon geen bronmateriaal meer.

19 Mystic Knights Of Tir Na Nog

Afbeelding
Afbeelding

Wat Mystic Knights onderscheidt van de meeste van deze shows, is dat het eigenlijk geen Japanse tegenhanger heeft. De show speelde zich af in het verre verleden en leunde op het potentieel om Europese mythologie te gebruiken, met meer fantasiemonsters dan een D&D-bestiarium. Zoals gewoonlijk zijn de belangrijkste helden een groep kinderen die speciale wapens en bepantsering krijgen om hun thuisland te beschermen tegen de kwaadaardige koningin Maeve.

18 TMNT: Volgende mutatie

Afbeelding
Afbeelding

Hoewel de Ninja Turtles als idee bijna tien jaar ouder waren dan Power Rangers, voelde Ninja Turtles: Next Mutation zeker aan als een poging om te profiteren van de populariteit van live-action actieseries voor kinderen. Het had zelfs een cross-over met de Power Rangers in Space-serie, met een beruchte scène van de Turtles die op de ruimtesurfplanken van de Rangers vliegen in het vacuüm van de ruimte zonder ruimtepakken.

17 Bovenmenselijke Samurai Syber Squad

Afbeelding
Afbeelding

Superhuman Samurai Syber Squad is het resultaat van het mixen van alles wat populair is in één tijdperk. Het was een rip-off van Power Rangers omdat het 1994 was en iedereen zijn eigen wilde. De kinderen zaten in een band omdat garagebands populair waren. En de tieners vochten tegen monsters in cyberspace omdat het internet net zijn eerste bloei begon te ervaren.

16 getatoeëerde tiener buitenaardse strijders uit Beverly Hills

Afbeelding
Afbeelding

Tattooed Teenage Alien Fighters is absoluut een rip-off van Power Rangers. Slechts een jaar na het eerste Power Rangers-seizoen, werd een groep tieners met attitudes speciale krachten verleend door een amorf buitenaards wezen en getransformeerd in Galactische Sentinels. Oh, en ze kunnen hun krachten combineren om Knightron te vormen, vergelijkbaar met hoe de Rangers een Megazord creëren.

15 Ultraman Tiga

Afbeelding
Afbeelding

Hoewel Ultraman al langer bestaat dan het bronmateriaal van Power Rangers, Super Sentai, is de serie nooit echt zo populair geworden als Power Rangers, maar dat weerhield Fox er niet van om een nagesynchroniseerde versie van de Ultraman uit 1996 uit te zenden op hun kinderblok Fox Box in 2002. Ultraman Tiga voelt zich zeer dicht bij de Power Rangers in zowel stijl als toon, vooral tijdens climaxgevechten.

14 Voicelogger

Afbeelding
Afbeelding

De Voiceluggers, gemaakt door de legendarische mangakunstenaar Shotaro Ishinomori, zijn een groep buitenaardse wezens van een andere planeet die de krachten van hun geheime wapens, de Voistons, gebruiken om te voorkomen dat het kwaadaardige Muon-rijk en zijn keizer Genbah de macht overnemen Aarde. De show was aanvankelijk serieus bedoeld, maar zoals veel spin-off Sentai-series, eindigde het in een aanhankelijke Super Sentai-parodie.

13 Tomica Hero Rescue Force

Afbeelding
Afbeelding

Power Rangers werd bekritiseerd omdat het een verheerlijkte speelgoedreclame was, maar Tomica Hero: Rescue Force bracht het naar een hoger niveau. Het was gebaseerd op een reeds bestaande set speelgoedvoertuigen met dezelfde naam, gemaakt door het bedrijf Takara Tomy, en als zodanig werden de personages vaak gezien met verschillende reddingsvoertuigen om het kwaad te verslaan en de dag te redden.

12 WMAC Masters

Afbeelding
Afbeelding

WMAC Masters was alleen beschikbaar in bepaalde gebieden. Desalniettemin ging het in première in 1995 en was als een combinatie van Power Rangers en een kindvriendelijke versie van Mortal Kombat en American Gladiators. De cast bestond uit legitieme krijgskunstenaars die zouden deelnemen aan verschillende atletiekwedstrijden om te pronken met hun vorm. Een van de showleden speelde later de Blue Ranger op Power Rangers Lightspeed Rescue.

11 Mummies Alive

Afbeelding
Afbeelding

Een van de weinige geanimeerde inzendingen, Mummies Alive heeft nogal wat gemeen met Power Rangers. Beide shows hebben een kwaadaardige tovenaar als hun belangrijkste schurk en helden die speciale bepantsering en wapens kunnen oproepen. Hoewel in het geval van Mummies Alive de helden mummies zijn en hun wapens en bepantsering te danken zijn aan hun connecties met hun beschermheilige Egyptische goden.

10 Gemaskerde Ruiter

Afbeelding
Afbeelding

Na drie jaar na het enorme succes van de originele Mighty Morphin Power Rangers, besloot Saban het Power Rangers-universum uit te breiden. Om dit te doen, keken ze naar het Super Sentai-bronmateriaal en vonden ze Kamen Rider. Helaas had Kamen Rider sinds 1988 een onderbreking, maar dat weerhield hen er niet van om de laatste serie, Kamen Rider Black RX, uit te zenden en naar Amerika te brengen als Masked Rider.

9 Kamen Rider Dragon Knight

Afbeelding
Afbeelding

Ongeacht hoe Masked Rider in de Verenigde Staten werd ontvangen, had de serie nooit veel hoop op voortzetting, aangezien Kamen Rider Black RX de laatste Kamen Rider-televisieserie was in meer dan 12 jaar. Maar tegen 2008 had Kamen Rider al lang een renaissance in Japan meegemaakt, en daarmee kwam de wens om het land nieuw leven in te blazen. Het deed waarschijnlijk geen pijn om de franchise zoveel mogelijk op Power Rangers te laten lijken.

8 Akibaranger

Afbeelding
Afbeelding

De serie is bedoeld als een parodie op Super Sentai, met volwassenen die allemaal geobsedeerd zijn door verschillende gebieden van de geek-subcultuur en de Japanse prefectuur Akihabara verdedigen tegen hun eigen waanideeën die uiteindelijk tot leven komen. In een raar moment van het begin van Power Ranger, toont een aflevering van het tweede seizoen van deze serie het team dat het opneemt tegen de 'Powerful Rangers'.

7 Squadron Sport Ranger

Afbeelding
Afbeelding

In Thailand hielden ze genoeg van Super Sentai om hun eigen versie te maken. Sport Rangers begint wanneer een buitenaards ras naar de aarde komt in een poging om het te veroveren, wanneer ze worden neergeschoten dankzij een aanhoudende oorlog, waarbij ze hun twee belangrijkste krachtbronnen verliezen. Uiteindelijk wordt een van hen gevonden, in vijf stukken gebroken en gebruikt als middel om een groep helden te creëren om de aarde te beschermen.

6 VR Troopers

Afbeelding
Afbeelding

Saban werd gedwongen om drie verschillende Japanse series - Metalder, Spielban en Shaider - te combineren om hun volgende serie, VR Troopers, te creëren. Het was het verhaal van drie tieners die speciale krachten kregen om te vechten tegen de krachten van Grimlord, een kwaadaardig wezen uit de wereld van virtual reality. Helaas duurde de serie maar twee jaar voordat ze geen Japans beeldmateriaal meer hadden om door te gaan met aanpassen.

5 Van Pires

Afbeelding
Afbeelding

The Van Pires was deels live-action, deels CGI. Om de een of andere reden is de show eigenlijk vernoemd naar de schurken - de Van Pires is een mash-up van Power Rangers en Transformers. Het is een verzameling antropomorfe bestelwagens die zich voeden met benzine in andere 'hulpeloze' voertuigen. Het enige dat hen in de weg staat? Vier gewone tieners die per ongeluk de mogelijkheid krijgen om te transformeren in gevechtsvoertuigen genaamd Motor-Vaters.

4 Na V

Afbeelding
Afbeelding

After V laat zien wat helden die wekelijks de wereld redden in hun vrije tijd doen. De serie volgt de Golden Warriors Treasure V, een groep die verantwoordelijk is voor het bestrijden van bedreigingen die te krachtig zijn voor het leger of de politie. Maar in plaats van te laten zien dat ze de wereld redden, laat After V hun nachtelijke drinkfeestjes zien en praten ze over hoe hun baan net zo uitputtend is als alle andere.

3 LEGO Ninjago: Meesters van Spinjitzu

Afbeelding
Afbeelding

LEGO Ninjago is een Lego-thema vergezeld van de tv-serie Ninjago: Masters of Spinjitzu, die enkele overeenkomsten heeft met de Power Rangers: we hebben de 4 belangrijkste ninja's die rood, wit, blauw en zwart dragen - 3 van de Power Ranger-kleuren. Lloyd Garmadon, schurkachtig, veranderde in het goede groen/gouden lid van de groep. Net als Tommy, die kwaad begint en zich vervolgens bij de groep voegt als de groene boswachter.

2 Ginyu Force (Dragon Ball Z)

Afbeelding
Afbeelding

The Ginyu Force was een "liefdevol eerbetoon" aan de veelkleurige helden. In Dragon Ball Z's Namek Saga, nadat Vegeta bijna het hele leger van Freeza had verscheurd, werd Frieza gedwongen om de Ginyu Force te laten komen; zijn machtigste en meest elite krijgers. Als buitenaardse wezens van verschillende planeten, was hun huid merkwaardig primair gekleurd, hadden ze verschillende vaardigheden en eigenschappen waarin ze zich specialiseerden… en ze hielden van poseren.

1 Mighty Moshin Emo Rangers

Afbeelding
Afbeelding

Een parodie op de originele Power Rangers, Mighty Moshin Emo Rangers begon als een simpele fanfilm voordat het in een miniserie van MTV werd. Met personages met namen als Chaos Mohawk Red Emo Ranger of Introspective White Emo Ranger, maakte de show grappen over de emo-subcultuur van het midden van de jaren 2000 en had hij plezier met de absurditeit die de Power Rangers van Power Ranger-tropen waren.

Aanbevolen: