Hoe Alanis Morissette voor miljoenen werd opgelicht

Inhoudsopgave:

Hoe Alanis Morissette voor miljoenen werd opgelicht
Hoe Alanis Morissette voor miljoenen werd opgelicht
Anonim

De muziekindustrie is een plek waar getalenteerde artiesten geld kunnen verdienen terwijl ze hun muziek naar een wereldwijd publiek pompen. Het kraken van de code is moeilijk, maar elke artiest in elk genre kan miljoenen verdienen. Kijk maar naar wat de Red Hot Chili Peppers deden in rockmuziek en wat Lady Gaga deed in pop.

In de jaren 90 schoot Alanis Morissette door naar het sterrendom in de muziekbusiness, en ze was in staat om miljoenen dollars binnen te halen tijdens haar carrière. Helaas werd de ster het slachtoffer van een malafide accountant die haar zuurverdiende geld in handen kreeg.

Laten we eens kijken hoe Alanis Morissette miljoenen verloor.

Alanis Morissette is een muziekster

In de jaren negentig was er een enorme verschuiving in de muziekindustrie en een aantal artiesten slaagden erin om hun unieke geluiden naar de top van de hitlijsten te brengen. In 1995 bracht Alanis Morissette Jagged Little Pill uit, en in een oogwenk kregen muziekfans een van de beste albums van het hele decennium cadeau.

Met naar schatting 33 miljoen verkochte exemplaren was Jagged Little Pill niets minder dan een triomf, en Morissette was nu een van de grootste sterren in de muziekbusiness. Haar stijl was duidelijk en haar stem was onmiskenbaar.

Hoewel de zangeres nooit meer hetzelfde niveau zou bereiken, bleef ze succes boeken in de muziek, met name met haar multi-platina album, Supposed Former Infatuation Junkie. 2002's Under Rug Swept zou ook platina worden gecertificeerd door de RIAA.

Dankzij het enorme succes dat ze tijdens haar jaren in entertainment heeft kunnen vinden, is het zeker vanzelfsprekend dat Alanis Morissette miljoenen dollars heeft kunnen verdienen.

Ze heeft een nettowaarde van $45 miljoen

Volgens Celebrity Net Worth is Alanis Morissette momenteel maar liefst $ 45 miljoen waard. Dit is een hoop geld voor elke persoon om te vergaren, en het kwam op de hielen van haar enorm succesvolle muziekcarrière.

In de beste jaren van haar muziekcarrière verkocht ze miljoenen platen en speelde ze in de grootste poppodia die de wereld te bieden had. De gloeiend hete artiest rolde in deze tijd door het deeg, en deze album- en kaartverkoop hebben ongetwijfeld bijgedragen aan haar enorme vermogen.

Morissette heeft het niet alleen goed gedaan voor zichzelf in de muziekindustrie, maar ze heeft ook haar tenen ondergedompeld in andere lucratieve ondernemingen. Door de jaren heen is Morissette in een aantal films verschenen, waaronder een optreden als God in Kevin Smith's Dogma. Ze zou ook de rol in Jay en Silent Bob Strike Back hernemen.

Morissette heeft ook haar eigen podcast gehad, had een wekelijkse column in The Guardian en nam deel aan een aantal andere inspanningen.

Hoe geweldig het ook is dat ze zo'n succes is geweest, mensen waren bedroefd toen ze hoorden dat de songwriter voor miljoenen werd bedrogen.

Hoe ze voor miljoenen werd opgelicht

Dus, hoe ter wereld verloor Alanis Morissette miljoenen dollars? Haar zaakvoerder, Jonathan Schwartz, stal in het geheim geld van haar en een aantal andere bekende klanten.

In mei 2017 meldde CNN dat hij "woensdag werd veroordeeld tot zes jaar gevangenisstraf voor het verduisteren van miljoenen van een reeks beroemdheden, waaronder singer-songwriter Alanis Morissette."

Schwartz nam in het geheim geld op en rapporteerde ze als "diverse/persoonlijke uitgaven", en hij zou het geld zelf opscheppen en de verklaringen naar zijn bedrijf laten sturen en niet naar zijn klanten.

In een openbare brief gaf Schwartz zijn schuld toe: "Ik schrijf deze open brief aan u zodat u van mijn fouten kunt leren en nooit in de situatie terechtkomt waarin ik me nu bevind. Ik ben een veroordeelde misdadiger die heeft de verantwoordelijkheid volledig aanvaard en pleitte schuldig aan federale aanklachten in verband met het verduisteren van meer dan $ 7 miljoen van mijn klanten en zakenpartners gedurende een periode van zes jaar en het niet betalen van belasting."

Dit was niet de eerste keer dat de accountant in de problemen kwam, aangezien hij eerder voor de rechtbank was geweest wegens het vervalsen van een belastingaangifte enkele jaren daarvoor.

In de rechtbank zei Schwartz: Ik heb herhaaldelijk gelogen tegen de mensen die het belangrijkst voor me waren. Ik alleen ben verantwoordelijk voor de verwoesting die ik heb veroorzaakt. Ongeacht hoe lang ik in de gevangenis zit, ik zal een levenslange gevangenisstraf uitzitten van schaamte.”

Alanis Morissette werd misbruikt door Jonathan Schwartz, en er werd terecht berecht voor de misdaden die hij tegen haar en anderen had begaan.

Aanbevolen: